Zobrazit přihlášovací formulář

Anežka Rusevová: S hubnutím mi hodně pomohlo, že jsem na to nebyla sama!

  • Publikováno:
Anežka Rusevová: S hubnutím mi hodně pomohlo, že jsem na to nebyla sama!

Anežka od dětství sportovala a byla štíhlá. Váha jí začala narůstat až během studií, se kterými přišla i špatná životospráva. Povolání herečky s sebou navíc přináší nepravidelný režim. Na jídlo tak dojde často buď brzo ráno, nebo naopak v pozdních večerních hodinách. Anežka si proto zvykla zahánět vlčí hlad a únavu „rychlými cukry“.

 

Foto: iwushko

„Posledních 5 let u mě bylo docela hektických. Denně jsem dojížděla do divadla na Kladno. Nestihla jsem snídat, sladká káva na benzínce, k tomu bageta nebo nějaké sladké pečivo, pak několik hodin nic. Pak třeba přejezd na natáčení, zase nějaká benzinka, Coca-Cola, pozdní oběd v cateringu, kdy jsem se potřebovala najíst nebo jsem se ještě dojedla nějakou sladkou tyčinkou. Jindy zase představení, nechcete se před ním najíst, tak jsem vypila litr Coca-Coly během něj „abych měla energii.“ A pak jsem přišla hladová v noci domů a nacpala jsem se,“ vzpomíná Anežka.

Úplně nejtěžší bylo pro Anežku se změnou životního stylu vůbec začít a vytrvat u toho. Důležité a zpočátku složité je podle ní také správně si nastavit jídelníček, naučit se o jídle úplně jinak přemýšlet, a především najít si na něj čas. „Myslím, že samotný průběh hubnutí už pak tak těžký nebyl. Po nějakém prvním měsíci jsem si na to zvykla, váha mi klesala poměrně rychle, a to byla největší motivace! Hnalo mě to kupředu. V téhle fázi, kdy šla kila dolů, mě to dokonce začalo vyloženě bavit,“ říká Anežka a dodává, že výzvou pro ni stále zůstává nedat si někde ve společnosti skleničku a omezit oblíbené pečivo a těstoviny.

Od začátku Anežce nejvíc pomáhala její výživová poradkyně Hanka Ondrušová, která ji uměla hlavně správně namotivovat. Také měla velký vzor u svých kolegů, u nichž výsledky s The 1:1 Diet jasně viděla a věděla tak, že to funguje. „K tomu, abych vytrvala, mi velmi pomáhalo moje okolí, těšilo mě, že mě lidé chválí, že už je to na mě vidět. Takže paradoxně i to, občas do té společnosti vyrazit a zjistit, jestli si toho někdo všimne. Každé nové vážení bylo novou motivací a návštěvy u mé výživové poradkyně takovou terapií.“

Anežku baví objevovat nové recepty a alternativy, které jsou nutričně vyvážené a zároveň chutné. V rámci výživového programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan také průběžně zjišťuje, jak upravit jídla a jak si je vybírat tak, aby obsahovala všechny potřebné živiny. „Chce to jen najít čas a zaměřit se na to. A když vás něco baví, tak si ten čas snadno najdete. Důležité bylo také mít vždy něco po ruce, tyčinku nebo koktejl. V případě nouze jsem je neváhala použít,“ dodává Anežka.

 

 

Foto: Petr Kozlík

Pochvaluje si také soustavnou práci na udržení nové životosprávy a zbavování se špatných návyků. Přiznává, že jojo efekt pro ni zůstává „strašákem“. Samotnou redukční fázi programu ukončila už před více než půl rokem, ale dál pravidelně dochází na kontroly ke své výživové poradkyni Hance a váhu se jí daří udržet.

Všem, co by se chtěli vydat podobnou cestou, Anežka doporučuje, aby si našli metodu, která jim bude vyhovovat: „Zkuste si najít poradce, odborníka. Ve dvou se to totiž lépe táhne. Jsem přesvědčená, že ten „mentální coaching“ je naprosto nedílnou součástí. Možná je to i díky sportu, který jsem dříve závodně dělala. Je to jako mít trenéra. A neodkládejte to rozhodnutí. Nevadí, když selžete, zítra je taky den!“

Pokud byste rádi také vyzkoušeli komplexní redukční program The 1:1 Diet, svého poradce si můžete najít na www.spolukiladolu.cz

 

 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie