Zobrazit přihlášovací formulář

Atraktivní a krásná aneb O vzhledu to není

  • Publikováno:
Atraktivní a krásná aneb O vzhledu to není

Asi už jste četli spousty článků o tom, co je atraktivního na mužích. A když už i o tom, co je atraktivního na ženách, týkalo se to šatů, těla, vlasů, nehtů, rtů a podobně. Jenomže stejně, jako u mužů, ani u žen zdaleka nejde jen o vzhled. Jaké jsou vlastnosti žen, které muži shledávají zatraceně atraktivní? Je to vlastně jedno klišé za druhým, ale není snad základní vlastnost klišé jeho všeobecná platnost?

Žena chce být přitažlivá nejen na té animální úrovni. Žena málokdy hledá jen živočišné povyražení, žena chce uchvátit, okouzlit, imponovat a neodejít z hlavy ani srdce. K tomu ovšem červená rtěnka nestačí. Atraktivita tohoto typu totiž vychází zevnitř (z největší části. Podpatky ještě nikdy neuškodily.)

Laskavost. Té je v dnešní době povážlivý nedostatek. Žena, která je laskavá ke své rodině, přátelům a partnerovi, to je jedna věc. Ale žena, která se neutrhne na prodavačku, mluví hezky s obsluhou v kavárně a dokáže se cizího člověka zeptat, jestli nepotřebuje pomoct, to je druh laskavosti, o které mluvíme. A s tím jde ruku v ruce ještě jiná věc, kterou je úsměv. Ten je totiž tou nejmenší laskavostí, kterou může žena svému okolí dopřávat.

Pozitivita a smysl pro humor. Psychohygiena by měla být pro každého prioritou. Teprve když jsme vyrovnaní sami se sebou, umí se s námi vyrovnat i ostatní (a my s nimi). Umět se smát a užít si volný čas se zdá možná jako banalita, ale zdaleka to tak není. Lidi (a muži nejsou výjimkou) si nechtějí přidělávat starosti, chtějí pomoct s jejich řešením – pozitivní pohled na svět a humor jsou pro to asi nejdůležitější.

Vášeň. A ne, neznamená to jen erotiku, ale zápal. Schopnost jít si za svým, neztrácet motivaci a nadchnout ostatní. Ať už je žena malířkou, lékařkou, má butik nebo navrhuje boty, část její atraktivity spočívá i v tom, že se jí daří dosahovat věcí, po kterých touží. I kdyby to mělo znamenat nadšené pěstování květin nebo skvělou domácí kuchyni.

Umění vycházet s lidmi. A ještě k tomu s partnerovými přáteli. Je jednoduché lidi zavrhnout podle svých vlastních kritérií. Ale přijmout lidi, které si do svého okolí zvolila milovaná osoba podle těch vlastních, to už si vyžaduje notnou dávku společenské obratnosti. Respektovat výběr partnerových přátel, vycházet jim vstříc a rozumět si s nimi je velmi podstatné. A vlastně ani ne tolik kupodivu.

Sebevědomí. Právě jsme narazili asi na to největší klišé. Ale žena, která nepředstírá, že je něco, co není, je pro muže velmi atraktivní. Sebevědomí jde totiž ruku v ruce s vnitřním klidem, respektive je jeho projevem. Možná by to málokterý muž přiznal, ale pánové také hledají silného partnera, před kterým mohou projevit slabost beze strachu.

Vědomí vlastní sexuality. Žena, která vnímá a má ráda svou vlastní sexuální energii, je pro muže maximálně přitažlivá. Je to něco, co funguje na velmi podvědomé bázi, ale být spokojená se svou vlastní sexualitou, to je vlastně univerzální magnet. I dnes, ve světě velké sexuální otevřenosti, je těžké mít se ráda a nebát se projevit.

Rozhodnost. „Žena neví, co chce, ale nedá pokoj, dokud to nedostane.“ Zní vám to povědomě? Ano, má to být vtip, ale je to smutná realita. Člověk, který neví, co chce, to ani nemůže získat, a tím pádem ani být spokojený. A už vůbec se mu nechce přijímat odpovědnost za vlastní rozhodnutí – protože si v nich je nejistý. Jestli by vám tato vlastnost lépe pasovala k mužské populaci, vězte, že muži po ní u svých protějšků touží taky. Ale rozhodně nemluvíme o absolutné emancipovanosti nebo pokusech převzít otěže nad rodinným životem a „nosit kalhoty“.

Vlastní styl. Myslíte si, že něco jako konzistenci stylu muži moc neřeší? Možná ne do detailu, ale jsou to vizuálně založení tvorové. Rozpoznatelnost samičky a schopnost ji na první pohled odlišit od zbytku hejna nepatří jen do zvířecí říše. Pokud má žena vlastní styl a není zaměnitelná s každou druhou, přiláká takového muže, kterému se její konkrétní vyjádření osobnosti líbí. 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Carcullca 3. 4. 2016, 14:13
Krasne napsano.. (Y)
Lucie dvojčatová 1. 4. 2016, 12:52
Hezký článek, souhlasím (Y)

Kategorie