Zobrazit přihlášovací formulář

To nejzdravější, co můžete před spaním vypít

  • Publikováno:
To nejzdravější, co můžete před spaním vypít

Spalovat tuk, detoxikovat organismus, stabilně zvyšovat metabolismus, zlepšovat hydrataci? A to všechno v jednom nápoji? Ano, je to možné. Vyžaduje to od nás ale důslednost, pravidelnost a ochotu do sebe investovat trošku času každý večer. A pokud to všechno máme, není proč nenakombinovat úžasné účinky několika superpotravin a dalších prospěšných ingrediencí.

Za pomoci jednoho nápoje se nám povede eliminovat ukládání tuků, když spíme, zároveň také přirozeně zrychlovat metabolismus, přijmout velké množství antioxidantů a nechat tělu dostatek času na to, aby vše zpracovalo, jak má.

  • Když mluvíme o metabolismu a práci s ním, pravděpodobně vás napadne tělesný pohyb a stravovací návyky, tedy jídlo. Všechno to má samozřejmě vliv, nicméně pro správně fungující metabolismus je klíčová jedna věc – hydratace. Nic v našem těle nebude fungovat správně, pokud nebudeme mít dostatečný přísun vody.

Zázračné ingredience

  • Koriandr a/nebo petržel. Obsahují téměř nulu v kaloriích, zato jsou ale bohaté na vitamíny a minerály. Důležitou roli plní při zásobování našeho těla antioxidanty, zároveň zabraňují zadržování vody, které je příčinou trošku většího bříška, než na jaké jsme zvyklí.
  • Okurky. Extrémně hydratující zelenina, která je sama z 95 % voda. Díky obsahu vitamínů, minerálů a ostatních látek ale pomáhá k dokonalejší hydrataci celého těla.
  • Citrónová šťáva. Citróny jsou nabité vitamíny, skvěle bojují proti toxinům usazeným v našem těle. Z těla kromě toxinů odvádí efektivně i další nečistoty, pomáhá s trávením a odbourává tuk.
  • Zázvor. Zázvor je jedna z nejzdravějších potravin. Zrychluje metabolismus, je plný prospěšných látek a navzdory své štiplavé chuti zklidňuje a dezinfikuje zažívací trakt.
  • Aloe Vera koncentrát. Aloe Vera je pro naše tělo takový malý zázrak. V tomto nápoji plní obrannou funkci proti volným radikálům a bakteriím, které způsobují nadýmání a podráždění zažívacího traktu, a v neposlední řadě podporuje imunitu.

Na dvě porce nápoje budete potřebovat

  • Jednu okurku (celou, neloupanou)
  • Jeden citrón (oloupaný, ne jen šťávu – dužina je zdroj vlákniny a vitamínů)
  • Jednu lžičku koncentrátu Aloe Vera
  • Jednu lžičku nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • Hrst koriandru nebo petrželové nati
  • Malou sklenici vody

Všechny ingredience vložíme do mixéru a pečlivě je rozmixujeme, dokud není výsledný nápoj hladký. Jde o to, aby mělo tělo se zpracováním ingrediencí co nejméně práce. Koktejl rozdělíme napůl a polovinu uskladníme v ledničce do druhého dne. Ne déle, nápoj déle nevydrží.

Výsledná chuť je velmi pikantní, paradoxně však má uklidňující účinky na zažívání, ale především pozitivní vliv na celé tělo. Smysl této kombinace spočívá především v odvodu toxických a jinak škodlivých látek z těla, podpoře aktivního odbourávání tuků a prevence jejich usazování díky zrychlování metabolismu.

Díky tekuté formě nezatěžujete organismus, když spíte – není to, jako byste se před spaním najedli. Tělo má usnadněnou práci s mělněním a rozkládáním potravin a může se soustředit pouze na čerpání živin a jejich distribuci po těle.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie