Co dnes vaříte ?
Nikis.
23. 4. 2021, 16:51
Změna, o víkendu budem lebedit na chalupě a k tomu patří poctivá česká kuchyně, budou řízky s bramborovou kaší a salátem, vývar z drůbků s nudličkama a v neděli pečená krkovička, zelí na špeku a domácí kynutý knedlík K tomu upečeme záviny z listového těsta s jablky a možná, pokud se mi bude chtít, tak i honzovky s povidlama
Nikis.
23. 4. 2021, 17:01
@
Že jo? Moc se těším, že si odpočinu. Poslední týdny je to pracovně tak náročné, že přes týden moc nejím a pokud jo, tak ani nevím co, protože jsem myšenkama jinde Tak se těším, že hrábnu do hlíny, něco tam fyzicky upravíme na sezónu a dáme si dobré jídlo. Těším se fakt moc!
Zrušený účet
23. 4. 2021, 17:11
@Nikis.
Máš to prostě vymakané Také se těším na odpočinek, tento týden byl výživný Až nás pustí na Slovensko, tak svojí chalupu ani nepoznám. Nebudu vědět, čím začít, mělo by nás tam jet více, ať jí dostaneme po zimě do normálního stavu....
kosticka
23. 4. 2021, 11:51
dnes čočková polévka a motýlci: https://www.mimibazar.cz/recept/84187/kynuty-34-motylek-34-s-nadivkou-na-slano
e-sladkyspanek.cz
22. 4. 2021, 21:50
@e-sladkyspanek.cz
Cítíte tu vůni Za chvili budou křupavé škvarečky
Zrušený účet
22. 4. 2021, 22:33
@e-sladkyspanek.cz
Pár těch nejvypečenějších bych si dala, takhle na dobrou noc
Nikis.
22. 4. 2021, 18:59
@e-sladkyspanek.cz
Nejlepší je prorostlý bůček Ale i libový bude lepší, než jakékoliv jiné masíčko, mňam
maršmeloun
23. 4. 2021, 7:00
@SarinaK
Jak říká Cibetecka, bůček adidas třípasový. Ps. Žadný bůček není libový ani líbivý na pohled Porom když uz je z něj "mašo" to je jiné
e-sladkyspanek.cz
22. 4. 2021, 19:00
@Nikis.
Byla jsem u vlastika . Tak jsem říkala , že chci bůček na řízky
e-sladkyspanek.cz
22. 4. 2021, 19:06
@Nikis.
No , aby neznali. Když jsem k němu nastoupila v 18 . Ale dávala mi to kočka, co jsme spolu dělaly . Kdysi jsme dělali z bůčku řízky . To se odřezalo líbove , co na tom velkém kusu viselo.
Nikis.
22. 4. 2021, 19:07
@e-sladkyspanek.cz
Já miluju bůček, fakt, moje nej maso!!! Ale prorostlý, no, to je ta CHUŤ, to jemné sádlíčko na tom, to je prostě božská mana (slintajícísmajlík)
e-sladkyspanek.cz
22. 4. 2021, 18:59
@yva
Dělám ho v multifunkčním hrnci . Ten mě nepotřebuje . Jinak bych to měla v paží se s tím srát na sporaku
yva
22. 4. 2021, 19:00
@e-sladkyspanek.cz
Mně sporák taky nepotřebuje Když to lehce podliju vodou, jen to po čtvrt hodinách chodím promíchat
Nikis.
22. 4. 2021, 14:03
Takže, pokud budu o víkendu vařit, tak uvařím kedlubky na smetaně. K tomu přírodní dušené vepřové plátky (a do omáčky k nim pikantní klobásku a kus špeku, jak mě to naučila tchyně). A s bramborem. Božéééééééééééé já mám na to takovou chuť!
zdenakucerova
22. 4. 2021, 14:07
@Nikis.
a víš jak jsem to vymyslela se salátem já ...udělala jsem sice bramborový, ale chorvatský a k tomu ne řízek, ale maso jsem naložila do oleje s česnekem a bylinkama a ugriluju to hned jak uslyším skřípnout bránu
zdenakucerova
22. 4. 2021, 14:21
@vlastaz
Vlasti já děkuji za recept na pirožky, vyzkouším je co nejdříve Salát je jednoduchý a dělávám ho docela často v létě. Uvařit brambory ve slupce, raději míň než víc a typ na salát. Vlažné nebo i teplé oloupat a nakrájet na plátky, v míse osolit, opepřit, přidat na půlkolečka nakrájenou cibuli, můžete přidat klidně i nať z jarní cibulky, přidat olej, ocet, zamíchat. Tou zálivkou by to mělo být taková vlhké, vychladit. Nedělám si zálivku zvlášť, dávám hned na ty brambory, jak jsou teplé tak to pěkně nasají.
Nikis.
21. 4. 2021, 16:43
Jedu další kolo. Budou holandské řízky Já už nenááávidííííím vaření! Vážně! Dneska kluci obědvali mražené knedlíky a včera jsem jim dovezla nudle od vietnamce.
Evík28
21. 4. 2021, 16:59
@Nikis.
O víkendu mi říká sedmnáctiletá dcera, že se jí zdá, že mě nějak předstalo bavit vařit . Tak jí říkám... nepřestalo, ale já už prostě nevím, CO mám vařit. Fakt nevím... Večer mi došel seznam oblíbených jídel , tak dnes zapečené brambory s kotletou, mozzarelou a smetanou. Zítra špagety s boloňskou... a o víkendu svíčková
vlastaz
21. 4. 2021, 16:52
@Nikis.
U nás včera halušky se zelím z Tesca, očkování trvalo dýl, než jsem čekala. Dnes pečené hovězí a bramborová kaše. Zítra netuším, jdeme k doktorovi, tak buď něco rychlého, nebo po cestě. Ale dnes mladší kus zase se třídou pekl - a poprvé v životě jsem jedla pirožky. Dělali je se šunkovo-sýrovou náplní a teda budu je muset před sebou schovat
vlastaz
21. 4. 2021, 17:07
@zdenakucerova
Těsto 500 g polohrubé mouky 250 g másla (pokojové teploty) 1 vajíčko špetka soli 250 ml bílého jogurtu všechno smíchat, je to dost lepivé, prý to tak má být a šup do lednice. Náplň: 200g jemně strouhaného sýra ( jaký kdo má rád , může být i Niva) 200g šunky nakrájené na malé kostičky pečlivě promíchat Vychlazené těsto vyválet na tloušťku cca 3-5 mm, vykrajovat kolečka, poklást náplní, přehnout jako taštičku a přitisknout okraje k sobě. Nejlíp se to dělá tvořítkem na taštičky. Na plechu potřít rozšlehaným vajíčkem a péct na cca 190°C 20 min. Ještě dělali náplň z vajíček, pokud někomu nevyšla šunková - uvařili 3 vejce, pokrájeli na drobno, smíchali se solí, plnotučnou hořčicí a krájenou pažitkou.
zdenakucerova
21. 4. 2021, 16:45
@Nikis.
a já dala pokyn ať uvaří brambory ve slupce na salát, aby byly vychladlé než dojdu...chci udělat něco dobrého muži až dojede dom...takže nuda...řízek a salát ...ano...vaření se přesouvá na příčku vedle pečení a vytírání...na špici se stále drží žehlení..otázka je jak dlouho... při něm relaxuji, vzhledem k situaci se asi stanu profesionální žehlířkou závidím vietnamce, mekáč a KFC...než bych to dovezla domů je to studené a nepoživatelné
Nikis.
21. 4. 2021, 16:48
@zdenakucerova
PS: Nudle od vietnamce - 78 Kč kuřecí, 83 Kč hovězí - za tuto cenu porce ve velikosti minimálně 2 porcí, ne-li tří. Je to taková nouzovka, kterou děti ale velmi oceňují
zdenakucerova
21. 4. 2021, 16:55
@Nikis.
Mladší kus by to taky ocenil... ...ad prkno...kluci no, holku by to napadlo. Včera...vytáhnu vysavač, je v cestě, předpokládám, že mu to dojde, několikrát ho překročil...až na můj dotaz zda by se jako nemohl přemoci odvětil...ale vyndal sis ho TY... ...jindy funguje samostatně, ale tedy občas má takový zásek , že prostě nechápu ...jindy sám seber prádlo, vyklidí myčku...ale občas fakt zatmění, včera jsem se musela hodně držet abych nevyskočila jak volejbalový smečař a neplácla ho
Nikis.
21. 4. 2021, 16:47
@zdenakucerova
Jsem si ráno žehlila košili do práce, jsem došla odpoledne domů a celá rodina tady celý den to prkno s žehličkou - které jsem ráno ve spěchu nechala stát uprostřed obýváku - štítivě obcházela dokola. Nevím co si mysleli, že jsem si jen odskočila od žehlení do práce, asi a po návratu budu vesele pokračovat řízky a salát - moje NEJ jídlo! Není nic víc na světě, nic víc, než bramborový salát. a řízek je k němu výborná volba
zdenakucerova
21. 4. 2021, 16:57
@Nikis.
ale jo, je to sázka na jistotu, navíc když nedojede nemám strach že by se to nesnědlo dá se to aj druhý den, ale jak já se těším až půjdu někam na jídlo, někam si sednout aj s obsluhou
zdenakucerova
21. 4. 2021, 16:59
@Nikis.
z práce...u něj jsou ty návraty vždy nejisté ...záleží zda budou mít hotovo a je u Hodonína ...věčná nejistota...nic nenaplánuješ...řekne dojedu v sobotu a najednou ve čtvrtek stojí ve dveřích, jindy dojedu ve čtvrtek a dojede v sobotu
kosticka
21. 4. 2021, 12:24
česneková polévka s kroupami a opečeným chlebem, ražničí, brambory a okurkový salát
anilvap2
21. 4. 2021, 10:07
Včera rychlá omáčka z mletého masa a rajčat, těstoviny. Dnes sekaná a brambory.
HOCIKA
21. 4. 2021, 10:03
Květákové placičky,bramborx a upekla jsem buchtu z pořadu v sobotu s Hruškou,kokosovou a zalitou šlehačkou a je to výborné
maršmeloun
21. 4. 2021, 12:23
@HOCIKA
Jani samé dobroty u nás po dlouhe dobe palačinky, ja mám od včera plněny lilek, na večeři holandské řízky s brambory a okurkový salát upeču jich víc a budou na zitra U nás krásně svití, půjdu si vypít ven na zahradu
HOCIKA
21. 4. 2021, 13:19
@maršmeloun
tak holandské můžu furt,vzpomínka na maminčiny i studené.U nás brigáda na zahradě v šesti lidech,tak velké hrnce,je krásně Jani,užívej
danca60
21. 4. 2021, 15:06
@HOCIKA
Krutě závidím tu zahrádku tady mylo krásně jen dopoledne - u oběda se zatáhlo a takový liják, kroupy, že bylo skoro bílo ochladilo se o cca 5 st. a je pořád zataženo, co chvíli poprchá... tak z toho zase nic nebude - a to mělo být dneska hezky i buchtu na zahradu na svačinu pro děti jsem upekla no nic, sníme jí doma
HOCIKA
21. 4. 2021, 15:42
@danca60
U nás se stále pracuje,teď byla svačina a dodělává se fofrem.Vypadá to,že už se to blíží k nám
Gabriells
21. 4. 2021, 8:59
Dnes se vrhám na kváskový chléb a sladkou tečku skrze bezlepkový makový koláč z ricotty. Tak jsem zvědavá, jak se obojí povede
toja
21. 4. 2021, 9:35
@Gabriells
Prosím z jaké bezlepkové mouky pečete,jde mi o značku,co máte vyzkoušené a kde kupujete a kolik asi stojí 1kg,synovi zjistili nesnášenlivost lepek,budu meset péct i pečivo,děkuji za pomoc
z721976
22. 4. 2021, 20:22
@toja
já peču jedině z Doves farm, ale peču jen sladké, přidejte se na fb do skupiny bezlepkové recepty