Zobrazit přihlášovací formulář

Návod: Domácí vyživující žloutková maska + 5 rad, jak připravit pleť na zimu

  • Publikováno:
Návod: Domácí vyživující žloutková maska + 5 rad, jak připravit pleť na zimu

Zima chystá na naši pleť opět zvýšenou zátěž. Nejen teplota, ale také zhoršená kvalita vzduchu, přechody z tepla do zimy, nedostatek slunečního záření, změna biorytmu, jiná výživa, méně vitamínů, a tak dále, a tak dále. Na přípravu není nikdy moc brzo, takže pojďme už už teď začátkem podzimu myslet na to, aby naše pokožka přežila zimu ve zdraví a co nejlepší kondici.

Vsaďte na mastnější krémy

Obecně platí, že na zimu bychom měli používat přípravky, které neobsahují tolik vody. Jednak se tolik nepotíme, takže pleť neztrácí vláhu, ale především – naše kosmetické prostředky by měly obsahovat co nejméně vody. Protože co dělá voda, když zmrzne? Změní se v led. A led má jaký objem? Větší než voda. Takže přemíra vody v pleti může způsobovat malé trhlinky a zadělávat tak na vrásky. V zimě potřebuje pleť ochrannou bariéru a vláhu uzamknutou v sobě. To zvládnou obsahově bohatí konzistence, jako krémy, oleje nebo třeba másla.

Dopřejte pleti výživu

I v zimě je dobré zhruba jednou týdně provést peeling těl i obličeje, případně rtů. A na obličej, rty a vlasy je třeba také sem tam nanést vyživující masky, které jim dodají zvenku to, co jim chybí. Od výživy po ochranu. Pokud doma žádnou nemáte, nevadí, vsadit můžete klidně i na tu doma připravenou.

STAŇTE SE TESTERKOU

Vyzkoušejte jedinečnou příležitost otestovat přírodní produkty francouzských exkluzivních značek Puressentiel, Novexpert a Mustela.  

Do testování se můžete zapojit ZDE >>

Domácí vyživující žloutková maska

Ingredience

  • 1 žloutek
  • 1 lžíce kokosového oleje (olivového oleje)
  • 1 lžíce medu
  • 1 hrst jemně mletých ovesných vloček

Postup

Všechny ingredience v misce smíchejte, naneste na obličej a nechte 15 - 20 minut působit, pokud máte čas, klidně i půl hodiny. Pak masku vlažnou vodou smyjte a pleť ošetřete vhodným krémem.

Dopřávejte si kratší sprchu

A rozhodně přejděte z horké vody na vlažnou. I když v zimě to svádí dávat si večer, ráno, nebo kdykoliv je nám zima horkou koupel, není to úplně nejlepší nápad. Horko a voda způsobí, že se nám rozevřou póry, které nasají velkou vláhu, a když pak nedlouho po horké sprše půjdeme ven, voda v naší pokožce může začít opět mrznout. V zimě se hodí vlažné a kratší sprchy, po kterých pokožku okamžitě otřete a na ještě vlhkou nanesete hydratační krém od hlavy po paty. A pozor, zkuste se přes zimu vyvarovat agresivních mýdel. Ta totiž smývají i přirozenou tělesnou ochrannou vrstvu mazu, kterou v zimě potřebujeme. A čím více ji budeme smývat, tím intenzivněji se bude tvořit – takže se nám mohou začít více mastit vlasy a pleť, což může vést ke zhoršeným projevům akné.

Pozor na to, co jíte

V zimě máme obecně menší potřebu jíst ovoce a zeleninu, což by samo o sobě nemuselo tolik vadit. Máme ale také zvýšenou potřebu konzumovat tuky, čemuž se většinou urputně bráníme, a tak je nahrazujeme cukry. Ty vedou ke ztrátě pevnosti pokožky, k větším projevům akné, což vede k vytváření více a více zbytečných narušeních kůže, ze kterých se přes zimu mohou stát základy pro hlubší vrásky. Soustřeďte se na zdravé tuky a antioxidanty, klidně si dopřejte i doplněk stravy s vitaminem C.

Nezapomínejte na rty a ruce

Balzám na rty a rukavice jsou naprosto nezbytné, a to ještě předtím, než vyjdete z domu. Nečekejte na to, až vám rty popraskají, ani na to, až vám bude na ruce zima, to už je pozdě. V takovém případě je škoda už napáchaná, a my opravujeme. A prevence je rozhodně lepší cesta! Samozřejmostí by mělo být pravidelné používání krému na ruce.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie