Zobrazit přihlášovací formulář

Týdenní kúra pro zářivé vlasy

  • Publikováno:
Týdenní kúra pro zářivé vlasy

Své vlasy vystavujeme negativním vlivům okolí každý den, často i každou noc. Na kvalitu našich vlasů má vliv to, jaký používáme šampon, jaký kondicionér, z jakého materiálu je naše povlečení, jak často ho měníme, jestli jsme ve stresu, jak jsem na tom s výživou, jestli nám nechybí nějaké vitamíny nebo minerály, jaké používáme přípravky na styling a úpravu, jak často a jakým způsobem si hlavu myjeme i sušíme, jaký máme typ pleti... stop. Přece nejde mít to všechno pod kontrolou. A přitom bychom chtěli zdravé, krásné a pevné vlasy všichni. Jak na to?

Někdy jsou ty nejjednodušší cesty ty nejefektivnější. Naše vlasy jsou vystaveny stejnému množství vnějších vlivů jako naše pokožka. Ale zatímco o pokožku pečujeme a chráníme ji, vlasy většinou ještě sami poškozujeme nešetrným vysoušením, barvením a jinou úpravou.

Co vlasy potřebují?

Vlastně se tomu srovnání s pokožkou nevyhneme – vlasy potřebují výživu, hydrataci, ochranu a odpočinek. Pokud se něčeho z toho našim vlasům nedostává, tak matní, ztrácí lesk a pružnost a my kvůli tomu vypadáme starší, než kolik říká naše občanka.

Nutnost o vlasy pečovat se ovšem netýká jen jejich délek, ale zejména pokožky hlavy a vlasových kořínků. Tam to totiž všechno začíná, odtud se vlasy vyživují. Povrchem každého vlasu můžeme vstřebat, co potřebujeme, ale v menší míře, než když vlasům dopřejeme výživu z míst, odkud rostou.

Ingredience

Postup

  • Zahřejte olivový olej na hořáku, jakmile bude teplý (ne horký), přidejte do něj ostatní ingredience. Odstavte a míchejte, dokud se všechny nespojí do jednolité struktury.
  • Suché vlasy rozdělte do sekcí (jako když si necháváte hlavu barvit) a aplikujte masku na pokožku hlavy. Důkladně vmasírujte a plastovým hřebenem pročešte vlasy tak, aby se maska dostala také do jejich délek.
  • Nechte na vlasech působit zhruba 15 minut.
  • Spláchněte a umyjte si vlasy šampónem, poté naneste kondicionér – jak jste zvyklí.
  • Opakujte každý den po dobu jednoho týdne.

Díky tomuto postupu a ingrediencím vyživíme vlasy tak, jak by se nám nepodařilo ani s použitím nejdražší kosmetiky. Důležitá je také teplota masky – teplo rozevírá póry a látky se tak budou lépe vstřebávat. S tím nám pomůže také olivový olej, který je svou strukturou velmi podobný našemu přirozenému mazu, proto jej velmi dobře vstřebáváme. Skořice zase pokožku prokrví, takže se vstřebání nejen zlepší, ale i urychlí.

Všechny ingredience jsou doslova plné vitamínů, minerálů a antioxidantů, které vlasy uchrání před předčasným stárnutím, zlepší jejich hydrataci a tím celkový vzhled. Zkuste tuto týdenní kúru a uvidíte, že zlepšení se dostaví a bude hodně vidět. Většinou stačí, když se tuto vlasovou „terapii“ provedete jednou za 4 měsíce, samozřejmě v závislosti na tom, jaká je další péče.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie