Zobrazit přihlášovací formulář

Partnerský sex očima muže

  • Publikováno:
Partnerský sex očima muže

Se svými přáteli jsme často schopni velmi otevřeně mluvit o svých zkušenostech, zážitcích, často i fantaziích. Ale když dojde na podobný rozhovor s partnerem, občas nám nějak scházejí slova. Když mluvíme o dlouhodobém, milujícím a tom životním partnerovi (ideálně v jedné osobě), málokdy se dozvíme jeho úhel pohledu.

Velmi často neoprávněně spoléháme na domnělou skutečnost, že sex je přirozenou věcí, která mezi dvěma lidmi funguje tak nějak sama. Ale není tomu tak úplně stoprocentně. Za ta léta, co sbíráme sexuální zkušenosti, už se nám trošku vytříbily preference – a teď před námi stojí dva úkoly, pěkně je formulovat a říct je nahlas.

Když máme krátkodobou známost (od jedné noci do pár měsíců), asi na tom tolik nesejde. Ale když má muž o svou ženu zájem, rád by, aby ženy věděly pár věcí. Jenomže je nikdy neřekne nahlas. Tak si je můžeme alespoň přečíst.

Chce ženu potěšit i uspokojit. Většina partnerů chce, aby jeho žena měla ze sexu s ním potěšení. A tak čeká, jestli něco nenavrhne. Pokud ne, žije v oprávněném domnění, že je vše v pořádku. Pokud máme nějaké pozměňovací návrhy, ohledně hygieny, mluvení, pozic, načasování... čehokoliv, prostě je třeba to říct. A někdy i párkrát zopakovat. Pokud to špatně neformulujeme nebo pokud není druhá strana přecitlivělá, nikdo nic jako kritiku chápat nebude.

Doteky, doteky, doteky. Ženy vnímají doteky jinak, každé partnerovo pohlazení si mnoho z nás plete s potenciálním detektorem našich vad. Pohladí vás po zádech? Co když ucítí, jak se vám zařezává podprsenka do zad? Po tváři? Bože, co ten rašící pupínek? Plácne přes zadek? To chce jako naznačit, že je velký? Ne. Nic z toho. Pro muže jsou doteky velmi důležité, dalo by se říct, že jsou součástí sexu. Pokud ženě nevadí (zvykne si na ně nebo je má dokonce ráda), tak není třeba se omezovat. Dotýkat se a nechat ženu, ať se ho dotýká také – to je jeden z nevyslovených požadavků snad každého muže.

Sex je víc než jen sex. Jakmile chlapci dospějí v muže a ti vyzrají v partnery, začne se jim emocionální závazek u sexu líbit. Hodně mužů se pak při sexu rádo líbá a objímá a projevuje náklonnost i jinou než jen tu čistě fyzickou. Pokud pak chceme takového muže potěšit, neznamená to automaticky, že by žena měla na naplnění tradiční definice slova sex spěchat.

Rádi by zodpověděli ženské otázky. A taky se zeptali. Víte navzájem, co má ten druhý rád? A... možná důležitější otázka, víme to sami o sobě? Každý muž by nám dříve nebo později rád povykládal o svých fantaziích a některé z nich si třeba i splnil. Často se o tom ale stydí / bojí začít mluvit jako první. Není proč nechat toto téma jako tabu. Partner by měl vědět, že s námi může mluvit o všem, o čem by chtěl, že se mu ani nevysmějeme, ani ho nebudeme považovat za bůh ví jakého nemravníka.

Možná by rád, aby ho žena kousla. Zajímavá věc je, že lidská vzrušivost je provázená touhou po kousání. A když se to nepřežene a neteče krev, je to něco, co bychom neměli potlačovat ani z jedné strany. Není to výraz jakéhokoliv disrespektu, je to přirozená touha.

...a bonusový na závěr – zhasnuto, nebo rozsvíceno? Rozsvíceno. Jednoznačně. 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie