Zobrazit přihlášovací formulář

Nebojte se plavání s miminky už od nejútlejšího věku!

  • Publikováno:
Nebojte se plavání s miminky už od nejútlejšího věku!

Miminka vodu milují. Aby také ne, když v ní strávila celých 9. měsíců před narozením. Pro dítě je vodní prostředí více přirozené, než cokoliv jiného. U mnohých maminek však stále přetrvávají pochyby. Kdy je tedy nejvhodnější udělat z vašeho miminka plaváčka?

Plavání s dětmi poslední dobou stále roste na oblibě. Některé maminky neváhají a s dětmi vyrážejí na speciální kurzy již od 6. měsíce věku, jiné se poprvé do vody se svými ratolestmi vrhnou o pár měsíců později.

V čem je plavání výjimečné?

Hlavním cílem v tomto věku rozhodně není naučit děti plavat, ale naučit je dýchání, přijmout vodu a naučit se jí nebát. Není asi žádným překvapením, že tyto děti se také naučí plavat daleko dříve než děti, které kurzy nenavštěvovaly. Tím, že se vody nebojí, je pro ně plavecká výuka v budoucnu snazší. Nesmíme také zapomínat, že u těch nejmenších jde hlavně o hru, díky které si osvojí řadu dovedností! Výhodou také je, že si dítě posílí imunitu a díky společným chvilkám v bazénu s matkou nebo otcem utuží vzájemné vazby. Většina maminek také ocení, že po čase stráveném ve vodě dětem opravdu vyhládne!

 

 

Místo vybírejte pečlivě!

Pro plavání s kojenci nebo batolaty je nutné navštěvovat jen takové bazény, které odpovídají přísným hygienickým normám. Rozhodně zapomeňte na veřejné bazény. Od věci proto není dopředu si plavecký klub vyzkoušet a ověřit si, zda vám vyhovují prostory, velikost vody i zázemí. Čas strávený s miminkem ve vodě by také neměl být delší než 30-45 minut. Takto malá dítka se velmi rychle unaví a není určitě ve vašem zájmu jej zbytečně přetěžovat.

Mezi plavecké školy s dlouholetou tradicí patří i Plavecká škola Žabička. Kojenecký bazén určený pro kurzy od 6 měsíců do 2let má svou vlastní speciální technologii úpravy vody a splňuje ta nejpřísnější hygienická kritéria. Příjemné také je, že v průběhu kurzů, zde nemá veřejnost přístup. Akreditovaní instruktoři procházejí pravidelnými tréninky a školeními a jejich přístup k dětem je založen na profesních dovednostech spojených s přátelským přístupem. Přistupují k dětem vždy s ohledem na jejich věk a dovednosti tak, aby plavecké kurzy byly příjemným zážitkem nejen pro děti, ale i jejich rodiče!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie