Zobrazit přihlášovací formulář

Blond vlasy přírodně!

  • Publikováno:
Blond vlasy přírodně!

Přírodní světlé blond vlasy jsou v našich zeměpisných podmínkách relativně vzácné. Ne už tolik ty odbarvené. Na umělé zesvětlení vlasů v kadeřnických salonech se sice používají čím dál tím šetrnější přípravky, ale nic naplat, abychom vlasy zesvětlili, musíme je poškodit. Proto vám přinášíme pár přírodních tipů – sice nezískáte platinovou blond, ale o pár odstínů si vlasy můžete zesvětlit přírodně a doma. Co k tomu potřebujete?

Existuje hned několik způsobů, jak vlasy zesvětlit. V našem magazínu jsme se už dříve věnovali netradičním využitím citrónu, a zesvětlovací efekt je jedním z nich.

 

Citrón

Na středně dlouhé vlasy budete potřebovat zhruba jeden šálek úplně čisté citrónové šťávy (po vymačkání ji můžete scedit přes kapesník nebo jiné plátno, abyste odstranili dužinu). Tu zřeďte s vodou v poměru 1:1. Samozřejmě můžete použít i koncentrovanější šťávu, ta je ovšem o trochu agresivnější a může vlasy lehce poškodit.

Směs je třeba nanést rovnoměrně na vlasy a vystavit je sluníčku, ideálně na celý den. Až sluneční záření a teplo společně s citrónovou šťávou vlasy zesvětlí. Je možné také použít fén, ale efekt zdaleka není tak účinný.

Citrónová šťáva se často využívá hlavně pro přírodní melír a krásné sluneční „highlights“ ve vlasech. Na léto ideální!

 

Heřmánek

Heřmánek se dá snadno sehnat, ať už v sezóně na louce, nebo mimo ni v obchodech. Pro zesvětlení vlasů je třeba z heřmánku připravit co nejsilnější odvar, na 250 ml alespoň 10 lžiček heřmánkových květů nechte povařit asi 15 minut. Jakmile vám odvar zchladne zhruba na 50 stupňů, přidejte do něj pár kapek levandulového nebo olivového oleje a bílý jogurt. Tyto dvě další složky se přidávají proto, aby o vlasy pečovaly, podpořily vstřebání heřmánku a směs se dala nanést na vlasy.

Vzniklou hmotu naneste na vlasy od kořínků ke konečkům pečlivě a rovnoměrně, zabalte je do igelitu a nechte alespoň půl hodiny působit. Poté důkladně opláchněte.

 

Rebarbora

jednom z minulých článků jsme se věnovali rebarboře a jejímu úžasnému využití v kuchyni. Ale věděli jste, že si za pomoci rebarbory můžete také obarvit vlasy? A tentokrát ale říkáme obarvit, ne zesvětlit. Rebarbora totiž vlasy barví nažluto.

Při použití rebarbory jako přírodní barvy na vlasy máte dvě možnosti. Buď si pořídíte rebarboru sušenou, nebo čerstvou. Při variantě sušeného kořene ho smíchejte s vodou v poměru 1:4 a v nekovovém hrnci povařte asi hodinu. Jestliže budete chtít použít čerstvou rebarboru, nasekejte asi čtvrt šálku čerstvé rebarbory a přilijte dva šálky vody. Takovou směs povařte také asi hodinu, nechte vychladnout.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, vychladlou směs sceďte a polévejte jí vlasy. Můžete ji také aplikovat např. pomocí rozprašovače a to tak dlouho, než budou mít vaše vlasy vysněnou barvu.

A pokud se vám výsledná barva nebude líbit nebo vás omrzí, účinky rebarbory můžete neutralizovat jedlou sodou!

 

Med

To, že je med zázračná, zdravá a vynikající potravina, to asi všichni víme. Ale kromě toho obsahuje také určité množství peroxidu vodíku! Takže může působit také jako přírodní odbarvovač.

Odbarvování vlasů pomocí medu je malinko komplikovanější, zato ale účinné. Musíte použít destilovanou vodu, protože obyčejná kohoutková obsahuje různé minerály, které nežádoucím způsobem ovlivňují účinky medu na vlasy. Tu správnou směs vytvoříte smícháním medu s destilovanou vodou v poměru 1:6. Tuto směs naneste na vlasy ihned po smíchání. Snažte se o co největší rovnoměrnost, můžete k začesání použít třeba starý kartáček na zuby, věnujte se každému pramínku zvlášť.

Medové zesvětlování se ovšem nesnese s teplem, takže si ho určitě nechte na zimní měsíce!

 

A nakonec jedno pivo

Světlé pivo zesvětli i vlasy. A nejen to – obsahuje velké množství vitamínu B, který vlasy krásně vyživuje. Budete potřebovat plné umyvadlo nebo kýbl světlého piva, ve kterém vlasy vymácháte, přebytečné pivo vymačkáte a půjdete na co nejdéle na sluníčko.

Pivo není tak účinné jako ostatní metody, ale dělá krásnou barvu a navíc o vlasy pečuje. Proto takovou kúru opakujte klidně i 2x týdně!

 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

fifa3 16. 7. 2015, 0:48
no tak jestli si někdo myslí, že zesvětlování vlasů kyselinou citrónovou o neznámé a neodhadnutelné koncentraci je šetrnější a bezpečnější, než barvy na vlasy - tak to přeju hodně štěstí... *-)
vrkulka 15. 7. 2015, 14:27
(clamp)
Kolikbriik 10. 7. 2015, 10:36
Parádní článek, zrovna něco takového potřebuju, tak dnes vyzkoušim aspon citron i kdyz slunce moc nesvítí a přikoupím pivo :)

Kategorie