Zobrazit přihlášovací formulář

Návod na hubnutí pro lenochy

  • Publikováno:
Návod na hubnutí pro lenochy

Dobře, nemusíte být zrovna líní. Ale taky ne právě akční. Pokud váš boj s váhou kolabuje na tom, že prostě nejste schopní nebo není pro vás možné dodržovat exaktní plány, cvičení, jídelníček a podobně, vězte, že ne všichni, kteří hubnou, hubnou formou drilu. Někdy stačí změnit málo a výsledky jsou velké. Co udělat pro snížení váhy, aniž byste museli moc hnout brvou?

Pijte vodu. A to hodně. A ještě víc. Vyplavujete díky ní toxiny, vaše orgány pracují, jak mají, ale zároveň – budete méně jíst. Znáte to, že hlad je převlečená žízeň? Jenom teda zdůrazňujeme znova vodu.

Spěte více. Spánková deprivace není dobrá. Ale když spíte, nejíte. Navíc šetříte energii, kterou by tělo potřebovalo dostávat z kalorických jídel. Přidejte si ke své standardní době spánku jednu až dvě hodiny a uvidíte.

Jezte snídaně. Ovoce, vločky, celozrnné pečivo, pečivo, jogurty, klidně i tyčinky… Prostě ráno něco snězte (a ideální, když to něco bude i zdravé). Nastartujete si metabolismus, začnete dřív a rychleji spalovat.

Procházejte se. Aspoň 30 minut denně. Už to sice zabírá dost času, ale pořád jsou to třeba jenom dvě zastávky tramvaje nebo cesta do obchodu a zpátky. Nebo v obchodě! Nakupujte, telefonujte, volejte mámě. A u toho choďte.

Jezte, kolik jen chcete. Mrkve, jablek, pomerančů, fazolek nebo jakékoliv zeleniny a ovoce, která vám pomůže od nutkání jíst. A uvidíte, že za pár dnů vás touhy po pytlíku chipsů přejdou.

Pijte kávu, jezte sladké. Ale brzo. Dopoledne. Neomezujte se, jenom přesuňte cukr a kofein na ráno. Můžou totiž ovlivnit spánek a míru odpočinku tak, že budete cítit potřebu se druhý den přejídat.

Odpusťte si. Zapomněli/nestihli jste si zacvičit? No… a stalo se něco? Nevejdete se do starých džínů? Ale jiné máte, že ano? Negativní myšlení a stres způsobují ukládání tuků. A jejich odbourávání brání.

Svačte. Ale to už jste slyšeli, že? Malými porcemi jídel si ale nezaručujete jenom sytost, ale také stabilní hladinu krevního cukru, takže minimalizujete výkyvy v podobě přejídání nebo hladovění.

Držte kalorie v jídle. Nekonzumujte je v pití. Ledové čaje, sodovky, džusy… to všechno je naprosto, ale naprosto zbytečný příjem kalorií a především cukrů.

Žvýkejte. Někdy člověk jenom prostě potřebuje si zabavit pusu. Nemusíte nutně jíst, třeba vám bude stačit žvýkat?

Vynechejte alkohol. Nejde jen o kalorie, které jím do sebe dostáváte. Alkohol ovlivňuje metabolismus, ve větším množství ho zpomaluje, také produkci testosteronu i inzulinu. V podstatě nutí vaše tělo k ukládání tuků. Dejte si od alkoholu na chvíli odpočinek, alespoň do doby, než dosáhnete cíle.

Zpomalte, když jíte. Snažte si na jídlo udělat čas. V první řadě sníte méně, ale v té druhé budete mít z jídla větší požitek. A to se počítá, protože nepůjde jen o zahnání hladu, ale i o pozitivní zážitek.

Používejte menší talíře. Samozřejmě, vejde se na ně méně jídla, ale lidé dokážou být velmi kreativní stavaři. Trik je v tom, že si vidina plného talíře trošku zahraje s vaší myslí – plný talíř, plné břicho. I když o tom víte, funguje to.

Čistěte si zuby po každém jídle. A hlavně večer. Přece se vám nebude chtít jít čistit si zuby počtvrté za jeden večer jenom proto, že máte chuť na čokoládovou tyčinku, no ne?

Uspokojte chutě. Chcete sušenku? Dejte si sušenku. Jenom si jen nedávejte dvacet. Máte chuť na koláč? Dejte si ho jenom půlku. Neošiďte se na věci, ale na množství. Stačí vydržet minutu a chuť vás přejde.       

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

rymilka 23. 4. 2016, 15:51
(zip) (zajic) (pst)
pavlinka 22. 4. 2016, 8:48
:-D
Ayra 22. 4. 2016, 7:45
(Y)
Nikis. 21. 4. 2016, 11:23
Super (H)
Erifi 20. 4. 2016, 15:58
(Y) (Y)

Kategorie