Zobrazit přihlášovací formulář

Pryč s kruhy pod očima! 12 tipů, jak se jich zbavit nebo je zamaskovat

  • Publikováno:
Pryč s kruhy pod očima! 12 tipů, jak se jich zbavit nebo je zamaskovat

Různé faktory, jako nedostatek spánku, únava, genetika, věk, stravování a životní styl mohou mít dopad nejen na naše zdraví, ale také na stav naší pokožky, zejména na tenkou kůži pod očima. Tmavé kruhy pod očima mohou být indikátorem našeho tělesného a duševního stavu a není vhodné je ignorovat. Je nejlepší jim předcházet, ale pokud už jsou přítomny, existují způsoby, jak se s nimi vypořádat.

Chraňte se proti slunci

Vzhledem k tomu, že je kůže pod očima tak tenká, má sklony k hyperpigmentaci. Nezapomínejte proto na krémy proti slunci. Stejnou funkci samozřejmě plní také makeup. V létě si ale dávejte pozor na podráždění očí, pokud se více potíte, je dobré použít textury, které se nerozpíjí – například v tuhé formě.

Odličovač vybírejte pečlivě

Pokud musíte moc tlačit, aby šel makeup, liny, řasenka a stíny vůbec dolů, způsobujete si tak podráždění kůže a poškození drobných žilek. Obojí vede k zarudnutí a tvorbě malých modřinek, tedy i tmavnutí kruhů pod očima. Zkuste volit spíš odličovače s příměsí olejů.

Umývejte si obličej studenou vodou

Chladná voda stahuje póry a tím pádem i lehce zpomaluje proudění krve – čím víc máme kůži pod očima prokrvenou, tím tmavší jsou kruhy.

Hledejte správný zesvětlovač

Ingrediencemi stěžejními pro světlání kůže jsou arbutin, kojová kyselina, lékořice a vitamin C. Jakmile najdete oční krémy a séra s těmito přísadami, neváhejte. Pokud ovšem trpíte závažnějším stavem kůže pod očima, doktor vám může předepsat speciální preparáty k lokálnímu zesvětlení kůže.

Zakrývat pečlivě, ale správně!

Kruhy pod očima je třeba někdy prostě zamaskovat. Na to volte speciální tuhé makeupy nebo korektory, určené právě k tomuto účelu. Díky své hutnější a lepkavější konzistenci výborně drží a navíc většinou obsahují vyšší ochranný faktor.

Aplikujte v tenké vrstvě

Jak krém, tak korektor. U krému je podstatné, aby nedocházelo k přehnanému ucpávání pórů, ale u korektoru nebo rozjasňovače jde o čistou estetiku. Nanášejte vždy poklepy prstem, začněte v nejtmavším místě a pamatujte – doztracena.

Nevynechejte ani místečko

A to konkrétně místečko u vnitřního koutku oka. Tmavá kůže je i tam, naneste trochu rozjasňovače nebo korektoru i na něj a rozetřete doztracena podél linie nosu.

Přes den nedoplňujte, ale opravujte

Další vrstva korektoru je vždy na škodu. Lepší je čistými prsty místa okolo očí lehce poklepat, ideálně obnovit vrstvu korektoru a svěží vzhled očí pomocí trošičky očního krému.

Pokud máte alergii, berte prášky poctivě!

Pokud neberete antihistaminika, může vám kůže otékat a tím pádem také praskat malé žilky. A co víc, koho by v sezóně jeho alergenu nesvědily oči! Časté mnutí očního okolí také způsobuje poškození v podobě drobných modřinek a popraskaných žilek.

Vsaďte na rtěnku

Věděli jste, že velkou pomocí při zakrývání kruhů pod očima je červená rtěnka? Kombinace barev je totiž maximálně důležitá. Korektory, které v sobě mají převážně broskvový tón, krásně neutralizují modrou barvu žilek, která tenkou kůží pod očima prosvítá.

Vyberte si správnou barvu očních stínů

Barevná kombinatorika je trošku magie, když jde o makeup. Pokud používáte „nude“ oční stíny, hnědé nebo šedé odstíny, pamatujte si, že vaše oči rozjasní pouze v případě, že budou lehounce tmavší, než je váš přirozený tón pleti. Světlejší stíny pouze tvoří kontrast k tmavým kruhům!

Používejte tělové linky

Broskvový odstín spodní vnitřní linky udělá zázraky s celkovým vzhledem. Zesvětlí celé okolí očí, ale také zamaskují případné zarudnutí.

Používejte kleštičky na řasy

A nejen proto, že vaše oči pak vypadají větší a tím pádem také rozzářenější. Důvod je naprosto jednoduchý – řasy vrhají stín! A nejen na kůži pod očima, ale také na bělmo. Natáčení řas kleštičkami na řasy je tedy vhodné pro všechny, kteří chtějí oči opticky zvětšit a projasnit.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie