Zobrazit přihlášovací formulář

12 nečekaných využití dětského pudru

  • Publikováno:

Dětský pudr se dnes v domácnostech bez malých dětí vyskytuje jenom vzácně. Všichni ale milujeme jeho vůni, která nás přenese zpátky do nejkrásnějších okamžiků, které jsme kdy prožívali. Okouzluje nás především tím, že ji máme všichni spojenou z absolutní a dokonalou čistotou malého miminka. Proč ho tedy nepoužívat častěji? Víte, že dětský pudr vám může pomoct při běžných denních záležitostech?

12 nečekaných využití dětského pudru

Dětský pudr se dnes v domácnostech bez malých dětí vyskytuje jenom vzácně. Všichni ale milujeme jeho vůni, která nás přenese zpátky do nejkrásnějších okamžiků, které jsme kdy prožívali. Okouzluje nás především tím, že ji máme všichni spojenou z absolutní a dokonalou čistotou malého miminka. Proč ho tedy nepoužívat častěji? Víte, že dětský pudr vám může pomoct při běžných denních záležitostech?

Našli a vyzkoušeli jsme pro vás celých 12 způsobů, jak dětský pudr využít pro krásu, úklid i triky, které vám usnadní život.

Zhustí řasy

Poprašte své řasy pudrem před tím, než nanesete řasenku. Pudr bude sloužit jako báze, která prodlouží životnost řasenky, ta se nebude rozmazávat a vaše řasy budou hustší a plnější.

Funguje jako suchý šampon

Pokud vám dojde suchý šampon, naneste na kořínky svých vlasů trošku obyčejného dětského pudru. Ten absorbuje přebytečnou mastnotu. Nevýhoda je, že pudr je bílý, ale i to se dá řešit! Pokud máte tmavé vlasy, smíchejte pudr s trochou kakaového prášku, pokud jste zrzka, tak s trochou skořice.

Poradí si s mastnými skvrnami

Mastné skvrny na oblečení občas nevypereme ani v pračce. Zkuste ale před praním do skvrny zapracovat trošku pudru – ten mastnotu vsaje a prádlo pak normálně vyperete v pračce jako obvykle. Tentokrát ale se skvělým výsledkem.

Bojuje s pískem

Pokud trávíte léto někde u vody na pláži, určitě vám vadí všudy přítomný písek. Pokud si ale předtím, než vejdete do domu, posypete ruce popřípadě jiné části těla dětským pudrem, písek z nich doslova opadne. Pudr totiž nenasává jen mastnotu, ale také vlhkost, díky které písek na kůži drží.

Klimatizace v posteli

Jemně poprašte prostěradla a povlečení dětským pudrem. Oceníte to zvlášť ve vedrech, kdy pudr přes noc absorbuje pot a zchladí vaše tělo.

Pro domácí mazlíčky

Dětský pudr funguje skvěle taky jako „mytí“ mezi koupáním. Vmasírujte svému chlupatému kamarádovi do srsti dětský pudr, nechejte působit 5 minut a vykartáčujte. Srst bude vypadat skvěle a mazlíčka zbavíte jakéhokoliv zápachu.

Na unavené nohy

Stejně jako jedlá soda, umí si i dětský pudr poradit s chodidly unavenými po celém dni v botách. Namasírujte si nohy dětským pudrem a trochu ho můžete nasypat také do bot. Pudr absorbuje vlhkost a odstraní případný zápach.

Do gumových rukavic

Ať už používáte gumové rukavice při práci na zahradě, mytí nádobí nebo úklidu, poprašte si nejdřív ruce dětským pudrem! Rukavice se vám pak nepřilepí na ruce a půjdou lehce sundat.

Stop slepeným kartám

Možná už se vám stalo, že se vám v peněžence platební, slevové a klubové karty poslepují k sobě a jdou těžko ven. I od toho vám odpomůže dětský pudr – stačí jemně karty promnout v rukách s dětským pudrem a už se neslepí.

Na cibulky před vysazením

Dejte před vysazováním cca 5 cibulek květin do sáčku společně se 3 – 4 lžičkami dětského pudru a jemně protřepejte. Pudr obalí cibulky, sníží riziko plísní a zmenšuje riziko hniloby.

Po holení

Jak pro muže, tak pro ženy. Aplikujte na čerstvě oholená místa dětsky pudr – zamezíte zarůstání chloupků a případnému vzniku pupínků, kůže bude jemná a hezky vonět.

Uvolní uzly na řetízku

Neztrácejte čas s rozmotáváním zauzlovaných řetízků, prostě jen posypte uzlík dětským pudrem a párátkem nebo špendlíkem ho rozmotáte jako nic!

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

peggybundova 2. 8. 2015, 11:13
No to kakao s pudrem do vlasů musí být mazec ,-) jinak díky za tipy (Y)
barbinecka37 29. 7. 2015, 19:14
(Y)

Kategorie