Zobrazit přihlášovací formulář

Výživový poradce může pomoct s celkovou změnou životního stylu

  • Publikováno:
Výživový poradce může pomoct s celkovou změnou životního stylu

Jak vypadá takový běžný den výživové poradkyně, s čím za ní chodí klienti a jak si po práci dobíjí baterky? O tom promluvila Hanka Ondrušová, výživová poradkyně programu The 1:1 Diet. Právě u ní absolvovali tento komplexní výživový program také známí herci Anežka Rusevová a Jan Řezníček.

S jakým požadavkem za vámi klienti nejčastěji chodí?

Ve většině případů ke mně chodí klienti s požadavkem na redukci váhy, což je pochopitelné, ale po prvních pár minutách je samotná redukce na druhé koleji. Vždy dojdeme k tomu, že nejde o redukci hmotnosti samotnou, ale především o to, jak si následně svou váhu udržet. Troufnu si říct, že 90 % klientů má minimálně jednu zkušenost s jakoukoliv dietou, ale také zkušenost s rychlým návratem na původní nebo vyšší váhu.

Máte na to nějaký recept?

Klienti ke mně přicházejí na doporučení, protože vědí, že u mě nejde jen o hubnutí, ale o celkovou změnu životního stylu ve stravování. Snažím se každého naučit správně jíst, vnímat potřeby těla a také respektovat to, co nám naše tělo říká a potřebuje.

Jaká je úspěšnost programu The 1:1 Diet? Daří se klientům dosahovat stanovených cílů?

Úspěšnost je vysoká. Vždy však záleží na přístupu každého klienta. Někdo se k danému cíli dostane rychleji a někdo se zpožděním několika měsíců. Důležité však je, že cíl splníme. Mým úkolem, vlastně posláním, je pomoci klientům splnit si ten svůj sen – vrátit se zpátky do těla, ve kterém se cítí nejlépe.

Umíte si poradit s jojo efektem? Je to častý problém?

Já říkám, že jojo efekt je vlastně recidiva, která může nastat kdykoliv a v mém oboru je to především v případě návratu do stravování, které bylo před redukcí. Stačí pár dnů, jedna dovolená nebo Vánoce, a všechno může být zpátky ve starých kolejích. Právě proto jsem tu já a když se to stane, každý klient ví, že může kdykoliv přijít a napravíme to.

Jak taková náprava funguje?

Máme nastavené pravidelné kontroly například jednou měsíčně nebo podle možností a přání klienta, a to minimálně po dobu celého roku po ukončení redukce hmotnosti. Během této doby vždy projdeme snadným i těžším obdobím – dovolené, Velikonoce, Vánoce, prázdniny, chmury i stresy… A když to všechno zvládneme, máme to nejtěžší za sebou. Pak je velká pravděpodobnost, že žádný jojo efekt nebude.

Jakým způsobem probíhá redukování váhy v programu The 1:1 Diet?

Program The 1:1 Diet má svá pravidla, která jsou nastavena tak, aby každý klient postupně prošel všemi fázemi. Je to velmi důležité, jelikož postupná úprava kroků a navyšování kalorického příjmu pomáhá předcházet zmíněnému jojo efektu. Samozřejmě je zde nutná disciplína a sebekázeň, protože fáze, kde se do jídelníčku přidávají potraviny, je mnohdy ta nejtěžší.

Jak jste se stala výživovou poradkyní, co Vás k tomu přivedlo?

Byla to dlouhá cesta, která měla svůj jasný cíl a já jsem šla tak, jak mi říkala intuice. The 1:1 Diet znám více jak 20 let a stala se nedílnou součástí mého života. A když se v mém životě prohnalo pár roků, které nebyly úplně veselé, začala jsem se zabývat tím co dělat, aby žena, která prodělá hormonální léčbu jako já, nepřibrala milion kil. Tam začalo intenzivní hledání, studování směrů, kudy jít… a našla jsem.

Jaké máte koníčky, jak si po práci odpočinete?

Všichni, co mě znají, by jednohlasně odpověděli, že jsem „královna květin“ a měli by pravdu. Můj největší koníček, no spíš kůň, je moje zahrada a květiny. Bydlím v malé vesničce daleko za Prahou a to je to místo, kde mohu nabírat síly, energii a především kde umím vypnout. Je to moje oáza klidu, která se od prvního okamžiku stala nedílnou součástí mne samotné. A když přijdou ty největší chmury, mám nejlepšího muže na světě, který je tu pro mě v každé minutě už 22 let.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie