Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí krém proti celulitidě

  • Publikováno:
Domácí krém proti celulitidě

Abyste si pořídili doopravdy účinný krém proti celulitidě, museli byste utrácet doopravdy velké peníze. A nejen jednou, protože výsledky se dostavují vždy až po týdnech aplikací, navíc každému zdaleka nevyhovuje stejný krém. Velmi silný krém proti celulitidě si ovšem můžete udělat doma – a to za pomocí relativně obyčejných a dostupných ingrediencí.  

Co budete potřebovat

  • 100 ml jakéhokoliv dětského krému
  • 5 – 6 tablet Mumio
  • 20 kapek citrusového esenciálního oleje
  • 5 kapek skořicového esenciálního oleje

Dětský krém samozřejmě zajišťuje především správnou vstřebatelnost, ale také svým složením je pravděpodobně nejneškodnější médium. Neobsahuje žádná škodlivá aditiva a pokožce pouze prospívá.

Mumio tablety jsou stěžejní přísadou tohoto domácího receptu. Ačkoliv se standardně užívají vnitřně na posílení imunity, jsou tablety této vysokohorské pryskyřice vynikajícím zdrojem vitamínů, minerálů a stopových prvků vstřebatelných kůží. Podporují metabolismus tuků a to i vnější aplikací.

Citrusový olej, a je jen na vás, jestli zvolíte pomerančový, citrónový nebo limetkový, aktivně bojuje proti celulitidě. Esenciální citrusové oleje dodávají pokožce látky nutné pro regeneraci a pružnost, čímž také pomáhají mírnit například strie.

Skořicový olej je zásadní pro správnou cirkulaci krve. Intenzivní prokrvení je základem pro boj s celulitidou, mechanická masáž partií v kombinaci se intenzivními účinky skořice působí na podkožní tuk doslova jako zázrak.

Postup

Je třeba nechat Mumio tablety alespoň přes noc v ledničce. Je třeba z nich v hmoždíři udělat prášek, což by vzhledem k jejich přirozeně lepkavé konzistenci za pokojové teploty nebylo možné.

Do mixéru dejte 100 ml krému a přidejte prášek z Mumio tablet, 20 kapek citrusového a nevíc než 5 kapek skořicového oleje. Vše pečlivě mixujte. Přikryjte fólií a nechte alespoň 8 hodiny odpočívat, potom mixujte znovu a stejně pečlivě. Váš domácí krém proti celulitidě je hotový.

Uchovávejte krém v uzavíratelné nádobě a nepřipravujte si ho ve větších dávkách, v ledničce si své účinky udrží maximálně 3 týdny. Po uplynutí této doby byste měli připravit nový.

Aplikace

  • Ideální dobou k nanášení krému je večer po teplé sprše, kdy je pokožka prokrvená a schopná vstřebat nejvíce látek. Nanášejte tedy jednou denně, snažte se co nejintenzivněji partie stehen, boků a hýždí masírovat – mechanická masáž významně pomáhá pozitivním efektům krému.
  • Nechejte krém působit, dokud se úplně nevstřebá, neoblékejte se.
  • Výsledky byste měli pozorovat už po týdnu aplikace.
  • Tip Mimibazaru: V místech aplikace se můžou objevit tmavé tečky, skvrny nebo šmouhy. To je způsobeno nedokonalým rozmixováním Mumio tablet, tyto šmouhy snadno umyjete.  

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

gattino08 25. 11. 2015, 18:12
:( co třeba místo patlání se začít cvičit...
barbinecka37 24. 11. 2015, 14:35
(Y)
Danča 2 23. 11. 2015, 20:13
já si umíchám jakýkoli krém s mletou skořicí, napatlám a zabalim se do folie na cca půl hodiny . . . ještě pod deku a je po dolíčků (Y) . . . praktikuju to nepravidelně už od puberty
Janca R. 24. 11. 2015, 18:20
@Danča 2 To zní super, vyzkouším. V salónech dělají taky skořicové zábaly ;) (Y)

Kategorie