Zobrazit přihlášovací formulář

Přesnídávka bez cukru

  • Publikováno:
Přesnídávka bez cukru

Domácí recepty na ovocné přesnídávky se obvykle neobejdou bez cukru. Nicméně tato složka je u pyré ze sladkého ovoce opravdu zbytečná.

Neobstojí ani argument cukru jako konzervační složky, přesnídávku postačí jednoduše zavařit. Zapomeňte i na pudink, je zbytečný. Nutností jsou pouze čisté sklenice beze zbytků vody a ovoce.
Příprava přesnídávky je sice pracná, ale na druhé straně víte, co vaše dítě skutečně jí. I konečná cena je nižší než u přesnídávky stejné kvality zakoupené v obchodě. Navíc ta domácí je bez cukru a se 100% obsahem ovoce. Doma si můžete připravit různé varianty přesnídávek dle toho, co zrovna máte ve spíži.
Základem jsou jablka, která oloupete, nakrájíte na malé kostky a povaříte ve vodě až do změknutí (cca 30 minut). Voda a jablka jsou v poměru 1:3 ve prospěch jablek. V jiném hrnci povaříte další druh ovoce, např. banány či švestky, ve stejném poměru s vodou jako u jablek. Po uvaření vše promixujete, smícháte a přelijete do čistých sterilizovaných sklenic. Vše dobře uzavřete a zavařte.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie