Zobrazit přihlášovací formulář

11 znamení, že nosíme make-upu až příliš

  • Publikováno:
11 znamení, že nosíme make-upu až příliš

Většina rad a doporučení se zaměřuje na to, jak vylepšit naší zkrášlovací proceduru, jaké produkty jsou ještě nutně potřeba k tomu, abychom byly ještě krásnější, jak se starat o vlasy, pleť, řasy, rty, obočí... A jak je zdokonalovat. Je to past. Protože snadno ztratíme přehled o tom, jak vlastně vypadáme „ve skutečnosti“ a jakmile nám nevadí vstávat o hodinu (dvě, tři...) dříve, jenom abychom se stihly připravit do provozního módu, můžeme se hrdě prohlásit za členy „Ažmocmakeup klubu“.

Žena se chce líbit, to je dané, s tím nic neuděláme a ani s tím nic dělat nechceme. Někdy to ale malinko (a někdy dost) překračuje pomyslnou hranici běžných standardů. Je u vás běžné, že když otevřete skříňku, šuplík nebo přihrádku, najdete v každé alespoň gumičku, sponku nebo zatoulanou rtěnku? I když marnivost je vlastně v určité míře doporučeníhodná, někdy je jí moc.

Pokud víte, že to, jak vypadáte, stojí doopravdy velké a každodenní úsilí, přečtěte si následujících 11 bodů, podle kterých poznáte, že by možná nebylo špatné trošku ubrat. Ale možná nemáme na sobě make-upu příliš ve smyslu vrstev, jenom jsme na něho moc fixované...

Raději pozdě než nenamalovaná. Typickým příkladem je zaspání do práce. Místo hodiny máte 10 minut. Co vynecháte? Pokud vynecháte snídani a čištění zubů a raději si vyžehlíte vlasy a nanesete basic make-up, se kterým dorazíte pozdě zhruba jen o hodinu... No, přijít včas nebo se 100% vizáží a pozdě? Co byste volily?

Potřebujete alespoň čtyři odstíny a textury make-upů. A korektorů a rozjasňovačů... Něco, co sjednotí barvu pleti, něco na konturování, další na kruhy pod očima, jiný na pupínky, něco případně na krk a dekolt... a seznam pokračuje.

Make-up vás stojí víc než jídlo. Málokdo by za měsíční cenu jídla pro čtyřčlennou rodinu pořizoval make-up, ale jsou určitě i takoví. Nicméně pokud vaše osobní zkrášlování stojí víc než výživa (jenom vaše), možná si naše rutina zaslouží revizi.

Je to sbírka. Do které neustále něco přikupujete. Ne proto, že by to bylo třeba nebo vám to třeba zrovna došlo, ale protože je prostě super mít 30 laků na nehty v podobné růžové barvě, rtěnky nebo třeba různé korektory na různé stupně opálení... znáte to. Znáte to?

Skvrny od make-upu všude. Jasně, pokud nosíme bílé košile, asi se s trochou make-upu na límečku počítá. Ale kde se vzal na kalhotách, komodě, kuchyňské lince, ručnících nebo třeba na zrcadle?

  • Tip Mimibazaru: Pozor na voděodolný makeup nebo korektor. Pokud ho nanášíte prsty, pravděpodobně vám nepůjde umýt. A indikátor? Neuvěřitelně zapatlané skleničky.

Neustále si musíte leštit telefon. Po každém hovoru vám zůstane na displeji rozkošná makeupovitá kašička. A tu otíráte o tričko, kalhoty... že bychom odhalily příčinu skvrn?

Lidé neznají vaši přirozenou barvu kůže. Ať už je to vrstvou, volbou make-upu nebo konturováním, vaše barva mezi lidmi je podstatně odlišná od té, kterou ukazujete doma po odlíčení.

Micelární vody a odličovače spotřebováváte po litrech. Víte, jak dlouho vydrží 200 ml micelární vody, pokud si jí čistíme pleť každý večer? Zhruba 2 měsíce. Překvapení? Pokud je naše spotřeba zhruba půl litru odličovače, micelární vody apod. měsíčně, dáváme své kůži pravděpodobně dost zabrat.

Dvojité čištění není dost. Odlíčit. Odlíčit znovu. Vyčistit – a tampónky na sobě mají pořád make-up? Možná je ho na obličeji prostě moc. Určitě bychom se neměly odličovat na více než dva, maximálně tři kroky, a to do dokonalé čistoty.

A vůbec, odličování je fuška. Do které se vám často nechce, protože víte, že jím strávíte velmi nudné minuty (až jejich desítky). Ale je to třeba.

Vaše okolí vás bez make-upu nepozná. No dobře, pozná, ale nebude věřit svým očím. Make-up je největší lež, kterou ženy křičí do světa. A víme, že lež má krátké nohy. Protože se najdou lidi (partner, přátelé, rodina), kteří vás bez make-upu prostě vídat budou a vy se před nimi nesmíte stydět.

  • Slýcháte někdy, že vám to bez make-upu (s jen drobnými úpravami) sluší víc než s ním? Poslouchejte tyto hlasy! Většinou mají pravdu. A vám se uleví.

Myslím, že jsem byla na make-upu závislá. K jeho drastické redukci mě přiměly tři věci. Tou první bylo cestování. Tahat všude s sebou plný arzenál věcí mě teda rozhodně štvalo, ale raději bych si nevzala ručník a pyžamo než make-up. A to všechen. Dvě plné kosmetické taštičky, žehličku, lak na vlasy, kulmu (co kdyby) atd. A různé oleje, kila vatových tampónků a tak dále. Druhou věcí byl můj šéf v práci. Měla jsem velmi špatné období po rozchodu s přítelem, tak jsem na sebe trošku víc kašlala. Dala jsem si třeba jenom make-up, linky a řasenku a šla jsem (což bylo na mé poměry doopravdy málo). Šéf za mou přišel a říkal: „Co s tebou je? Vypadáš, jako bys byla o deset let mladší...“ A tomu říkám argument. No a poslední byl můj nový přítel. Je to tramp, se kterým často a strašně ráda trávím čas v přírodě. Nejen pod stanem, ale klidně i pod širákem, s krosnou... Dokážete si představit, že bych s sebou nosila svoje staré vybavení? A že by přítel zažíval tak dramatické rozdíly, jak jsou mezi ránem pod širákem a pracovní vizáží přes týden? Nene, musela jsem se své závislosti zbavit. „Velkou večerní“ už si doopravdy nechávám jen na zvláštní příležitosti a své zásoby jsem zredukovala na nejnutnější minimum, se kterým jsem schopná fyzicky i psychicky existovat. Je to samozřejmě čištění, používám růžovou vodu (nebo studenou z potoka), jako podkladovou bázi koncentrát z aloe vera (hodí se i na případné popáleniny nebo štípnutí hmyzem, no a pak make-up a světlý korektor na kruhy pod očima, transparentní pudr (ale ten nemusí být), voděodolné linky ve fixu, řasenku a tužku na obočí. Ano, to je vše. A vejde se mi to krásně i do malinké taštičky.

Bára, 29

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie