Zobrazit přihlášovací formulář

Make-up trendy pro ještě lepší nalíčení

  • Publikováno:
Make-up trendy pro ještě lepší nalíčení

Všechny ženy (a někteří muži) se v poslední době boomu make-up tutoriálů, konturování, falešných řas a dalších make-up kouzel trošku ztrácí. Zapomínáme na to, že to, co vidíme na internetu je jen málokdy make-up na každodenní nošení, navíc – i kdyby byl, přece jen ne každý z nás má ráno nějakou tu hodinku k dobru. Ze současných make-up trendů jsme pro vás vyzobali maličkosti, které se hodí doopravdy zařadit do své ranní rutiny.

Jejich použití je totiž nenáročné a má velký efekt, tedy za málo peněz hodně muziky. Co tedy stojí za to zvážit?

Tělová konturovací tužka na rty. K čemu to je dobré? Všichni víme, že ztráta ostrých linií v obličeji je věc, kvůli které vypadáme starší. A ne vždycky nosíme rtěnku, takže ne vždycky můžeme rty pěkně obkroužit konturou. Řešení? Konturka v tělové barvě. Pokud to chceme dovést k naprosté dokonalosti, nemusíme si pořizovat speciální tužku, stačí speciální ostře řezaný štěteček a voděodolný make-up.

Na řasy tekutou linkou. Chcete se sbalit pro cestování „nalehko“ a na make-up už nebývá moc místa? Vyzkoušejte tekuté voděodolné oční linky. Můžete je použít k jejich primárnímu účelu, ale také jimi ztmavit řasy.

Vyměňte hydratační krém za... růžovou vodu. Ta zajistí dvě věci najednou – hydrataci a lehkou tonizaci (vypnutí) pleti. Můžete ji použít také na závěr jako fixátor make-upu a nosit ji s sebou i přes den pro osvěžení.

S make-upem začínáme vždy ve středu obličeje. Nezačínejte nanášet make-up od lícních kostí, na čele ani na bradě. Vždy na tvářích co nejblíže nosu, prostě ve středu obličeje. A z tohoto místa postupujte ke krajům „doztracena“.

Barva tužky na obočí by měla ladit vždycky s kořínky vašich vlasů. Tak a ne jinak bychom měli volit správnou barvu tužky nebo stínů, které používáme na dokreslování nebo vyplnění obočí. Jiné barvy (třeba ty, které se vám víc líbí, které jsou sladěné víc s outfitem nebo nabarvenou částí vašich vlasů) budou vždy vypadat nepřirozeně.

Kruhy pod očima zamaskováváme vždy do tvaru trojúhelníku. Korektor na kruhy pod očima nestačí nanést jen na tmavá místa, pak budete mít místo tmavých zářivé kruhy pod očima. Barvu je třeba „rozpít“ do normálního make-upu, proto korektor protáhněte do trojúhelníkového tvaru směrem k nosu.

Bílé linky. Zní to děsivě? Nebojte, bílé oční linky se používají na spodní vnitřní linku. Zamaskují červenou barvu do světle růžové až bílé, což nejen opticky zvětší oči, ale také velmi omladí pohled.

Zahřejte kleštičky na řasy. Jak už víme z mnoha zdrojů, řasy by měly být natočené. Nebudou vrhat stíny na kruhy pod očima a tím je prohlubovat, projasní pohled a zvětší nám oči. Pro lepší efekt a zdravější působení na řasy před použitím nahřejte kleštičky horkým vzduchem (z fénu). Budou pak působit jako kulma a řasy vydrží natočené déle.

Vždycky zkontrolujte make-up na denním světle. Světlo v koupelně ani ve výtahu vám nedá pravdivou informaci o tom, jak vlastně vypadáte. Mrkněte se ještě v autě nebo v zrcátku kdekoliv venku. Ideální vzdálenost je na délku natažené paže (tedy vzdálenost, na jakou vás většin lidí vidí).

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie