Zobrazit přihlášovací formulář

Make-up a vrásky?

  • Publikováno:
Make-up a vrásky?

Když je nám kolem dvacítky, nemusíme moc řešit, jestli nám náš make-up lichotí (co se věku týče). Jak čas plyne, stává se z make-upu nejlepší kamarád, máme-li ho na své straně, ale zákeřný nepřítel, pokud se s ním nenaučíme pracovat. Něco je třeba maskovat, něco je třeba vyzdvihnout, spoustu věcí musíme přestat zanedbávat. Máme pro vás několik užitečných maličkostí, jak i s vráskami vypadat pomocí make-upu nejlíp, jak to jen jde.

Podkladová báze. Věkem se pleť vysouší, čím je sušší, tím více hrozí vznik vrásek. Dost zanedbávání hydratace, krém podkladová báze jsou základ.

Zapomeňte na příliš krycí, hustý make-up. Zvýrazní každou vrásku, i tu, která ještě není. Hydratační krém – podkladová báze – lehký krémový make-up. Ideální je nanášení lehkými poklepy houbičkou než zapracováváním prsty nebo štětcem.

Zdůrazněte tvar očí. S věkem klesají oční víčka, proto nanášení stínů a tvarování očí může být trošku problém. Je třeba se věnovat především samotnému tvaru oka, takže přišel čas na precizní práci s linkami! Správné linky navíc vytvoří dojem hustších řas.

Obočí. Syté a husté obočí (i řasy) jsou jedněmi z neklamných znaků mládí. Proto je třeba jim později trošku pomoct. Správný tvar a dobarvení udělá zázraky!

Nenechte rtěnku se „roztéct“. Rtěnky, lesky a jiné barvy na rty mají tendenci sklouzávat do prohlubenin, tedy drobných vrásek, které se tvoří i kolem rtů. Tomu byste se měli vyhnout – buď používejte konturovací tužku (ale s tou opatrně, protože moc výrazná může působit dost „oldschool“), nebo rty před nanesením barvy přepudrujte.

Udržujte rty hydratované. To souvisí nejen samozřejmě s dostatkem vody, kterou pijete, ale také s pravidelným a častým používáním vhodného balzámu na rty. Výborně funguje bambucké máslo, vitamin E nebo vazelína (ta vláhu ve rtech uzamyká, nedodává jim ji. Při používání vazelíny je důležitý právě pitný režim).

Bělte si zuby. Dodá vám to o poznání mladistvější vzhled. A jak na to? Můžete zvolit různé techniky, od profesionální bělící péče ze zubních laboratoří, po různé přírodní metody.

Dejte očím odpočinout. Nateklé oči nebo kruhy pod nimi nepůsobí zrovna lichotivě a rozhodně nedodávají na mladistvém vzezření. Dodržujte dostatečnou hydrataci, myslete na kvalitní spánek a držte se dále od soli.

Zbavte se tmavých kruhů pod očima. Hormonální hladina, vyšší pigmentace, únava… to všechno může způsobovat tmavé kruhy pod očima. Jak se jich zbavit nebo je co nejlépe zamaskovat se dozvíte v jednom z našich dřívějších článků, na co ale nezapomínejte je SPF krém s ochranným faktorem alespoň 30!

Noste sluneční brýle. A to rozhodně ne (jen) proto, aby byla zakryta ta část obličeje, na které je věk vidět nejvíce. Sluneční brýle jsou skvělá prevence vrásek, ale také například šedého zákalu.

Dodejte objem vlasům. Správný střih a barva jsou základ, hned potom následuje vhodná úprava. Dodejte vlasům objem, velké vlny jsou to pravé – používejte při stylingu velké kartáče, snažte se vlasy „nadzdvihnout“ od hlavy.

Peeling. Je třeba se zbavovat staré odumřelé kůže, aby vykoukla na povrch kůže nová, svěžejší. Ale opatrně, peeling neprovádějte moc často ani moc silně! Ať si kůži nepodráždíte.

Antioxidanty. Samozřejmě si můžeme dodávat do kůže spoustu látek, kyselin a stimulantů zevně, ale péče zevnitř je ještě důležitější. Dbejte na dostatečný příjem antioxidantů, které umí opravovat poškození na buněčné úrovni. Ale můžete je zařadit také do vnější péče, podle některých odborníků je ideálním antioxidantem pro regeneraci kůže vitamin C, proto hledejte produkty právě s ním.

Dlaně, chodidla, nehty. To všechno je třeba dostatečně hydratovat a ideálně svěřit do péče odborníkům na manikúru a pedikúru. Na silné a zdravé nehty (i vlasy) jsou vhodné přípravky s vitaminem B7, biotinem, ruce a nohy je třeba zvláčňovat hydratačními krémy.

Přestaňte kouřit. Pokud už se tak nestalo dávno (popřípadě k tomu nikdy nedošlo). Enzymy, které ničí kolagen a elastin můžou být produkovány právě v souvislosti s nikotinem, navíc… zdravé to není tak jako tak.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie