Zobrazit přihlášovací formulář

Řasenka 10x jinak

  • Publikováno:
Řasenka 10x jinak

Kéž by bylo nanášení řasenky tak jednoduché, jak nám slibují televizní reklamy. Každá žena, která ji jednou vzala do ruky, zjistila, že vybrat a používat tu správnou řasenku není vůbec jednoduché. Kolik vrstev řasenky je ideálních, aby nehrudkovala, to ještě nikdo nezjistil, proč je nová řasenka horší než dva týdny stará se taky neví. Máme pro vás ale 10 tipů na to, jak řasenku oživit, aplikovat nebo použít jinak, než by vás napadlo!

Jak řasy zhustit? Aplikujte jednu vrstvu řasenky a řasy poté poprašte fixačním (ale klidně i dětským) pudrem. Potom naneste další vrstvu/vrstvy – pudr udrží řasenku na místě, nebude se tolik mazat a navíc vám ještě řasy obalí, takže budou vypadat hustší.

Pavoučí nožky nikdo nechce. I když se tento trend sem tam odněkud vynoří, naštěstí ho názor většiny smete ze stolu. Krásné řasy jsou husté a oddělené, ne slepené do čtyř pramínků. A to se týká i spodních řas – pokud si je malujete, pořiďte si na ně voděodolnou řasenku s bodlinkovým, umělohmotným kartáčkem. Řasy pak budou krásně definované a nebudou se mazat.

Záložní oční linka. I tak se dá řasenka využít, opět, ideálně voděodolná. Naneste řasenku na štěteček ideálně pro tvorbu linek určený a aplikujte. Voděodolnou řasenku použijte, pokud máte horní víčka více mastná.

Nouzové krytí šedin. Do odstínů hnědých řasenek se schová kdejaká barva vlasů. Pokud se vám ráno objevily u hlavy šediny (a ano, známe to – stane se to většinou přes noc), úplně klidně můžete na zakrytí nouzově použít řasenku. Smyje se lehce při běžném mytí hlavy.

Módní krize. Řasenky fungují perfektně jako nouzové a jednorázové zakrytí škrábanců na kožených botách nebo kabelkách.

Obtisk na očních stínech. Jelikož se řasenka nanáší jako poslední, teoreticky má v moci zničit celé veledílo. Pokud si obtisknete řasenku na oční stín, nezoufejte a hlavně! Neutírejte okamžitě. Nechte řasenku zaschnout a čistým aplikátorem s houbičkou ji odstraňte.

Vysychá oblíbená řasenka? Nakapejte do ní pár kapek roztoku na kontaktní čočky nebo očních kapek. Vyschlou řasenku opět oživíte a neuberete jí nic na její účinnosti.

Vyplnit obočí. Vezměte hnědou řasenku a kartáček co nejvíc dosucha otřete papírovým ubrouskem. Pročešte jím obočí… a je to. Šmouhy mimo požadovaný tvar lehce odstraníte vatovou tyčinkou namočenou v odličovači nebo micelární vodě.

Vytvořte si nový odstín. Máte starou řasenku, kterou tak za týden až dva vyhodíte? Zastavte. Trošku ji oživte kapkami do očí (viz výše) a přidejte pigment – třeba metalický. Určitě se najde příležitost, kam se dramatický a extravagantní vzhled bude hodit.

Rozjasněte barvu očí. Pořiďte si barevnou řasenku – ano, nezbláznili jsme se, nechceme se vrátit do devadesátých let, ale zkuste toto. Naneste první vrstvu barevné řasenky hlavně ke kořínkům, druhou (a další) vrstvu černé řasenky zhruba na poslední třetinu řas ke konečkům. Uvidíte, že efekt vás překvapí.        

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie