Recepty - dorty, pečení - rady a tipy
Evelína 52
29. 5. 2019, 20:57
@e-sladkyspanek.cz
asi z 6 vajíček... Průměrná váha vajec je 53 g. Z toho na skořápku s blanou připadá 6 g, bílek váží 31 g a žloutek 16 g. Váhový poměr mezi žloutkem, bílkem a skořápkou závisí na velikosti vejce, plemenu slepice a na době snůšky.
zdenakucerova
29. 5. 2019, 16:23
@e-sladkyspanek.cz
co se jen s tebou děje? ...pečeš, jíž zdravě dávám tomu týden. maximálně dva a začneš taky kroužit obručí
e-sladkyspanek.cz
29. 5. 2019, 19:51
@zdenakucerova
Hlásím , Bigmakronku je hotová. Jedná sviňa se rozpadla , spíš rozsyala. Nu což krému jsem měla dost tak jsem ji nahňácame.zamichame na tu vrchní. Zapatlala krémem a posypala mandlemi Pro mne je nádherná
zdenakucerova
29. 5. 2019, 20:27
@e-sladkyspanek.cz
Marti a teplotu treba nemas? To jinak s tebou neni mozne
motji
29. 5. 2019, 20:31
@zdenakucerova
Marti, tys byla ještě jediná kdo tu semniu odolával točení....
e-sladkyspanek.cz
29. 5. 2019, 21:00
@motji
Dneska jsem měla sportovní den .tak jsem podala nějaký výkon
helena53
29. 5. 2019, 20:48
@e-sladkyspanek.cz
Marti, nerejpu - neumím to . Už jsi dala některému rodinnému příslušníkovi ochutnat nebo to sež...- sníš tajně sama
helena53
29. 5. 2019, 21:01
@e-sladkyspanek.cz
Tak držím palce ať vydržíš, do rána je taaak moc daleko
e-sladkyspanek.cz
29. 5. 2019, 21:07
@helena53
No je hodně Big . Musela bych být velké hovado ji v noci sežrat
kamion
29. 5. 2019, 20:29
@e-sladkyspanek.cz
Jo děvče, já napekla plnou krabici pusinek - měly být barevné - pro slepice. Nevím proč, ale byly odporné
e-sladkyspanek.cz
29. 5. 2019, 20:34
@kamion
pchééééééééééé, moje BigMakronka má průměr cirka 30 cm a vůbec se makronce nepodobá Ale pro mne je nádherná Můžeš se kochat, dala jsem tam i svůj postup Běda jak budeš kritizovat, dostaněš po držce
e-sladkyspanek.cz
29. 5. 2019, 20:42
@zdenakucerova
ale hezky jsem si poradila jak udělat kruh na plechu co
zdenakucerova
29. 5. 2019, 20:46
@e-sladkyspanek.cz
Sikovna kdybys v tom chtela pokracovat tak ja treba mam na makronky formu jako srdicka
kamion
29. 5. 2019, 20:35
@e-sladkyspanek.cz
Na fotce to vypadá docela dobře. Měla jsi na to napatlat šlehačku a ovoce a máš dort Pavlova. Z Tebe ještě nakonec uděláme hospodyni
e-sladkyspanek.cz
29. 5. 2019, 20:41
@kamion
je tam maslovo, mandlový krém s rumem šlehaný nad parou ten teda umím .. teda teorii jsme znala , dneska byla premiéra zatím jsme byla asistent míchač u maminky
zdenakucerova
29. 5. 2019, 20:54
@e-sladkyspanek.cz
Stejnak to uz kapku prehanis uspesna podnikatelka, disciplinovana dietarka a ted...vrchol vseho...profi cukrarka
zdenakucerova
29. 5. 2019, 20:58
@e-sladkyspanek.cz
Jeste zacni hackovat a pronajmi si zahonek a bude s tebou uplny amen Nahodou uplne uprimne...vypada jedle a hlavne domacky tak poctive jako od maminky.
e-sladkyspanek.cz
29. 5. 2019, 21:13
@kamion
Jako minule, když jsi si do horké kávy nalila studenou vodu ať jo stihneš vypít
zdenakucerova
29. 5. 2019, 21:11
@kamion
Never ji urcite uz to umi a priste se vytasi se sadou decek
e-sladkyspanek.cz
29. 5. 2019, 21:03
@zdenakucerova
A představ si, že jsem dokonce minulý týden vytáhla šicí stroj asi po pěti letech a zasílá jednu díru na kalhotech.
e-sladkyspanek.cz
29. 5. 2019, 21:32
@yva
Neboj, jen jednu U druhé jsem stim švihla a zase ho na pět let schovala
maršmeloun
29. 5. 2019, 20:21
@e-sladkyspanek.cz
Marti myslím že bys ses měla pochlubit u me maš palec nahoru za odvahu
krišon
29. 5. 2019, 20:20
@e-sladkyspanek.cz
Nechci....tam ne. Bydlela jsem v Plzni, Skvrňanech, Vejprnické ulici ... teď jsem naproti našemu domečku viděla jak likvidují bombu z 2 světové války ...tak jsem utekla jednomu nebezpečí a ty na mne s bigmakronkou
krišon
29. 5. 2019, 21:36
@e-sladkyspanek.cz
Slintám, jsi odvážná žena, pustíš se do díla, před kterým utečou i staré pekařky...
e-sladkyspanek.cz
29. 5. 2019, 21:38
@krišon
Podle receptu je to jednoduché Jen to servať z toho plechu
krišon
29. 5. 2019, 22:08
@e-sladkyspanek.cz
Vypadá to, že letos budeme mít trochu víc jahod, tak se chystám na Pavlovu, ale asi spíš miniprovedení, loni jsem také slibovala a zůstalo jen u těch slibů
e-sladkyspanek.cz
29. 5. 2019, 22:31
@krišon
Mistr nepotřebuje koukat na učedníky Prý tajemství je v dokonalém tvaru ví prd
krišon
29. 5. 2019, 23:07
@e-sladkyspanek.cz
Tak pro oba soutěžící to bylo fiasko .... a to jsou tak šikovní, takže si je příště koupím...
e-sladkyspanek.cz
29. 5. 2019, 22:20
@Ida.N.
Víš jak mě to vyčerpalo Už jen nákup surovin A hlétání toho jednoho plechu co vlastním Už to vypadlo, že se bude péct v remosce
e-sladkyspanek.cz
29. 5. 2019, 22:26
@Ida.N.
Naštěstí vo co porodila za dřevo , tak bude nadšená a moc ode mne neočekává
motji
29. 5. 2019, 21:52
@e-sladkyspanek.cz
blbej dotaz, ale proč to nedáš na pečící papír? Bez toho já vůbec nepeču
e-sladkyspanek.cz
29. 5. 2019, 21:54
@motji
Bo ho nemám a byla jsem líná jít znova do obchodu A já peču 1x za dva roky , by se u mě rozpadl
motji
29. 5. 2019, 21:56
@e-sladkyspanek.cz
aha . v tom případě nechápu..já peču minimálně jednou týdně a na makronky si netroufnu, ted mě přemlouvají na Pavlova a odolávám a ty si tu klidně švihneš makronky. BTW medovník sežrán a byt mám dovolenou, nemám kdy dojet . Doma nic nedělám a stejně nemám na nic čas
motji
30. 5. 2019, 12:14
@e-sladkyspanek.cz
No já ho budu muset udělat a zkusím teda i rakvičky, když mi zbudou žloutky:D. Ale makronky a ještě šlehanej krém? Ani náhodou
e-sladkyspanek.cz
30. 5. 2019, 13:11
@helena53
páseček malinký, no vzala jsme do rachoty 4 zbyl jeden Ale ještě mám doma Ale je to ku@revsky dobré
Nikis.
29. 5. 2019, 19:31
@yva
Já si to taky myslím, beztak nějakej... chodí a kouká a usmívá se... třeba je plachej
zdenakucerova
29. 5. 2019, 20:28
@yva
Uterka k uterce a pak mu to jeste opotrebuje a pak se zmini ze ma na krame nove
slunisluni
29. 5. 2019, 16:44
@zdenakucerova
drží proteinovou dietu - určitě se tajně přihlásila - a u toho krouží obručí
Venunka
29. 5. 2019, 14:47
@e-sladkyspanek.cz
záleží na velikosti vajec- 1 bílek má cca 32-37g....takže pokud máte standartní, dala 5.5bílku
helena53
29. 5. 2019, 14:53
@e-sladkyspanek.cz
vybírej Sherlocko http://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=kolik+v%C3%A1%C5%BE%C3%AD+jeden+b%C3%ADlek
e-sladkyspanek.cz
29. 5. 2019, 14:32
@Liščátko
no to jsi mi pomohla teď to jako mám porovnávat velikosti vyjadřuj se jako by jsi se bavila s chlapem joooooooo S, M, L ??
Silverwing1
5. 5. 2019, 21:14
@okurka555
Pekla jsem tenhle a povedl se, ale u nás je alergie na mléko (dort je tedy bez mléka i vajec). https://www.proalergiky.cz/vareni/recept/narozeninovy-dort-pro-alergika-bez-vajec-a-mleka Zkuste taky tipy od paní Brydové brydova.cz-vegani běžně nahrazují vajíčka v sladkých receptech třeba jablečným nebo banánovým pyré.
kamion
13. 4. 2019, 20:34
@slunisluni
Připomínám loňské chlubení cizím peřím, ale ten mimozemšťan si zaslouží trochu pozornosti ještě https://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4867655
kamion
13. 4. 2019, 21:45
@SarinaK
Braň se, tohle by ten tvůj nezplodil, takovou zrůdu, ten Tvůj byl takový smutný Afričan
kamion
13. 4. 2019, 22:18
@e-sladkyspanek.cz
Tak neřekla bych, že byl na drogách, jen měl tuze melancholický výraz
Zrušený účet
13. 4. 2019, 22:05
@kamion
Máme od středy do středy inspekci, po a út zápisy, do toho má Marťas angínu, takže možná nebude nic
kamion
13. 4. 2019, 22:11
@
Prosím Tě, se vybičuješ, upečeš a ještě i něco uháčkuješ, jak Tě znám Já jsem dnes nehnula prstem, to počasí mě paralyzuje asi. Jen jsem vymýšlela, co bych kde dobrého sežrala
Zrušený účet
13. 4. 2019, 22:14
@kamion
Já jsem dnes nehnula prstem,měla jsem odpočinkový den,abych to do středy přežila. Jsem strašně vyštavená.
Zrušený účet
13. 4. 2019, 22:21
@kamion
Zítra musím udělat přípravy na ty tři dny a aspoň něco málo doma. Ale moc toho nebude.
zelenoockam
13. 4. 2019, 19:17
@slunisluni
Varim deckam tradicne zelenou krupici sviti potom zelene hovna upecu zelenou zrudu teda
slunisluni
13. 4. 2019, 19:19
@zelenoockam
odmětou ti bude nehynoucí sláva jako tvůrce beránkosaura a víš kdo byl vítězem vloni? konkurence je těžká... brečela jsem smíchy
SarinaK
13. 4. 2019, 19:53
@e-sladkyspanek.cz
moooc ftipný pro některé měl náhodou oduševnělý výraz, některým ho bylo líto, myslím, že Cibetečce
maršmeloun
13. 4. 2019, 20:09
@SarinaK
Omyl mně ho bylo líto a i po roce když ho vidím je mi za něj . Toho nikdo nepřekoná
helena53
13. 4. 2019, 21:33
@zelenoockam
U vás prodávají maso z Polska , tak to potom jo, ale taky nebudete určitě první
SarinaK
13. 4. 2019, 19:56
@slunisluni
než jsem ho dorazila čokoládou, tak to bylo ještě celkem ok. Pak s výrazem uprchlía z Ghany už to bylo krapet horší. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4867636 letos jsem se o "oči" podělila s Hlínkou odsud, tak uvidíme, jak se ukáže
zelenoockam
13. 4. 2019, 20:01
@slunisluni
tos napsala ty.ja treba myslela tahal za ocas,szrihal tupym strojkem.... mozna
zelenoockam
13. 4. 2019, 19:24
@slunisluni
Ta to mela bez namahy.ona se s tim talentem narodila nechapu,ze ji jde chleba.beztak koupi nahore v kramu a vydava za sve
Danusinka
1. 4. 2019, 15:15
Dobrý den, zkoušel někdo tuto polevu? Já 2x ani jednou se nepovedla. Poprvé nechtěla tuhnout, natož aby takto "popraskala" a podruhé mi taky neudělala ten efekt. Nějaký fígl? https://blog.lakeland.co.uk/recipe/make-mirror-glaze/ Děkuji.
JJJarča
31. 3. 2019, 8:00
Prosím, prosím..včera jsem měla v Bageterii Boulevard jejich muffin, borůvkový. Normálně si "suchou buchtu" nedávám, peču doma a hodně, tak mě to přijde takové "obyčejné"...ale tenhle muffin mě hooodně chutnal, vláčný, jemný..prostě výborný. Nemáte někdo recept? Děkuji
basetka
29. 3. 2019, 8:10
Moc prosím o radu. Co s půlkou otevřeného karamelového salka? Máte nějaký nápad nebo recept?
minak
29. 3. 2019, 18:50
@basetka
Já bych udělala piškotovou roládu, smíchala bych ho s máslem na krém a naplnila jí, případně pomazala i svrchu.
danca60
29. 3. 2019, 18:09
@basetka
Dát mýmu chlapovi se lžičkou nebo udělat karamelové špunty (recept zde), nebo dělám karamelové muffiny
basetka
30. 3. 2019, 20:30
@danca60
Děkuji všem za nápady Právě jsem minulý týden dělala krém s máslem a půlka zbyla a na snězení je to až moc sladké
plamenek
30. 3. 2019, 23:24
@basetka
Nechávám ho v lednici,jen přetáhnu mikroten.sáčkem,aby neokoralo. Použiji klidně za 14 dní do krému nebo tak. Jen ten krém dělám z másla a nastavuji pudinkem a pak salko.
hotelovka
25. 2. 2019, 13:39
Holky poraďte osvědčený krém z mascarpone a "nahatý " dort s ovocem na svatbu...děkuji moc
Silverwing1
25. 2. 2019, 20:08
@hotelovka
Dělala jsem tenhle víkend a dort super-naháč s mascarpone krémem http://www.vikendovepeceni.cz/2019/02/boruvkovo-citronovy-dort.html#more