Zobrazit přihlášovací formulář

6 důvodů, proč začít používat avokádový olej

  • Publikováno:
6 důvodů, proč začít používat avokádový olej

Pomáhá při dietě, mírní celulitidu, prospívá zdraví, udržuje čistou a vyživenou pleť, chrání před volnými radikály, ošetřuje pleť a mnoho dalšího. O čem je řeč? To všechno svede avokádový olej. V našich končinách ještě není úplně běžné používat exotické oleje při vaření nebo péči o tělo, ale avokádový olej si pomalu nachází cestu do našich domácností. A oprávněně.

Když se řekne avokádo (Persea Americana), určitě se najde málokdo, kdo tento zdravý a výživný exotický plod alespoň jednou neochutnal. Ať už jsou názory na jeho chuť jakékoliv, jeho přínosy pro zdraví, krásu i diety jsou nesporné.

Kromě jemné a delikátní chuti je avokádo hlavně užitečným pomocníkem v boji proti stárnutí. Tajemství spočívá v obsahu speciálních olejů.

Zázrak pro zdraví i do kuchyně

Avokádový olej je zásobárnou mnoha účinných anti aging látek, ale nejpozoruhodnější je jeho neškodná mastnota. Tuky, které obsahuje, totiž snižují obsah špatného cholesterolu v těle, a tím výrazně omezují riziko srdečních nemocí. Avokádový olej obsahuje také vitamín A, C, E, D, B6, lecitin, kyselinu gama-linolenovou a celou řadu minerálů – hořčík, draslík, síru, fosfor, zinek a železo.

Další dobrou zprávou je, že při tepelné úpravě se avokádový olej přepaluje až při teplotě 249 °C, tudíž všechny cenné látky zůstávají zachovány. O chuti jsme již mluvili, jeho jemnost a lahodnost se v pokrmech neprosazuje, a tak dává prostor pro harmonický soulad s ostatními složkami pokrmů.

Přítel v péči o zdravou pleť

Avokádový olej si oblíbili všichni, kdo mají jak sušší a citlivější, tak i problematickou pleť. Pokud preferujete péči přírodní cestou před použitím průmyslově vyráběných preparátů, je avokádový olej velmi kvalitní volbou.

Ošetření obličeje i očního okolí vrací dřívější elasticitu, kůže se vypíná a vyhlazují se drobné vrásky.

Vitamín E obsažený v oleji totiž pomáhá proti působení volných radikálů, čímž zpomaluje stárnutí.

Avokádový olej navíc působí i antialergicky, pomáhá hojení drobných kožních poranění a celkové regeneraci.

Lék na nemoci kůže

Spáleniny, zanícená pleť, akné … zde se nabízí další ze široké škály použití avokádového oleje.

Avokádový olej totiž nezanáší póry, takže je velmi vhodný pro ošetřování mastné a problematické aknózní  pleti, kterou trpí většina teenagerů, ale i velké množství dospělých.

Pro co nejsilnější účinek se doporučuje obličej pečlivě vyčistit a na vlhkou pokožku nanášet olej, který jste předtím rozehřáli v dlaních.  Svým působením olej pomůže udržet hydrataci pokožky a obličej pak zůstává hladký a vypnutý.

Krásné vlasy

Použití avokádového oleje v péči o vlasy asi zaujme ženy všech věkových kategorií, ale ani muži nepřijdou zkrátka!

Je to ideální prostředek pro ošetření vlasové pokožky, kterou stejně jako v předchozím případě skvěle hydratuje, navíc působí jako účinný preventivní prostředek proti vypadávání vlasů. Vykazuje také výborné výsledky při léčbě projevů lupénky, ať už ve vlasové části hlavy nebo na ostatních místech těla.

Pryč s celulitidou

Ano, avokádový olej pomáhá při zmírňování projevů celulitidy při použití k masážím problematických partií. K tomuto účelu bývá doporučován míchat s jinými druhy olejů, například mandlovým. Nanáší se opět předem ohřátý a bývá velmi dobře snášen.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie