Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční péče o suché ruce

  • Publikováno:
Vánoční péče o suché ruce

Přišlo přesně to období roku, kdy se soustředíme především na pečení, úklid, nákupy a chystání, z té předešlé nám zůstává péče o rodinu a práce. Je velmi pravděpodobné, že jestli si na něco teď doopravdy nenacházíme čas, je to péče o sebe. A konkrétně naše ruce dostávají zabrat od neustálého umývání při pečení, od kontaktu s čisticími prostředky a v neposlední řadě od pořádné zimy, která venku vládne. Jak si dopřát extrémně výživnou péči o ruce a ještě k tomu navodit okouzlující voňavou vánoční atmosféru?

Podívejte se na své ruce. Věděli jste, že je to část těla, která nejvíc prozrazuje věk? O pokožku na rukách je třeba se starat – a proč ne způsobem, který krásně ladí s Vánoci?

Při každé péči o ruce je třeba změkčit, peeling a výživa. Budete tedy potřebovat:

  • ½ hrníčku hnědého cukru
  • ½ hrníčku kořeněného rumu
  • Špetku muškátového oříšku
  • 3 kapky skořicového esenciálního oleje
  • Zvláčňující a vyživující krém na ruce (bambucké máslo je dobrou volbou)
  • Dva malé ručníky, dva igelitové sáčky

Postup:

V jedné misce smíchejte hnědý cukr, rum a muškátový oříšek. Touto směsí si poctivě, ale jemně, proveďte peeling rukou až po zápěstí. Hnědý cukr působí krásně jako přirozený mechanický peeling, alkohol v rumu zase pokožku zbaví mastnoty a jiných nečistot a otevře póry. Směs z rukou opláchněte teplou (ale ne horkou) vodou.

  • Tip Mimibazaru: To, co dělá pokožce špatně, většinou není jen horko nebo zima, ale především teplotní rozdíly. Pokuste se jich co nejvíc vyvarovat!

V další misce smíchejte teplé mléko a skořicový olej. Ponořte do ní ruce asi na dvě až tři minuty. Lipidy a proteiny v mléce pokožku vyživí, skořicový olej zase pěkně prokrví svrchní vrstvy, takže se účinné látky krásně vstřebávají. Jeden ručník si přichystejte namočený do horké vody, druhý suchý. Vyjměte ruce z mléčné lázně a teplým mokrým ručníkem si je otřete. Poté vysušte druhým, suchým ručníkem. Namažte si ruce vyživujícím krémem (bambuckým máslem), zabalte do igelitových sáčků a nechte působit pět minut. Poté sáčky sundejte – a hotovo. Ruce jako vyměněné, opečované a krásně voňavé.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie