Zobrazit přihlášovací formulář

8 smoothie receptů na očistu těla

  • Publikováno:
8 smoothie receptů na očistu těla

Ačkoliv je detoxikace teď velmi probíraným tématem a její vhodnost haní i obhajují různé celebrity i odborníci, pravdou zůstává, že různé látky působí v těle různým způsobem a můžou nám pomoci k pročištění celého zažívacího traktu. Téměř veškerá imunita těla a schopnost vstřebávat vitamíny a minerály je uložena v našich střevech. Proto je třeba podporovat, aby byla krásně funkční, plná užitečné mikroflóry a hlavně – zbavený všech ulpělých zbytků.

Současný trend smoothie velmi přeje dostatečné konzumaci ovoce a zeleniny, tím pádem také vlákniny a vitamínů. Nevýhodou smoothies je, že je většinou vypijeme najednou a rychle, větší efekt bychom měli ze soustavného pocucávání, aby tělo mělo čas všechno vstřebávat. I když nejsou smoothies úplně nejvhodnější, když se snažíte shazovat váhu (většinou obsahují o trošku víc cukru, než bychom potřebovali. A na zeleninových smoothies si pochutná doopravdy málokdo.), pokud nám jde o to, dostat do těla co nejvíce vitamínu v co nejpřirozenější formě, jsou smoothies ideálním prostředkem.

Jedním z naprosto úžasných účinků dobře složených koktejlů může být také to, že krásně pročistí celý zažívací trakt.

  • Tip Mimibazaru: Pokud chcete, aby smoothies účinně odstraňovaly přichycené zbytky jídla i z žaludečních stěn, pijte je teplé – nebo alespoň ne studené. Pokud přidáváte mražené ovoce nebo zeleninu, vypijte předtím malou sklenici teplé vody. Teplo rozpustí tuk, který se případně na stěny našeho trávicího traktu nalepí a snáze ho odstraní.

Smootihe recepty pro očistu trávicího traktu

Řepa, avokádo, jahody, celer, citrón, kokosový olej. Tato kombinace nejen detoxikuje tělo, napomáhá práci střev a působí diureticky, zároveň také čistí játra, krev a koriguje krevní tlak. Ingredience působí protizánětlivě, antibakteriálně a také proti plísním a virům.

Papája (mango), špenát, kapusta, banán, jablko, mandlové mléko, chia semínka. Tato kombinace je vhodná pro detoxikaci těla, respektive pro očistu střev. Podporuje tak imunitu, působí proti rakovině a protizánětlivě. Navíc banány díky obsahu hořčíku a draslíku podporují dobrý spánek a dobrou náladu, stejně tak regulují hladinu cholesterolu a krevní tlak. Zelené ingredience zase obsahují vápník, železo, měď, vlákninu a antioxidanty.

Okurka, jahody, jablko, špenát, citrónová šťáva, mandle, lněná semínka. Tyto ingredience vytvářejí velmi dobré chuťové spojení. Kombinace je velmi výživná, snižuje cholesterol, bojuje s infekcemi a normalizuje hladinu krevního cukru.

Zelený čaj. Dobře, toto není zrovna smoothie, ale pití zeleného čaje má neuvěřitelnou spoustu zdravotních benefitů. Zelený čaj můžete používat místo vody k ředění smoothie, popřípadě ho ve formě prášku (matcha čaj) přidávat do jakéhokoliv smoothie.

Špenát, římský salát, citrón, celer, banán, hruška, jablko. Tady se dostáváme k opravdu silné kombinaci. Kromě neuvěřitelného účinku na střeva má tento recept také výhodu vysokého obsahu „zeleného“. A Zelené smoothie jsou největší detoxikační hit – především proto, že jakmile listovou zeleninu rozmixujeme, vstřebáme z ní mnohem více živin, než když ji konzumujeme vcelku.

Papája (mango), jablko, hruška, „bobule“ (maliny, borůvky, brusinky – ideálně mražené), pomeranč, mandle, vařené ovesné vločky a bílý jogurt. Jestli vás něco udrží vyživené, detoxikované a střeva pěkně v pohybu, toto je ta správná kombinace. Sytost vydrží tak půl dne (i když to samozřejmě není účel), ale především neuvěřitelně nakopne metabolismus a trávení – obsahuje vysoký podíl vlákniny a probiotik.

Špenát, celer, zelí, limetka, zhruba jedno deci čaje z listu senny. Už jste slyšeli o čaji senna? Je to přírodní laxativum a to poměrně silné. Jeho užívání by mělo být regulováno stejně, jako užívání laxativ dostupných v lékárně, takže nepít příliš často! Tento recept je vyloženě na poměrně rychlou a poctivou očistu těla, spousta vlákniny, vitamínů a doopravdy projímavé účinky.

Jablko, mořská sůl, zázvor, citrón. Kombinace je velmi pikantní, ale také velmi účinná. Vitamíny, minerály a další látky v tomto koktejlu obsažené mají největší efekt, když je vypijeme teplé (ale nepřevařené) a ideálně ráno na prázdný žaludek.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

keliskakeliska 14. 2. 2017, 16:05
(drink) (drink) (drink) (drink) (drink) (drink)

Kategorie