Zobrazit přihlášovací formulář

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

  • Publikováno:
GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Věnce už dávno nezdobí vchodové dveře a příbytky jen v období vánočních svátků. Stále více lidí je na dveře bytu či domu věší po celý rok, mění se jen jejich tématika, použité materiály a ozdoby, a to podle aktuálního období. Přivítejte i vy podzim nějakým pěkným podzimním věncem. Snadno si ho můžete vyrobit sami, vyjde vás na pár korun a navíc bude originální. Inspiraci najdete v naší velké fotogalerii.

 

Z vlastní zkušenosti mohu říct, že od té doby, co mé dveře do bytu zdobí věnec, který s dcerou vždy vyrobíme, mám vždy po pohledu na něj při odchodu z domu a zamykání dveří, ale i při příchodu zpátky domů, hned podstatně lepší náladu. Věnec obměňujeme přibližně čtyřikrát do roka, a to před Vánocemi, na Velikonoce, na jaro a léto a samozřejmě také na podzim. 

Právě toto roční období nabízí snad úplně nejvíc přírodních materiálů, které si můžete posbírat a při tvorbě věnce je využít. Při výrobě a zdobení se nemusíte bát popustit uzdu fantazii. Ne každý má ale kreativní duši, přestože jinak může být manuálně zručný. Proto jsme pro vás vybrali více než sedmdesát fotografií podzimních věnců, které vám mohou být inspirací.

Z čeho vyrobit podzimní věnec

Využít můžete v podstatě vše z přírody, co za domem, v parku nebo v lese najdete. Na výrobu korpusu se hodí například různé větve a větvičky, skvěle vypadají také koupené korpusy z proutí nebo slámy obalené různými popínavými rostlinami, mechem nebo třeba polepené žaludy, kaštany, šiškami, skořápkami ořechů a podobně. Efektně na věnci vypadají také červené šípky, oranžové jeřabiny nebo třeba nádherné "lampiónky" rostliny s názvem mochyně neboli židovská třešeň.

Nebojte se ale klidně doplnit přírodniny něčím umělým, třeba malými houbičkami na drátku, ať už hříbky nebo mochomůrkami, nějakým malým zvířátkem ze sádry nebo třeba vyřezaným z překližky, Hezky vypadají i malá umělá jablíčka, šípky a podobně. Všechny tyto drobnosti seženete ve většině květinářství. Nezapomeňte ale, že méně je někdy více. Pozor tedy na to, aby se z hezkého věnce nestal nevkusný splácanec pokrytý spoustou plastových "serepetiček" z Číny.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie