Bezlepkové a jiné zdravotní diety
anonymní jablko
31. 5. 2023, 13:43
Zdravím,
chtěla bych vás požádat o vyplnění krátkého dotazníčku na téma zdravého stravování, který vám zabere 5 minut a je anonymní! – https://forms.gle/…MHM8mkagd6P9
Pomáháme šikovné Biomíše, která se věnuje stravě trošku jinak než jste zvyklí u jiných výživových poradců, se zviditelnit a díky vašim vyplněným dotazníkům jí budeme moct navrhnout marketingovou strategii, která je potřebná pro každé podnikání.
Velmi si vážíme vašeho času a odpovědí.
Moc děkuji a přeji krásné slunečné dny.
Tým studentek z Juniorní akademie – #HolkyzMarketingu
chtěla bych vás požádat o vyplnění krátkého dotazníčku na téma zdravého stravování, který vám zabere 5 minut a je anonymní! – https://forms.gle/…MHM8mkagd6P9
Pomáháme šikovné Biomíše, která se věnuje stravě trošku jinak než jste zvyklí u jiných výživových poradců, se zviditelnit a díky vašim vyplněným dotazníkům jí budeme moct navrhnout marketingovou strategii, která je potřebná pro každé podnikání.
Velmi si vážíme vašeho času a odpovědí.
Moc děkuji a přeji krásné slunečné dny.
Tým studentek z Juniorní akademie – #HolkyzMarketingu
Sofie-Cheri
13. 2. 2023, 20:26
Hledám testerky pro můj online kurz ÚVOD DO PROTIZÁNĚTLIVÉ STRAVY! ve kterém se naučíte se vařit zdravě a chutně abyste se cítili lépe
Kurz vám nezabere více než 2 hodinky týdně + implementaci v kuchyni dle vašeho uvážení.
V průběhu kurzu vás poprosím o zpětnou vazbu a závěrečnou referenci.
Co je cílem těchto 4 týdnů?
Vyloučíte ze stravy potraviny které mohou způsobovat obtíže a naučíte se vařit výborná jídla i bez nich. Zjistíte že i zdravá jídla mohou chutnat a vypadat skvěle.
Co se naučíte?
???? Porozumět proč je strava důležitá pro vaše zdraví
???? Vařit zdravěji i když vám teď chybí inspirace
???? Nebojíte se na 4 týdny vyzkoušet si něco nového? Pak je tento kurz právě pro vás!
Proč se mnou naskočit do kurzu?
Před dvěma lety jsem ze dne na den onemocněla revmatoidní artritidou, můj stav byl tak vážný, že jsem se nebyla několik měsíců schopná postavit na nohy. Díky tomu, že jsem se nevzdala a hledala co by mi mohlo pomoci se začalo moje zdraví zlepšovat. Nyní jsem bez medikací a bez bolesti. Studuji Autoimmune Holistic Nutrition Specialist, abych mohla předat relevantní informace dalším.
Kurz trvá čtyři týdny a začíná 20. 2. 2023.
K REGISTRACI tudy????https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScF2DhJK3micnZYrduFIBec922sr4kq3DOL_FhNC5MZpc7Gmw/viewform?usp=sf_link
Moc vám děkuju a těším se na společné setkávání!
Zuzana
Kurz vám nezabere více než 2 hodinky týdně + implementaci v kuchyni dle vašeho uvážení.
V průběhu kurzu vás poprosím o zpětnou vazbu a závěrečnou referenci.
Co je cílem těchto 4 týdnů?
Vyloučíte ze stravy potraviny které mohou způsobovat obtíže a naučíte se vařit výborná jídla i bez nich. Zjistíte že i zdravá jídla mohou chutnat a vypadat skvěle.
Co se naučíte?
???? Porozumět proč je strava důležitá pro vaše zdraví
???? Vařit zdravěji i když vám teď chybí inspirace
???? Nebojíte se na 4 týdny vyzkoušet si něco nového? Pak je tento kurz právě pro vás!
Proč se mnou naskočit do kurzu?
Před dvěma lety jsem ze dne na den onemocněla revmatoidní artritidou, můj stav byl tak vážný, že jsem se nebyla několik měsíců schopná postavit na nohy. Díky tomu, že jsem se nevzdala a hledala co by mi mohlo pomoci se začalo moje zdraví zlepšovat. Nyní jsem bez medikací a bez bolesti. Studuji Autoimmune Holistic Nutrition Specialist, abych mohla předat relevantní informace dalším.
Kurz trvá čtyři týdny a začíná 20. 2. 2023.
K REGISTRACI tudy????https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScF2DhJK3micnZYrduFIBec922sr4kq3DOL_FhNC5MZpc7Gmw/viewform?usp=sf_link
Moc vám děkuju a těším se na společné setkávání!
Zuzana
Klarouš
9. 12. 2018, 16:52
Prosím pěkně, nemáte někdo zkušenosti s děláním "pukanců" v popkornovači??? Myslím tím, jestli jdou v popkornovači i napukat třebas jáhly, pohanku či jiné pro bezlepkáře
. Děkuji moc Přemýlším nad praktickým dárkem, který by udělal radost švagrušce bezlepkářce


yva
19. 4. 2018, 19:45
Holky, zítra ráno mám návštěvu s bezlepkovým dítkem (diagnostikováno jen na základě protilátek, bez biopsie, ale dieta doporučena), chci upéct pudingovou buchtu nebu muffiny. Je jedno, jaký puding, nebo je třeba nějaký spešl bezlepkový? Mám tady Amylon, tam ale píší pšeničný + kukuřičný škrob, pak další, kde je napsaný jen kukuřičný škrob, ale zase je tam, že může obsahovat stopy lepku

janeckula
19. 4. 2018, 20:04
@zelenoockam
Jiná příchuť, že? Jak píšu, fráze "může obsahovat stopy lepku" nevadí
jizuh
4. 4. 2018, 11:16
Co používáte na vymazání a vysypání beránka? Já snad nemám jediný rok, kdy by se to povedlo hezky vyklopit.

zelenoockam
7. 3. 2018, 17:47
prosím o RECEPT-bezlepkový piškot.chci dělat na plech + ovoce.želatiny,klasika.tak prosím o prověřený recept s dávnou přímo na plech,aby byl vyšší(ten piškot)děkuji

zelenoockam
9. 3. 2018, 11:42
@zelenoockam
tak toto by mi nikdo neuvěřil
https://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4866272







zelenoockam
9. 3. 2018, 11:50
@slunisluni
jsem tu sama-Bert je v orlických a Mišan v Brně na nějákém autosalonu či co to
zelenoockam
9. 3. 2018, 12:27
@slunisluni
ne,ale sežeru.uřezala jsem si to a nakydala krem ole a pomeranče a banány a broskve a sežeru si to na žal
MaddyM
9. 3. 2018, 11:46
@zelenoockam
Jestli to byla velká, tak ji pochval, že ti nechala aspoň něco. A jestli to byla malá, tak ji taky pochval, protože ji muselo dát velkou práci se tam dostat.

zelenoockam
9. 3. 2018, 11:49
@MaddyM
já tak miluju to pečení...do rici.velká.jsem ji vyhmátla,jinak by to sežrala celé.tak zoufalý pohled jsem dlouho neměla-celá jsem zoufalá


MaddyM
9. 3. 2018, 11:56
@zelenoockam
Si představ, když ti pes spolkne poslední housku v baráku
Baly jsem kvůli tý sv@ni bez večeře


zelenoockam
9. 3. 2018, 13:07
@MaddyM
skvělé,ne?koukej https://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4866284
tohle by mi tady nevěřil lalutr nikdo.jedu do globusu,se na to víš co.....





zelenoockam
9. 3. 2018, 20:56
@žabada
Uz jsem u misana,vse testuje.mam dva druhy dezertu,pak roladky a kapsy.asi to ted sezerem my a zitra koupim pizzu a nanukac

zelenoockam
9. 3. 2018, 22:57
@žabada
Jsem to radeji schovala.sedim sama se
a rozjimam.on sel spat.spal naposled vcera do 12.hodiny.pak nocni 12ka a rovnou rano 6.30,do brna na motorky.psiska jsou tu poprve.ale jako doma,covece



MaddyM
9. 3. 2018, 13:41
@zelenoockam
To máš z toho, že jim nepečeš častěji
Ale evidentně jsi udělala hodně dobrej piškot


katkajohny
9. 3. 2018, 13:10
@zelenoockam
promiň,ale měla ses v kuchyni opevnit a utěsnit všechny škvíry




katkajohny
9. 3. 2018, 13:18
@zelenoockam
to ožrané je malé, ušlehej šlehačku,smíchej ji se zakysankou,nahaž na to ovoce,nastrouhej čokoládu a bude to super

zelenoockam
9. 3. 2018, 13:20
@katkajohny
jj,měl tam být přesně ten krém-šlahačka,zakysanka,ovoce a cáklé ještě nahoru želé.kdyžtak si to sežeru já,ten kousek,no.stejně mám kočku v posteli.to ale nafere,no
zelenoockam
9. 3. 2018, 15:03
@MaddyM
ted jsem došla-ta mrcha mi sežrala z misky,co jsem měla odloženo i pět játrových knedlíčků-ty bezlepkové zrovna
v autě mám bednu Zlatých bažantů-asi se na ně vrhnu
to je den DDDDDDa ještě jednou 7xD




minak
9. 3. 2018, 15:48
@zelenoockam
A nemohla byste je oba občas nakrmit, aby si nemuseli chudáčci ulovit něco sami
.

zelenoockam
9. 3. 2018, 16:00
@minak
jednou v týdnu mají "hladový den".ted žraly celých 6 dnů jako prokopnuté

minak
9. 3. 2018, 16:08
@zelenoockam
no tak evidentně s vaším " hladovým dnem " nesouhlasí a obsloužili se, šikulky, sami

katkajohny
9. 3. 2018, 12:24
@zelenoockam
Stalo se nám to několikrát - labrador v domě
Mamce - rumové kuličky - 110 kousků, ségře sežrala ještě horkou bábovku,co si pekla na chatu
a tak podobně





zelenoockam
9. 3. 2018, 12:26
@katkajohny
ona do kuchyně nesmí,jenže dneska všude větrám,vše dokořán a....
nic by mne tak nefralo,jako toto.nenávidím pečení sladkého


Ivanita
9. 3. 2018, 9:59
@zelenoockam
Dobrý den, můj návod je na 1 vejce - 3 dkg cukru, 3 dkg mouky (používám jizerku), 1 lžíce oleje a 1 lžíce horké vody, prášek do pečiva. Sníh nedělám, vejce vyšlehám celé. Piškot je pěkně vláčný a nedrobí se.
zelenoockam
9. 3. 2018, 11:14
@Ivanita
děkuji,už mám piškot hotový.povedl se a je teda chutově skvělý,k nepoznání.použila jsem tady již zminovanou jinou mouku a na jedno vajíčko jsem dala klasiku 4dkg mouky + 4 cukru a dvě lžíce puddingu.bez oleje,kapku vody.už mám hotové i játrové knedlíčky
ted frčím pro bezlepkové rohlíky a vrhnus e na nádivku do rolády


Ledik
7. 3. 2018, 18:42
@zelenoockam
Nevím, zda má rada vám bude co k čemu. Ale já dělám již roky piškot stejně jako lepkový. Vyšlehám tak 10 bílků do tuha a pak přidávám na malé otáčky šlehače vždy po jednou žloutku a jedné lžíci bezelpkové mouky a půl lžíci krystalového cukru. Když je to vše v jedné míse, tak jen naliji na pečící papír na plechu a upeču. Pro mě a naše chutě ale používám pouze na moučníky mouku Doves farm.
zelenoockam
7. 3. 2018, 18:44
@Ledik
děkuji-právě netuším ty mouky ted
ale našla jsem cosi pudingového tady v receptech,tak možná půjdu do toho.prý je i lehčeji stravitelný


radkaaa
8. 3. 2018, 12:50
@zelenoockam
Na piškot je fajn mouka Doves Farm modrá. Běžně k dostání v kauflandu..... Jizerka mi na piškot nevyhovuje. Pudinkový piškot u nás moc nejede, ale je to o zvyku a chuti.
zelenoockam
8. 3. 2018, 19:03
@radkaaa
dík,už ji mám.udělám tedy normální piškot.jak se pak chová,když na něho budu chtít dát třeba krém ze zakysanky,ovoce a želé?je křehčí?sákne víc nebo je to v pohodě?at se mi neroumočí za den
krišon
8. 3. 2018, 19:16
@zelenoockam
Moniko, piškot potři džemem, on pak tolik nesákne a navíc přidá výraznou chuť ...
zelenoockam
8. 3. 2018, 19:18
@krišon
takže úplně jako klasika piškotové ovocné řezy?nemám se toho bát?
já nenávidím pečení,peču,pak je to oukej,ale ta bezlepka mne děsí.jdu najít nějáký ten krém ze zakysky-mám tři,to musí stačit na menší plech.možná želatinu,at je tuhší?
upeču prase,krůtu,udělám sama zabíjačku,ale to sladké
jsem jedla zakysanku našlehanou s panna cotta a to bylo super,recept není























krišon
8. 3. 2018, 19:22
@zelenoockam
S krémem neporadím, tuhle mi známá říkala, že i jogurty sleduje, zda jsou bezlepkové ...
zelenoockam
8. 3. 2018, 19:25
@krišon
to bude hokus pokus asi
ráno jedu pro bezlepkové rohlíky na roládu a dělám ještě játrové knedlíčky-ty musím dvojí(to by mi skorotchán nežral)
na domácí nudle asi kašlu,nestíhám,na noc postavím vývar z ohánky a obr morkové kosti
jen libeček nikde nebyl a ještě neleze










krišon
8. 3. 2018, 19:29
@zelenoockam
Oháňka je na vývar nejlepší, vývar je silný a má pěknou barvu, morek z kosti si dávám na topinku... a tu lepkavou oháňku dokonale oberu ... držím palce, uvař dobře
zelenoockam
8. 3. 2018, 19:32
@krišon
jooo,ještě jsem běžela pro jablečný ocet do vývaru.bude to luxus mám svůj bobkový list-dokonalý,a libeček jsem vyštrachala v mrazáku.vaření mám v malíčku,jen to pečení,to bude veledílo




krišon
8. 3. 2018, 19:45
@zelenoockam
V nejhorším případě ovocný salát, kopeček zmrzliny a šlehačky .... já třeba ovocné řezy s želatinou peču velmi často a když jsem pekla na padesátiny a použila asi 5 druhů ovoce, tak mi želatina netuhla a netuhla ... jak by mohla, když jsem ji tam zapomněla zamíchat a piškot, krém s ovocem jsem zalila horkou šťávou z kompotu .... chtěla jsem péct nový, ale už bylo pozdě, tak jsem jen uvařila novou želatinu ... a řezy byly vláčnější ... dokonce jedna kolegyně prohlásila, že ona má piškot vždy takový suchý a já šťavnatý ...
zelenoockam
8. 3. 2018, 19:49
@krišon
v nejhorším případě to jistí Globus
ale jo,jak už se do toho pustím,tak se to povede.jen to dělám fakt s nechutí-nemám absolutně k tomu vztah
dí
l od nesladkého...s masem se i mazlím









zelenoockam
8. 3. 2018, 19:51
@sieta
ne,ne-už mám,mám přímo z kožešnictví na zakázku a nelituju teda jediné kačky....už jsem ji venčila na plese.kdes ji střelila?


sieta
8. 3. 2018, 19:53
@zelenoockam
jeden pán ji chtěl vyhodit, tak jsem ji uzmula s myšlenkou na tebe

zelenoockam
8. 3. 2018, 21:22
@SarinaK
děkuji.twl,já bych bez ní snad ani nešla-necítila jsem se
znáš ten pocit???že i kdybys cokoliv,tak pokud se necítíš,tak to stojí za vyližprdel.na té fotce..no jsem o 22 čísel menší než mišan a vážím víc
ale foto vyšlo pěkn,mám ho vystavené






SarinaK
8. 3. 2018, 21:26
@zelenoockam
to máš fuk, pasujete k sobě pěkně. Jak už jste spolu dlouho? A jo, znám ten pocit, proto jsem ty svoje šaty tolik řešila. Než jít blbě oblečená nebo v něčem, v čem se necítím hezky, nešla bych raději vůbec.
zelenoockam
8. 3. 2018, 21:29
@SarinaK
14 měsíců
na mne děsná doba.mám co měsíc kytici a jsem asi víc zamilovaná.to je divné,kurnik
a on mi připadá furt lepčí a lepčí
hele,užívám si na maximum,pořád vím,že nemá děti a má v Orlové dům,co neopustí...takže tak......počítala jsem,že do roka to skončí,ale ono to graduje,naše výlety,rozpravy,vše.....jsem neskutečně štastná..jo a mmch kytku nedával,jen zřídka...si ho cvičím od začátku







- Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
žabada
9. 3. 2018, 6:39
@zelenoockam
mám radost s Tebou




- Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
zelenoockam
8. 3. 2018, 20:10
@Ehnes
jako to byla láska na první pohled.tu jsem musela mít...nic jsem si nekoupila,co mám Mišana a pak toto
brala jsem úvěr na novou kanalizaci,tak musím sehnat firmu,co se vleze do zbytku,co zbyl
ale je nádherná,taková obyč a přitom....wow,no.....super sedí,krásná kresba,souměrná,vymazlená..jo a týden jsem o ní básnila,pak přišel večer Bertík,vysypal mi 150 a řekl,kup si tu lišku,víc nemám a vracet mi to nemusíš
a M. vytáhnul posledních cca 600,- co měl a teda taky přidal.tak jsem mu řekla,jak jsem ji koupila,že mu musí být jasné,že k lišce už jen a pouze CHAnel









Ehnes
8. 3. 2018, 21:29
@zelenoockam
strasne ti to slusi, vlastne musim napsat obema. Ne on i liska slusi tobe. cisi z tebe strasna spokojenost, gracie, ...
zelenoockam
(upraveno)
8. 3. 2018, 21:57
@Ehnes
děkuji!!!ano,tak jsem se cítial nepila jsem totiž pivka,řídila jsem rovnou na hory
jo a mmch asolutně nesjem namalovaná,nic,jen ta tužka na oči za 12,50
ale chanel,vchanel,byl-ten mi fakt M. koupil na vánoce-do té doby koupoval jen nějáké Avony
















- Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
zelenoockam
8. 3. 2018, 20:08
@sieta
paní by mi i to boa ušila,ale stejně už je pozdě.neva,jsi moc hodná.nechceš v úterý dorazit po obědě do Brna?se Cidos na pokec?
sieta
8. 3. 2018, 20:10
@zelenoockam
To nemůžu, jsem sice v práci jen dopo, ale pak vezu
na výtvarku a můj nemůže. Jedete s Bertem k DR?

zelenoockam
8. 3. 2018, 20:12
@sieta
jjj,jsme zasekaní od rána,vidím to na 14.hodinu,tak kdyby.........vem holku sebou
- Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
sieta
8. 3. 2018, 20:29
@zelenoockam
kdybych to nějak vymyslela, tak jo, zatím

- Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
zelenoockam
8. 3. 2018, 19:54
@sieta
jejda,ty jsi zlatá...škoda.že to enbylo dříve.ted tu svoji budu 8 let splácet



zelenoockam
8. 3. 2018, 19:39
@johnynka
skoro
jsem pozvala na svůj první oběd zítra Mišanovu rodinu.oslava narozek,takže dezert atd...


zelenoockam
8. 3. 2018, 20:01
@johnynka
hele,já nevím,co mne to napadlo,je pozvat na tu oslavu takto...M. má skoro v tom baráku holobyt(bývalá se činila) a on nic extra nepotřebuje,když tam skoro nebydlí...takže...nesměj se...vezu si zítra i veliký ubrus..... a veliký stůl a židle navíc




zelenoockam
8. 3. 2018, 20:16
@johnynka
mi to neva.stejně msím brát vozík.vezu od M. skelnou vatu a radiátor.tady a na chalupu.takže stůl nahodím a pro pohodlí udělám vše.já to ám bez schodů,jen vylezu na nádvoří a nahážu na vozík a u něj to samo
Ledik
7. 3. 2018, 20:02
@zelenoockam
Puding je takový divný. Já opravdu nasnáším skoro žádnou chuť bezlepkové mouky. Jizerku používám jen na knedlíky. Jinak právě pouze mouku Doves farm a ta je bez té příšerné pachutě. Pak moučníky jsou výborné. Nepoznáte od lepkového. Vyzkoušeno to mám i na kamarádkách, že nic nepoznají.
johnynka
7. 3. 2018, 18:49
@zelenoockam
pudinkový se rád jakoby zdrcává po upečení. Já jsem používala jizerku
zelenoockam
7. 3. 2018, 18:56
@johnynka
dívej-ten se mi líbí https://www.mimibazar.cz/recept/53941/pudinkovy-piskot-s-ovocnou-polevou-vynikajici-lehka-rychlovka
co myslíš


johnynka
7. 3. 2018, 19:01
@zelenoockam
udělala bych to jak jsem zvyklá, já dávám na 1 vejce 25g cukru a 30gmouky, dala bych prostě normálně bzl a bylo by. To z pudinku jsem dělala kdysi a bylo to na řezu fakt jakoby mokré, zdrclé
zelenoockam
7. 3. 2018, 19:03
@johnynka
no asi to zkusím a kdyžtak narychlo ještě šupnu klasiku,kdyby byl zdrclý.ještě kutím játrové knedlíčky bezlepkové,jinak mám celé menu na sobotu bvykoumáno
bude vepřová roláda s nádivkou a klasika vývar a ten dezert.večer jedeme na žranici na hrad-něco jako Dě tenice,jen ne tak škaredě komerční
jizerku stejně budu mít doma na rohlíky,takže v pophodě





johnynka
7. 3. 2018, 19:19
@zelenoockam
jestli to je klasický bzl, tak pozor i na prdopeč, koření...
zelenoockam
7. 3. 2018, 19:21
@johnynka
jj,to vím.jen neumím ty dezerty,pekla jsem ještě před Bertem,vařím bezlepku často,to problém není.jen já nesnáším pečení normoš,natožtak bezlepkové.jsem si na sebe ušila bič



johnynka
7. 3. 2018, 19:25
@zelenoockam
koupila jsem si nějaký brambůrky
chtěla jsem si koupit sušenky, kolonády a oni za ně chtěli 30kč za těch asi 15 dlouhých sušenek



zelenoockam
7. 3. 2018, 19:29
@johnynka
já už raději nic takového enžeru-aspon chvíli.do ničeho se nanarvu
vůbec zase nefunguje úměra-výdej-příjem...




zelenoockam
7. 3. 2018, 19:33
@johnynka
ale ne to,co já
to už je jedno,hlavně,at mi to neleze nahoru,nějak "bezdůvodně"




