Zobrazit přihlášovací formulář

I levné oblečení může vypadat jako od návrháře

  • Publikováno:
I levné oblečení může vypadat jako od návrháře

Ne každá chceme nebo můžeme investovat do designových kousků oblečení, ale, co si budeme povídat, všechny bychom asi rády. Jak zařídit, aby outfit pořízený za pár stovek vypadal jako unikátní model z butiku? Máme pro vás několik tipů, co kupovat, nekupovat, a jak s oblečením zacházet, upravovat ho a kombinovat, abyste z každého kousku oblečení vytěžili ten nejlepší možný dojem.

Móda je, ať chceme, nebo ne, do značné míry otázkou peněz. A investovat každou sezónu rekonstrukce šatníku, to je pro mnoho z nás utopie známá pouze ze stránek módních časopisů. Ale i za málo peněz se dá pořídit hodně muziky. Když na to jdete chytře.

  • Perfektní zpracování. Někdy u dražších kousku neplatíme ani tak za design, ale za kvalitu látky a zpracování. Za ušetřený peníz je třeba pečlivě vybírat. Dívejte se na švy, jestli z nich nelezou nitě, jestli jsou tričko, šaty nebo sukně střižené správně „po látce“ – v opačném případě se vám můžou při praní „otočit švy“ a to moc reprezentativní není. Když si najdete obchod, ve kterém vám bude vyhovovat kvalita zpracování, najdete svatý grál.
  • Sedne jako ulité. Nechte si oblečení upravit. Víte, že to stojí jen pár korun, že ano? Pokud do šatů za pár stovek investujete ještě jednu navíc, získáte dokonale na míru padnoucí outfit, jehož cenu jste právě opticky aspoň zdesetinásobili. To samé platí pro kalhoty, halenky, šířky, délky… Prostě investice minimální, efekt maximální.
  • Důležitá je silueta. Nemluvíme o postavě, ale o správně zvoleném prádle. Nevěřili byste, jakých efektů lze docílit. Vyvarujte se „překypování“, ujistěte se, že vám kalhotky nedělají zářezy a podprsenka dvojitá prsa, prostě pokuste se vytvořit co nejhladší siluetu.
  • Černá je dobrá. Nadčasová klasika? Elegance? Ano. Černé oblečení bude vždy vypadat luxusněji, i když nebudou použity drahé materiály a kvalitní potisk nebo vzory. Mějte dostatečnou zásobu černých basic věcí, ale nezapomeňte na kvalitní deodoranty! Protože bílé skvrny v podpaží nebo na bocích od oblékání doopravdy umí výsledný efekt pokazit.
  • Pozor na barvy. Respektive na jejich kombinování. Tady zabíháme už do oblasti osobního stylu, ale monochromatický outfit (nebo „tón v tónu“) bude vždy vypadat luxusněji než kombinace více barev.
  • Neperte (moc). Praním v automatických pračkách vám oblečení zajde a po pár kolech ho můžete směle poslat dále do světa nebo nechat na zahradu. A to přece nechceme. Pokud máte oblečení jen „něžně znečištěné“, tedy prostě jen nošené, ne zašpiněné, a chcete zabít mikroby a bakterie (a zbavit se tak i případné nelibé vůně), dejte je přes noc do mrazáku. Udělá vám to možná ještě lepší dezinfekční službu než pračka.
  • Vyměňte knoflíky. Další malý trik s obrovským efektem. Desítky korun a trocha času, které věnujete výměně původních knoflíků (které na sobě mají buď značku, nebo stejně brzy zajdou), se vám bohatě vrátí. Nejen, že si vytvoříte vlastně naprostý originál, ale ještě k tomu dodáte oblečení potřebný šmrnc a jinakost. Ale někdy je méně více, společně s výměnou knoflíků můžete z oblečení odstranit nadbytečné věci, jako jsou různá kování, štítky nebo jiné „ozdoby“.  
  • Přece jen investujte. A to doplňků, bot a případně kabelky. Pokud budete mít kvalitní boty (obyčejné kožené baleríny nebo lodičky), na zbytku oblečení vlastně tolik nesejde. Výrazné a trošku luxusnější doplňky také udělají své a oživí každý basic model, který si jenom vymyslíte. A pokud si chcete pořídit něco vyloženě trendového, do toho je třeba investovat taky, protože pohledy všech se budou upírat jistě vaším směrem. Ušetříte na basicových kombinacích.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie