Zobrazit přihlášovací formulář

Negativní lidé, jak a proč se jich zbavit

  • Publikováno:
Negativní lidé, jak a proč se jich zbavit

Chcete být v životě úspěšní? Máte své sny a rádi byste v životě dosáhli velkých cílů? ...a hlavně spokojení? Pak buďte velmi opatrní v rozhodování o tom, s jakými lidmi se spojujete. Ať už osobně nebo profesně. Většina úspěšných lidí se opravdu důsledně vyhýbá negativně naladěným kolegům nebo přátelům, protože si uvědomují, jak moc jim to může škodit.

Zde je 5 důvodů, proč se rozloučit s reptaly, posly špatných zpráv a věčnými bručouny.

Ovlivní váš postoj

Negativní lidé vás odradí a budou vás táhnout ke dnu. Svěříte se se svými sny, a buď se dozvíte, že na to nemáte talent, kolik lidí už při tom zkrachovalo nebo že střílíte příliš vysoko. Získáte nové zaměstnání a oni vás varují, abyste si to ještě rozmysleli a byli opatrní. Prostě se raději o nic nepokoušejte a zůstaňte pěkně při zemi. Potřebujete slyšet právě tohle?

Bývají energetickými upíry

Všimněte si, že lidé, kteří jsou nadšení, zvyšují hladinu energie i u ostatních. Negativní lidé dělají pravý opak, mají tendenci energii odčerpávat. Po takovém setkání se cítíte vyždímaní jako houbička na nádobí a vaše nadšení je to tam, zatímco upír odchází spokojený.

Poškozují vaši důvěryhodnost

Ať chcete nebo ne, lidé vás budou posuzovat i podle toho, jakými lidmi se ve svém životě obklopujete .Trávíte - li většinu času s lidmi, kteří uvažují přízemně a chybí jim nadšení, budete automaticky zařazeni mezi ně a vaší pověsti to rozhodně nepřidá.

Podporu od nich nečekejte

Negativci jsou výborní v tom, jak vám poskytnout negativní zpětnou vazbu. V životě tu a tam budete prožívat chvíle, ve kterých se můžete potýkat s nepřízní osudu. Během této doby potřebujete někoho, kdo vás bude podporovat a přesvědčí vás, že na to máte a že to dokážete. Někoho, kdo vás pozvedne a ne srazí dolů.

Záporné nastavení versus pozitivní posilování

Negativní lidé jednoduše zesílí každou vaši pochybnost a předloží vám všechny možné důvody, proč se o nové věci vlastně vůbec nemáte pokoušet. Pozitivní lidé vám řeknou, že to určitě dokážete a dodají vám potřebnou sebedůvěru. A to je to, co potřebujete, když máte pochybnosti. Joel Osteen kdysi řekl: „Nemůžete žít s negativními lidmi a očekávat, že prožijete pozitivní život.“

A jak je rozpoznáte

  • stále si dělají starosti, cítí se ohroženi
  • radí, jak si máte uspořádat svůj život místo toho, aby si vyřešili své vlastní problémy
  • jsou pesimisté, vždy předpokládají špatný průběh událostí
  • vyhledávají špatné zprávy, které hned zprostředkují dál - výzkumníci zjistili, že dlouhodobé vystavení násilí, smrti a tragédií prostřednictvím médií vede k depresím, úzkostem a onemocnění post - traumatickou stresovou poruchou.
  • jsou citliví na kritiku
  • často si stěžují (na počasí, šéfa, rodiče, smůlu…)
  • nikdy nevyjdou ze zóny pohodlí, tak totiž nemohou čelit strachu nebo výzvám a získat nové zkušenosti
  • Milují slovo „ale“. Negativní člověk může říct něco pozitivního, tímto kouzelným slovíčkem se však všechno zase ve špatné obrátí. „Je to krásná pláž, ale vždycky je tam plno lidí.“
  • Budoucnost je nezajímá. Vy sníte a plánujete budoucnost, oni jsou zabráni do současného trápení.
  • Neprožívají radost, nadšení, vzrušení – tyto emoce jsou jim vzdálené. Často bývají vázáni na neuspokojivé vztahy nebo pracovní místa.

Chcete růst? Tak se odstřihněte.

Pozitivní člověk má nohu na plynu, negativní na brzdě. Pokud chcete být v životě spokojenější, eliminujte kontakt s negativně smýšlejícími lidmi ve svém okolí. Máte -li někoho takového ve své rodině, měli byste s ním strávit co nejméně času. Je jen na vašem rozhodnutí, s jakými lidmi se budete přátelit, pracovat a žít, pokud se však chcete pohybovat vpřed, vybírejte ty, kteří už vykročili.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Larachal 30. 5. 2016, 12:49
Ano, hloupý článek. Mám syna s Aspergerovým syndromem a s jeho negativismem, který většinou k této diagnoze patří, bojujeme každý den. Spíš bych ocenila rady, jak negativismus eliminovat.
dluhoschci 1. 6. 2016, 20:26
@Larachal Hloupý článek? Ten článek nepíše o diagnozách. Taky mám dceru s postižením a tohle se tady neřeší. Psychiatrické diagnozy svou vůlí moc neovlivníte, proto jsou to diagnozy. Můj koment k tomu jsem tady již psala, pozitivní komentář. (F)
Nikki1 30. 5. 2016, 8:11
To je fajn,že jsi ho po 13-ti letech odstřihla. Ale co když je ten negativní člověk moje maminka? To odstřihnout nejde. Boužel jsem taky taková a chtěla bych se vymanit,ale nejde to.Pořád mi určuje život a to je mi hodně přes třicet.
mildík 1. 6. 2016, 16:58
@Nikki1 Urcuje Vam ho,protoze ji to dovolite (F)
dluhoschci 1. 6. 2016, 20:27
@mildík Přesně tak, člověk se "rozpíná" jen pokud dostane prostor, jinak to není možné, jsou to zákony fyziky. Stačí si umět nastavit hranice, literatury je k tomu v dnešní době hodně.
milasek1 29. 5. 2016, 21:05
skvělý článek.......a víte proč????Protože kdo si to neprožije nepochopí,já s jedním takovým 13let žila a mohu vše jen potvrdit,tak to prostě je, přesně jak to zde píšou.....a díky za to ,že jsem našla tu sílu a odvahu ho ze svého života odstřihnout (Y) (Y)
Kordulka 28. 5. 2016, 18:41
to je hloupý článek.....nic není jen černé a nebo bílé
zigi 30. 5. 2016, 14:05
@Kordulka přesně tak , článek k ničemu - bohužel jako většina zde (zip)
dluhoschci 29. 5. 2016, 21:46
@Kordulka Není hloupý ale příliš krátký Tohle téma je na knihu, nestačí přečíst pouze článek pokud chcete udělat ve svém životě změnu. A nestačí jen jedna kniha, ale je to dobrý začátek. (F)
Anitta 30. 5. 2016, 15:54
@dluhoschci Tak tak (Y) Jani
Baucis 29. 5. 2016, 10:16
@Kordulka PŘESNÉ..... (clamp) (Y)
hudecekk 28. 5. 2016, 18:11
Není ten článek až moc jednostranný? Lidi přeci nelze rozdělit na negativní a pozitivní. Je to příliš povrchní a bohužel je to časté motto dnešní doby. Ti úspěšní jsou za každou cenu pozitivní, šťastní, vše se jim daří, vše jim vychází. Ale je to skutečně tak? Co když je to jen skořápka a uvnitř se ukrývá pravý opak? Co když tito neustále dobře naladění jdou přes mrtvoly, mají za sebou řadu problémů, nevydařených vztahů a aby se přizpůsobili dnešnímu "happy" trendu, tak musí užívat antidepresiva, aby ten "úsměv" od ucha k uchu nějak dali? Je to k zamyšlení. Vážím si všech, kteří dokáží být přirození. Ať už jsou pozitivní, či negativní.
Charllotka 28. 5. 2016, 23:33
@hudecekk Andrejko, hezky jste to napsala (Y)

Kategorie