Zobrazit přihlášovací formulář

Nejasná znamení špatné životní cesty

  • Publikováno:
Nejasná znamení špatné životní cesty

Skoro každý z nás se v životě ocitl v situaci, kdy se vydal cestou, která nevedla jinam než ke slepému konci. Špatná rozhodnutí, neštěstí, bezmoc, ztráty, ale také nevědomost, lehkomyslnost nebo nerozvážnost, to všechno a mnohem více (včetně lidí v okolí) nás mohlo ovlivnit na cestě za neštěstím. Věřte, nebo ne, o tom, že se pohybujeme po šikmé ploše, často dostáváme informace mnohem dříve, než si toho my sami všimneme.

Znamení vesmíru, osudu, Boha...? Každý tomu může říkat jinak. Na té nejracionálnější úrovni můžeme mluvit o našem podvědomí, které je mnohdy mnohem chytřejší, než je naše vědomé já. A tak nám dává znamení, které se projevují našimi nevědomými činy, opomenutími, myšlenkami, ale také pohyby a zdravím. Podvědomí je ve stresu, a tak nám to dává najevo. Zkuste si zachovat otevřenou mysl a přečíst si několik znamení, kterými se může varování, že jsme v životě sešli na scestí, manifestovat.

Hádky jsou na denním pořádku. A to zejména s těmi, které nejvíce milujeme. Před nimi si totiž připadáme nejvíc provinile, takže podle hesla – nejlepší obrana je útok, na ně začínáme být agresivnější, méně tolerantní. Čím více chyb si všímáme na sobě samých, tím více jich vidíme na ostatních. A čím více problémů sami se sebou máme, tím více za ně chceme vinit druhé.

Nečekané výdaje nebo účty. U nečekaných účtů je to jednoduché, prostě jsme nepříjemnou věc, jako je splácení nebo obyčejné placení výdajů, vytěsnili, protože hlava nechtěla další problém. Jak si ale vysvětlit, že se nám ve chvílích, kdy si v životě nevedeme dobře, pokazí auto, pračka nebo cokoliv jiného, co nutně potřebujeme vyměnit za nové? Spousta z nás, kteří jsou spirituálněji smýšlející, by to mohlo pochopit jako trest, jako zdvižený prst jakéhokoliv universa, ve které věříme. Pro skeptiky je zde vysvětlení mnohem prozaičtější, pod neuvědomovaným dlouhodobým stresem jednáme neopatrněji, neohleduplněji a jsme mnohem náchylnější k chybám. Takže jsme možná tu spojku přece jen dusili moc, pračku přeplňovali a jinak sabotovali cokoliv jiného. A poslední vysvětlení? Náhoda. Které ale přikládáme mnohem větší význam, protože její dopad je umocněný naší obecně špatnou náladou.

Zdraví, nemoc, zranění, bolest. Tělesná schránka, která je ve stresu (byť podvědomém), je mnohem náchylnější ke zranění a nemocem. Kromě toho, že je naše imunita oslabená a my ji vystavujeme těžkým zkouškám, jsme celí jakoby „křehčí“. Z neopatrnosti a snížené pozornosti mnohem častěji dochází k úrazům, zlomeninám, odřeninám, modřinám... A nesmíme opomenout bolesti hlavy, které jsou zapříčiněné naší psychickou tenzí. Ta se umí projevit zvýšením svalového napětí a tedy i bolestmi hlavy (zad, krku nebo napjatými trapézy).

  • Když už jsme u tělesných projevů podvědomé nespokojenosti s vlastním životem, nemžeme vynechat smysly. Velmi často zažíváme nepříjemné pocity, když dojde na chutě, pachy nebo zvuky. Naše citlivost se vlivem potlačovaného vypětí zvýší, což se projeví mnohonásobně intenzivnější dráždivostí.

Myšlenky, touhy, pocity. Naše intuice není nic, co bychom měli podceňovat. Pokud nejsme v životě na místě, na kterém bychom měli být. Často máme neovladatelnou chuť změnit svůj život, odstěhovat se změnit práci, nezřídka opustit rodinu. Toužíme po změně, možnosti začít znovu. Často se u nás mohou projevovat příznaky deprese, nejčastěji ztrátou zájmu o to, co jsme doteď dělali, ztrácíme vášeň, nadšení, radost.

Často se stane, že přijde událost, člověk, článek, věta nebo pohled, který nám změní život. Díky kterému se probudíme a uvidíme sami sebe na své cestě mnohem jasněji. Otevřít oči je ale jen začátek, někdy se rozhodneme nechat je přivřené, protože změna se zdá být moc těžká. Pokud k tomu ale dojde, stojí za to najít sílu a změnit v životě to, s čím nejsme spokojení. A začít musíme jen a jen u sebe.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie