Zobrazit přihlášovací formulář

Tipy pro „no make-up“ make-up

  • Publikováno:
Tipy pro „no make-up“ make-up

Je vlastně celkem paradoxní, že „vypadat přirozeně“ znamená pro mnohé z nás největší dřinu. Vzhled, který by byl vynikající, kdybychom ho doopravdy přirozeně měly, většinou dá poměrně dost práce. Pokud ale chcete vypadat jako byste v ideálním světě právě vstala z postele, máme pro vás pár tipů, jak si tento make-up oříšek zjednodušit.

Všechno začíná u peelingu. Prvním krokem k přirozenému make-upu je co nejplnější přirozená krása bez vylepšení. Je třeba tedy pečovat o to, aby pleť byla sama o sobě co nejdokonalejší, nejzářivější a nejzdravější. Teprve pak docílíte toho kýženého hlaďoučkého vzhledu pleti bez odumřelé kůže.

Hydratace, hydratace. „No make-up“ make-up je vlastně celý o pleti. Hydratace je tedy nutná zvenku i zevnitř. Pitný režim na jedné straně, ale správné produkty na straně druhé. Začněte tonerem nebo růžovou vodou, přidejte hydratační krém například s kyselinou hyaluronovou, ty bývají vhodné pro všechny typy pleti.

Báze je základ. Báze pod make-up neboli primer je důležitá součást každého líčení, toho „no make-up“ ovšem obzvlášť. Podle typu pleti si vyberte z variant, které pleť vyhlazují, zmatňují nebo sjednocují její barvu. Díky bázi vydrží make-up déle a výsledek bude dokonalejší.

Vyměňte make-up za tónující hydrataci. Klasický make-up bývá na „no make-up“ líčení příliš těžký. Pokud si to můžete dovolit (máte pleť bez akné nebo barevných skvrn), vyměňte make-up za co nejodlehčenější verzi. Vhodný je například BB cream. Můžete ale svůj make-up smíchat s troškou hydratačního krému, nebojte se toho!

Ne prsty, ne štětec. Pro přirozený vzhled potřebujeme „zapracovat“ make-up co nejméně rozpoznatelně. Na to se ideálně hodí houbičky, kterými neděláme tahy, ale make-up do pokožky „zaklepáváme“.

Konturujte bronzerem. Pořiďte si krémový bronzer, který bude jen o pár tónů tmavší, než je vaše pleť. Velkým štětcem naneste bronzer pod lícní kosti, na spodní čelist a na kraje čela.

Nezapomeňte na rozjasňovač. Ten patří na lícní kosti, pod obočí a do vnitřního koutku oka. Do koutku oka můžete zvolit perleťovou nebo třpytivou variantu, ale jak u bronzeru tak u rozjasňovače bychom se měli vyhnout třpytu – zvlášť, pokud nám už není dvacet.

Rozmazávat, rozmazávat. Hlavně si kontrolujte, aby nikde nezůstal ostrý přechod – mezi bronzerem, rozjasňovačem, a pokud použijete, tak tvářenkou. Nezapomeňte rozmazat také make-up směrem po krku dolů, stejně tak pudr. Tento krok neopomínejte, ostrý přechod linie make-upu na krku je doopravdy zabiják přirozeného vzhledu (a estetiky obecně).

Nevynechávejte obočí. Ať chceme nebo ne, bez obočí se make-up neobejde. Tvoří jednu z hlavních kontur obličeje. V úpravě obočí si nechejte poradit, stejně, jako každá jiná doba, i ta dnešní má své trendy. V jakých krocích při úpravě obočí nejčastěji chybujeme, to si můžete přečíst zde.

Na víčka patří stíny, vždycky. I když se snažíme o co nejpřirozenější vzhled, oční víčka vždy přetřeme stínem v barvě co nejpodobnější naší přirozené barvě kůže. Ideální jsou odstíny do meruňkova (s oranžovými podtóny), ty nejlépe neutralizují začervenání, popraskané žilky, nebo modré podtóny.

Řasy nemusíme nabarvit, ale natočit. Řasenku se snažíme volit co nejlehčí, ale i tak potřebujeme oko „otevřít“. Toho docílíme natočením řas. Ty nebudou vrhat takové stíny a tím přestanou upozorňovat na kruhy pod očima, zároveň nám oko zvětší.

Pozor na oční linky. Pro přirozený vzhled musíme velmi opatrně zacházet s očními linkami. Rozhodně bychom měli volit tužku než fix nebo tekuté linky a rozhodně barvu spíš hnědou než černou. Snažte se mít tužku dobře ořezanou a linku vést co nejblíže hranám řas, nepřetahovat okraj víčka. Linka může být silnější u vnějšího okraje, u toho vnitřního stačí pouze lehounce.

Pozor na řasenku. Některé mají moc hutnou konzistenci a kartáček, který ji nanáší v moc velkém množství. Pořiďte si takovou, která má hustý kartáček a je řidší. Pozor také na zaprášené řasy – pokud nám na nich ulpí oční stíny nebo pudr, budeme muset nanášet více vrstev řasenky, než je žádoucí. Proto předtím, než řasenku nanesete, vezměte si navlhčenou tyčinku do uší a řasy očistěte. Stejně tak můžeme volit spíše hnědou řasenku, ale to už je otázka preferencí.

Spodní řasy. Nalíčené spodní řasy nedělají zrovna přirozený vzhled. A rozhodně ne, když je máme nalíčené v celé jejich délce. Stačí lehounce přiložit řasenku co nejblíže k oku a zahýbat s ní do stran, ne po délce řas. A pokud chcete vyloženou přirozenost, spodní řasy jen očistěte od pudru a nechejte je nenalíčené.

Rty. Zapomeňte na rtěnky a zářivé lesky. Vysoký lesk rozhodně není přirozený, rty by měly být „vlhké“, ne „mokré“. Volte barvicí balzámy, je jich na výběr celá paleta odstínů, můžete si vybrat takový, který vaší přirozenou barvu zvýrazní a lehounce ji zabarví dorůžova.

Používejte víceúčelové produkty. Často najdete balzám na rty použitelný jako tvářenku, stíny na obočí i víčka a tak dále. Tyto produkty sjednotí váš vzhled a budete vypadat mnohem přirozeněji, než když budete vybírat každou barvu zvlášť.

Jak na začátku, tak na konci. Pro svěží a přirozený vzhled mějte po ruce rozprašovač s tonerem nebo růžovou vodou. Než odejdete z domu, projděte mlhou s plným make-upem, aby vaše tvář vypadala přirozeně, prozářeně a make-up déle držel.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie