Zobrazit přihlášovací formulář

Co ve skutečnosti prozradí náš věk?

  • Publikováno:
Co ve skutečnosti prozradí náš věk?

Nejsou to vrásky, těch se můžeme zbavit (respektive pracovat na tom, abychom jich měli co nejméně). Nejsou to šediny, s dobrým kadeřníkem nikdo nemá šanci je zahlédnout. Není to dokonce ani moudrost vepsaná do našich očí. Je to úplná hloupost – nejvíce o našem věku vypovídají ruce. Ty totiž patří k nejvíce namáhaným a zároveň nejvíce zanedbaným částem našeho těla, spíše je používáme, než abychom se o ně starali. Jak je důkladně opečovat a jak trošku oklamat okolí?

Je to malicherná hloupost, ale když se podíváte důkladněji na různé hollywoodské herečky, které překvapují svým mladistvým vzhledem… schválně se soustřeďte na jejich ruce. Ne celé paže, jen ty části, kterými se umývá nádobí (což ony s největší pravděpodobností nedělají. A i přesto.).

Kůže na rukou je tenká a s přibývajícím věkem přestávají fungovat mazové žlázy, které se podílí na účinné hydrataci. A ta je pro mladistvý vzhled rukou nezbytná. Proto dochází k vysušování kůže, k jejímu nadměrnému vrásnění a tvorbě pigmentových (stařeckých) skvrn. Abychom tomu předešli, respektive tento proces co nejvíc oddálili, měli bychom:

  • Hydratovat zvenku i zevnitř. O pitném režimu už jsme toho psali, četli a slyšeli doopravdy hodně. A jelikož je jeho dodržování podstatné pro celou kůži, tu na rukou nevyjímaje, směle do toho. Vnější hydratace spočívá v tom, že si budete ruce mazat speciálním krémem – a to ideálně každý den před spaním, vždy poté, co pokožku na rukách namáháte prací s chemickými prostředky nebo je myjete vysušujícím mýdlem.
  • Obnovujte kůži. Nezapomínejte na jemný peeling. Úplně postačí cukrový nebo jiný domácí, ale pokud se necháváte rádi hýčkat, v profesionálních salónech vám společně s ním udělají i masáž a následný regenerační zábal. Pokožka zbavená odumřelých buněk je více absorpční, přijme více látek a prokrvení peelingem ji nutí k rychlejší a neupadající obměně.
  • Chraňte proti slunci. Ano, i pokožku na rukou. Ta rozhodně není odolná slunečním paprskům více než vaše tvář, naopak. Proto stejně, jako si chráníte obličej, chraňte i ruce. Hydratační krém na ruce s faktorem alespoň 30 by vám neměl chybět. Přes slunné dny nanášet ráno a alespoň jednou za den vrstvu obnovit.
  • Chraňte proti zimě. Zima ruce už tak ohrožené úbytkem mazových žláz ještě vysušuje. Proto v mrazu mažte, ale přípravky ne na hydratační – vodní bázi. Voda v nich obsažená totiž v mrazu zmrzne (jak známo led má větší objem než voda) a může na buněčné úrovni narušit kůži.
  • Pozor na manikúru. Ano, upravené nehty a jejich okolí jsou základ každé krásné ruky, nehty by měly být naší ozdobou. Ale pokud máte vyloženě slabost pro tělové barvy, francouzskou manikúru a další nenápadné barvy, vězte, že si neprokazujete nejlepší službu. To, co ruce totiž spolehlivě omladí a odláká pozornost od třeba ne úplně mladistvého vzhledu kůže, jsou syté barvy laků na nehty. Proto pokud váháte, jestli si nalakovat nehty růžovou, červenou, oranžovou nebo třeba nějakou metalickou úpravou, neváhejte. I pokud si myslíte, že „na to nemáte věk“, vždycky mu můžete podřídit zbytek outfitu.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

babet 9. 8. 2016, 12:30
*-) *-) Ta zamrzlá voda v buňkách a barevné laky pro starší a pokročilé...to je skutečně diskutabilní, ale jinak vše ostatní - svatá pravda. Na ručičky zapomínáme a naopak je moc nešetříme. A někdo si dokonce myslí, že tuna gelu nebo akrylu na nehtech to spraví. :-) :-)
Zrušený účet 6. 8. 2016, 12:43
|:o) (Y) |:o)
barbinecka37 6. 8. 2016, 9:43
(Y)

Kategorie