Zobrazit přihlášovací formulář

Hrníček a mikrovlnná trouba

  • Publikováno:
Hrníček a mikrovlnná trouba

Už jste slyšeli termín mug cake? Tedy hrníčková buchta? Asi ano, ale tentokrát nebudeme používat hrníček jako měrnou jednotku. Hrníček nám poslouží místo formy, mikrovlnka místo trouby a jednu porci vynikající snídaňové buchty můžeme mít hotovou za pět minut. Jak to funguje? Jaký je univerzální postup? A jaký je nejpopulárnější mug cake?

Nebudeme se věnovat potenciálním rizikům respektive nepřínosům používání mikrovlnné trouby. Pro mug cake je nezbytná, i když se dá nahradit obyčejnou a pořádně rozehřátou troubou – nicméně s ní mizí také extrémní časová efektivita.

Kouzlo mug cakes spočívá v tom, že v jednom hrníčku smícháte všechny ingredience, dáte na pár vteřin do mikrovlnky a máte upečenou porci výborné buchty. Dají se připravovat nejrůznější varianty, od těch extrémně zdravých, kdy používáte místo mouky proteiny a ovesné vločky, až po ty vyloženě hříšné. A jeden z těch nejhříšnějších má na svědomí popularitu mug cake.

Nejpopulárnější mug cake

Není to nic zdravého, ale zato po čertech dobré. A pokud si chcete jednou za čas dopřát vyloženě sladký požitek, sem tam vám snídaňový mug cake může udělat radost.

Budete potřebovat:

  • Jeden větší hrnek (aspoň 350 ml)
  • 4 lžičky hladké mouky
  • Špetka kypřícího prášku
  • 4 lžičky cukru krystal
  • 1 vejce
  • 3 lžičky kakaového prášku
  • 3 lžičky jakékoliv oblíbené lískooříškové čokoládové pomazánky
  • 3 lžičky plnotučného mléka
  • 3 lžičky rostlinného oleje       

Postup je jednoduchý. Přímo v hrnku smíchejte všechny ingredience dohromady (ideálně nejdříve ty suché, posléze ty mokré). Vidličkou vymíchejte dohladka a dejte do mikrovlnky. První mug cake bude vyloženě pokusný – je třeba totiž zjistit, na jak dlouho ho musíte do mikrovlnky dát. To záleží na výšce a šířce hrníčku a výkonu samotné mikrovlnky. Většinou se pohybujeme v časovém rozmezí 1 ½ - 3 minuty.

Servírovat můžete přímo v hrníčku, vyklopit na talířek, se šlehačkou, moučkovým cukrem, ovocem nebo jenom tak. Vše záleží na vaší fantazii a chutích!

Jakmile vychytáte postup, můžete měnit ingredience, jak je libo. Stejně tak si můžete připravit vyloženě zdravý snídaňový mug cake z ovesných vloček, banánu, kokosového oleje a vejce. A jistě přijdete na spoustu dalších.

Máte nějaký vlastní recept na mug cake? Už jste vyzkoušeli? A jak se povedlo, jak vám chutnalo? Povězte to ostatním na Mimibazaru!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

krejcatko 18. 5. 2016, 10:34
(Y) (Y) (Y)

Kategorie