Zobrazit přihlášovací formulář

Třicetidenní výzva – čistá voda!

  • Publikováno:
Třicetidenní výzva – čistá voda!

Všichni jsme už od dětství slýchali, že tělo je vlastně z většiny voda. Když jí nepřijímáme dostatek, nejen, že nefungujeme správně, ale máme také například okoralé rty, bolí nás hlava, točí se nám a jsme unavení. Jenomže pitný režim zdaleka netvoří jen čistá voda. Počítáme do něj čaje, minerálky, džusy, šťávy a všechno ostatní, co vypijeme. Co by se ale stalo, kdybychom jako tekutinu přijímali jenom vodu? Byli bychom zdravější, než bychom čekali.

Spousta z nás začíná den voňavou ranní kávou, džusem a třeba minerálkou. Nebo čajem, ať už ovocným, nebo zelený, černým, popřípadě bílým. Veškeré nápoje krom vody obsahují další látky (minerály, cukr, vlákninu, ionty, chemické přísady, barviva, umělá sladidla, kofein, tein... a tak dále), což představuje zátěž pro metabolismus. Nijak zásadní, pokud všechno konzumujeme v rozumné míře, ale přece jen. Některé přídatné látky způsobují, že se voda do těla hůře vstřebává, popřípadě odvodňují, nebo dokonce způsobují, že se přejídáme (ano, mluvíme o některých umělých sladidlech).

Vyměňte všechno za vodu. Všechno.

I když „pít jen vodu“ zní jako naprosto jednoduchá věc, teprve když to zkusíme, zjistíme, že toho kromě vody pijeme doopravdy hodně. Káva, čaj, sladké pití, příležitostně alkohol, energetické nápoje... bývá těžké si je odepřít. Ale stojí to za to. Co všechno se stane, když budeme pít jenom vodu alespoň měsíc?

  • Zlepší se naše mentální aktivita. Mozek pracuje, lidově řečeno, na kyslík a glukózu. Obojí mu zajišťuje krevní oběh. A čím víc vody pijeme, tím efektivnější oběh je. Naše výkony na mentální úrovni budou o poznání lepší, stejně tak paměť a soustředění.
  • Zlepší se naše pleť a budeme vypadat mladší. Voda hydratuje. To je všem jasné. Ale správná hydratace je vidět i zvenku. Pleť bude vypnutější, mladistvější, zmizí drobounké vrásky.
  • Posílíme imunitu. Pití adekvátního množství vody podpoří správnou činnost našich ledvin i jater, pomůže očistit střeva. A to všechno se projeví i na naší imunitě.
  • Zdravější srdce. Při dodržení pitného režimu vodou, děláme velkou laskavost svému srdci. Sníží se vysoký tlak a srdci se bude pracovat lépe.
  • Odplavíme tuk. Když necháme tělu prostor fungovat díky vodě a nezatížíme ho přemírou práce s tekutinami, bude mít čas a sílu vyplavovat z těla a jeho orgánů škodlivé toxiny. Naše tělo se viditelně a citelně očistí, zlepší se nám zažívání, pročistí střevní mikroflóra a budeme mít menší pocit hladu a chutí.
  • Zrychlíme metabolismus. Když po ránu vypijeme půl litru vody, náš metabolismus bude celý den rychlejší. A když pitný režim složený výhradně z vody budeme dodržovat, všechno v našem těle přestane skřípat, zrychlí se a začne fungovat tak, jak má.

Tipy Mimibazaru:

Množství vody,které máme vypít, není univerzální. Měli bychom počítat zhruba jeden litr na každých dvacet pět kilogramů tělesné hmotnosti. A obzvlášť v létě a/nebo při zvýšené fyzické zátěži je třeba na dostatečný příjem tekutin dbát!

Obyčejná voda je nuda? Vyzkoušejte těchto 19 receptů na neobyčejné ozvláštnění vody!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

matejan 10. 7. 2017, 11:17
Máme pít nejmíň 3 litry vody? To jsou ale tři kila navíc (6) +o( ,-) ,-) ,-) ,-)
jaxa 11. 7. 2017, 18:20
@matejan Musíte přibrat 3 kila, nedá se nic dělat! ,-)

Kategorie