Zobrazit přihlášovací formulář

Špinavý způsob bělení zubů

  • Publikováno:
Špinavý způsob bělení zubů

Ale především bezpečný, účinný a naprosto přírodní. Pokud patříte mezi milovníky kávy, čajů nebo občasné kuřáky, asi se také potýkáte s viditelným zažloutnutím zubů. A kdo by netoužil po zářivém úsměvu? Jednou z nejpřirozenějších cest, jak docílit perličkově bílých zubů, je zároveň docela špinavá. Používá se k ní totiž aktivní uhlí. A jakým způsobem?

Aktivní uhlí je takový malý domácí zázrak. Kromě toho, že uklidňuje žaludek a působí na zažívací obtíže včetně otrav, pomůže vám vybělit zuby. Umí totiž na sebe navázat kdejakou nečistotu. Pro použití k bělení zubů na sebe váže třísloviny, skupinu látek, která způsobuje právě ty nehezké skvrny od kávy, čajů a některých potravin.

Výsledky uvidíte velmi brzo, už po prvním použití budete mít zuby hladší, po pár dalších použitích viditelně bělejší. Jak tedy na to? Můžete využít dva způsoby.

Budete potřebovat:

  • Jednu tabletu aktivního uhlí
  • Zubní kartáček (který si vyčleníte pouze na práci s uhlím)
  • Sklenici vody
  • Ideálně papírový kelímek, do kterého uhlí vyplivnete

Zuby si nejdříve vyčistěte jako obvykle – zubní pastou a kartáčkem. Potom si vypláchněte, vezměte si jiný kartáček, namočte ho, ale osušte od přebytečné vody (ať vám voda s uhlím nestříká po koupelně). Naneste na něj rozdrcenou jednu tabletu aktivního uhlí. A jím si zuby „vyčistěte“ (několik minut). Dbejte na to, aby se uhlí dostalo úplně všude. Nebojte se, sice uhelný úsměv nebude nic vábného, ale výsledky za to stojí. Potom si pusu vypláchněte, ale doporučujeme plivat vodu s uhlím do speciálního kelímku, který potom vyhodíte – živočišné uhlí vám může zašpinit umyvadlo a na dlouho na něm způsobit nepěkné skvrny. Pusu vyplachujte tak dlouho, dokud se nezbavíte posledních černých zbytků.

Tip Mimibazaru: Pokud chcete K aktivnímu uhlí přidat ještě něco zdravého navíc, sáhněte po kokosovém oleji. Smíchejte lžičku kokosového oleje v tuhém stavu se třemi rozdrcenými tabletami (plus mínus jedna) tak, aby se vytvořila tužší pasta. Tou si potom vyčistěte zuby a ideálně nechte v ústech několik minut působit. Kokosový olej působí antibakteriálně na celou ústní dutinu včetně dásní a na zuby má taktéž bělicí účinky.

Jak často opakovat?

Ze začátku doporučujeme tuto proceduru opakovat obden. Jakmile docílíte kýženého stavu a barvy svých zubů, stačí opakovat jen pro udržování zhruba jednou za čtrnáct dní.   

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Marci75 21. 5. 2016, 17:16
Vyzkouším. Podobně funguje i jedlá soda. Jen se s ní musí daleko daleko opatrněji a jen zřídka, rozhodně ne denně (F)
Serpent 20. 5. 2016, 11:18
zaspini umyvadlo, ale vybeli zuby? :)) (nicmene, nezkousela jsem, jen me to pobavilo :)
sesylek 19. 5. 2016, 20:50
To zní dobře (Y) (Y)
KamilkaC 18. 5. 2016, 19:34
:-) (Y)

Kategorie