Zobrazit přihlášovací formulář

Co se začne dít, když budete pít vodu s medem každý den

  • Publikováno:
Co se začne dít, když budete pít vodu s medem každý den

Voda a pitný režim je něco, co náš organismus bez diskuze potřebuje a co nám dělá dobře. Ale pitný režim se dá trošku vylepšit. Kromě toho, že pití obyčejné vody může být celkem nuda (komu by se chtělo jíst například kuřecí prso třikrát denně celý život?), můžeme do vody přimíchat ingredience ne jen pro vylepšení chuti, ale zejména pro povzbuzení zdraví.

Už jsme psali o tom, že skvělým trikem pro zdraví je okurková voda, ale dneska se podíváme na přísadu, jejíž účinky jsou překvapivé, ale neoddiskutovatelné. Ano, je to med, kvalitní med.

Opusťte myšlenku, že taková voda je plná cukru, takže jak by mohla být zdravá? Úplně jednoduše. Med má velmi pozitivní účinky na naše zdraví, a pokud se chcete vyhnout jeho působení na zuby, vezměte si brčko.

Co budete potřebovat?

  • Sklenici teplé vody.
  • Lžičku medu.
  • Ano, to je všechno. Ale můžete přidat například chia semínka.

…a co se bude dít?

Zmírníte nadýmání. Možná se vám o tom nechce mluvit, ale od nadýmání a pocitu plnosti vám teplá voda s medem pomůže zaručeně. Takže… nemusíte nikomu říkat, že je to účel, ale splní ho.

Posílíte svůj imunitní systém. Doopravdy kvalitní a přírodní med obsahuje spoustu minerálů, enzymů a vitamínů, které pomáhají eliminovat kdejakou bakterii.

Odplavíte toxiny. Med a teplá voda je nejlepší kombinace pro podporu vylučování toxických látek z těla. Účinný tip – přidejte citrón. Ten je kromě jiného močopudný a vylučování půjde… rychleji.

Budete mít čistší pleť. Med je antibakteriální a přírodní antioxidant, takže pomáhá vaši pleť udržovat a čistit každý den víc a víc.

Začnete hubnout. Jak je to možné, když med je plný cukru? Ale tady jde o úplně jiný, než bílý a rafinovaný cukr. Přírodní cukr v medu uspokojí vaše chutě na sladké hned ráno. Přes den si pak na slazené nápoje ani nevzpomenete. Jestli jste zvyklí konzumovat džusy a limonády, medová voda by vám mohla pomoct se jich zbavit.

Přejde vás bolest v krku. Ne nadarmo je med zimní favorit. Nejde jen o to, jak chutná, ale i o to, co dokáže díky svým antibakteriálním vlastnostem. Med je léčivý na respirační onemocnění, kašel, bolesti v krku… s tím vším vám pomůže.

Stabilizuje se hladina krevního cukru. Není cukr jako cukr. Kombinace glukózy a fruktózy obsažená v medu pomáhá tělu regulovat hladinu cukru v krvi, vede také ke snížení hladiny cholesterolu.   

Snižujete riziko srdečních chorob. Flavonoidy a antioxidanty v medu jsou účinné při prevenci onemocnění kardiovaskulárního systému. Med ovlivňuje metabolismus špatného cholesterolu v krvi, a tím snižuje riziko mimo jiné například také mrtvice.             

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

EVA.Z. 29. 2. 2016, 19:43
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Kategorie