Zobrazit přihlášovací formulář

Jak vylepšit make-up, když nosíte brýle?

  • Publikováno:
Jak vylepšit make-up, když nosíte brýle?

Pokud nosíte permanentně brýle, asi víte, s jakými problémy se potýkáte. Oči vypadají větší nebo menší, řasenka dělá šmouhy na čočkách a více se maže. Koupila jste si moderní obroučky, které se vám teď už nehodí barvou, ale hlavně, když si brýle sundáte, tak logicky moc dobře nevidíte. Jak se tedy nalíčit tak, aby se vám make-up očí povedl, lichotil vám a vydržel?

Celkem často se stane, že se líčíte, líčíte, pak jste spokojená, pak si nasadíte brýle… a není to úplně katastrofa, ale rozhodně to není ono. Oči vypadají moc malé nebo velké, brýle jsou za chvíli zašpiněné od řasenky. Co všechno se dá vylepšit?

Změňte zrcadlo. Ideálně na to 12x zvětšovací. Prostě potřebujete něco, co se bude chovat jako vaše brýle v momentě, kdy je nemáte na nose.

Nelaďte barvy. Pokud nosíte brýle, rozhodně se nesnažte ladit barvy očních stínů s obroučkami nebo oblečením. Orámovaným očím sluší neutrální tóny.

Používejte voděodolnou řasenku. Nemusíte na celé řasy, pokud nechcete trávit zbytečně moc času odličováním. Stačí ji použít na konečky řas, aby nemazaly brýle. Oční okolí se také pod brýlemi více potí, proto se make-up často rozmaže. Voděodolné přípravky jsou metoda, jak tomu zabránit.

Aplikujte řasenku trošku jinak. Pozornost by měly přitahovat oči za brýlemi, ne brýle. Takže používejte kleštičky na řasy, rozhodně nanášejte řasenku i na spodní řasy (ta by měla být voděodolná určitě). Pokud jste ten typ, nevyhýbejte se ani experimentům s barevnými řasenkami.

Krátkozraké oči vypadají za čočkami brýlí menší, než jsou ve skutečnosti. Proto je třeba je zvětšovat, jak to jen jde. Požívejte rozhodně světlé oční stíny, je dobré vynechat silné linky a velkou péči věnovat úpravě řas a řasence. Podstatné je nechávat „otevřené koutky“ očí – neuzavírat je linkou ani stíny.   

Dalekozraké oči zase brýle zvětšují. Buď je přímo žádoucí oči zmenšovat, nebo je alespoň nezvětšovat. Proto klidně sáhněte po tmavších stínech (pořád mluvíme o neutrálních tónech) ideálně matné nebo sametové textury.

Oční linky jsou pro oči za brýlemi vždy dobrý nápad. Brýle totiž odvádějí pozornost a oči by ji měly strhnout zpět na sebe. I při krátkozrakosti je dobré orámovat oko a ohraničit jeho tvar ideálně gelovou linkou.

A co s nosem? Brýle nám sice drží i za ušima, ale jejich váhu nese nos. Ten se pod brýlemi potí, dělají se otlaky, maže make-up. Co s tím? Nic než kvalitní přípravky nám nepomůže. Malý trik spočívá v tom, že na inkriminované místo lehce nanesete před make-upem a pudrem bázi pod oční stíny, která tak nějak lépe udrží vše na místě. Proti otlakům sice nepomůže (proti nim pomáhají pouze co nejlehčí brýle), ale make-up zvládne.  

                

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie