Zobrazit přihlášovací formulář

5 znamení, že nemáte správnou podprsenku

  • Publikováno:
5 znamení, že nemáte správnou podprsenku

Nosíte už roky stejnou velikost podprsenky? Tak ji pravděpodobně nenosíte správnou. Prsa, stejně jako všechny části těla, prochází během let změnami, které je třeba sledovat – protože správně zvolená podprsenka může mít nejen vliv na to, jak vypadáme, jak se cítíme a kolik kilo můžeme opticky shodit, ale i na naše zdraví. Jak poznáme, že naše podprsenky neprokazují takovou službu, jako by měly?

I méně obdařené dámy mohou se svým vzezřením pomocí podprsenky kouzlit. A co teprve ty, ke kterým byla příroda v tomto směru štědřejší (popřípadě zlomyslnější, rozhodněte sami). Připomeňme si základní pravidla fungování podprsenky (více o nich jsme toho napsali v jednom z minulých článků).

  • Prsa zůstávají v podprsence, i když se předkloníme, poskočíme nebo jinak hýbeme. Nevytékají spodem, nepřetékají nahoře, prostě jsou uvnitř košíčků.
  • Když se na sebe podíváme do zrcadla, vidíme, že prsa nepřesahují linii hrudníku, neodbíhají do stran (a to je přesně ten trik, díky kterému ve správné podprsence vypadáme o několik kilo lehčí).
  • Podprsenka je na zádech velmi pevná, po jejím odložení můžeme vidět otlaky – prsa totiž nevisí na ramínkách, ale jsou zapřená o hrudník.

5 impulzů k pořízení nové podprsenky

Máme v košíčku místo navíc. Podprsenka nejsou tepláky, proto v ní místo navíc není žádoucí. Nepotřebujeme nikde vůli ani místo na výrost. Potřebujeme, aby držela a pasovala. Takže pokud máme v košíčcích místo navíc, je nám podprsenka jednoduše velká. Nebo nemáme správný střih, některé tzv. „full cover“ podprsenky jsou velmi vysoké. V takovém případě se dají vyzkoušet podprsenky například balkónového střihu, které jsou nižší.

Prsa nám přetékají horem. Prso by v podprsence rozhodně nemělo být půlené - v takovém případě je podprsenka s největší pravděpodobností malá (nebo potřebujeme „full cover“, viz výše). Zkuste nejdřív manuálně umístit prsa tak, aby seděla dokonale nad kosticemi, pokud i v tomto případě přetékají, bude třeba poohlédnout se po jiné velikosti.

Ramínka jsou volná a padají. Podprsenky, byť šité ze sebekvalitnějších materiálů, časem povolují (i proto si při zkoušení zapínáme podprsenky na úplně poslední háček – abychom měli možnost je časem dotahovat). Neznamená to, že když si jednou nastavíte ramínka na odpovídající délku, už je nebudete nikdy muset dotahovat. Jakmile se dostanete na konec pásků, má to podprsenka lidově řečeno za sebou. Můžete si ale pořídit speciální klipy na zkrácení ramínek nebo si je nechat zkrátit.

Můstek nepřiléhá. Vepředu mezi košíčky je můstek, pruh látky, které košíčky spojuje. Věřte, nebo ne, tento můstek by měl ležet přímo na těle. Jakmile neleží a je napjatý mezi prsy, máte s největší pravděpodobností malou velikost košíčků podprsenky a velký obvod, popřípadě nesprávně zvolený střih – byla by třeba hlubší.

Zapínání lítá nahoru, dolů. Zadní díl podprsenky, respektive celý její spodní lem, by měl být vždy celý vodorovný. Jakmile nám zadní část se zapínáním leze nahoru, není to dobře, máme moc velký obvod a potřebujeme menší. Taková podprsenka nemá šanci nic moc udržet a nechává veškerou váhu prsou na ramínkách, což může setsakra bolet. Velmi pravděpodobně vám v takovém případě ani nepřiléhá na tělo můstek.

  • Tip Mimibazaru: Podprsenek existuje nepřeberné množství tvarů, střihů a různých šířek ramínek, zapínání a všeho, co si jenom dokážete představit. Ve specializovaných prodejnách, kde provádějí tzv. bra fitting, vám vyberou, co je pro vás nejvhodnější. Ale připravte se na to, že hledání správné podprsenky může chvilku trvat.
  • Tip Mimibazaru: Stejně, jako je to s číslováním bot, oblečení atd., každá značka to má „trošku jinak“. Než začnete bezhlavě nakupovat na internetu, není od věci si podprsenky zvolených značek vyzkoušet naživo.
  • Tip Mimibazaru: podprsenky dělají „faldy“ (pokud mají z čeho). A je to dobře. Správná podprsenka drží po obvodu, a když má co držet, potřebuje taky mít se o co opřít. A otlaky po sundání podprsenky (mírné!) také nejsou na škodu. Protože bez nich by to často pořádně pevně nešlo.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie