Co dnes vaříte ?
Boruwka3
22. 3. 2021, 9:14
Prosím v Lidlu mají ode dneška pistáciový, oříškový nebo mandlový krém, to se maže jako takový nebo do něčeho přimíchat? Máte zkušenosti? Děkuji
zelenoockam
21. 3. 2021, 21:56
Pikantni domaci klobasky.3 dny uzene.boze mana mana M.dovezl pd kamarada
Dan.ka
21. 3. 2021, 22:00
@zelenoockam
Víš co? Jdi do pr@ele! Já tu mám k dobrému vínku jen křupky a ty se tu naparuješ s klobáskama
sieta
21. 3. 2021, 15:30
Někdy si říkám, že mám v rukou nasráno. Myslela jsem, že udělám piškotovou roládu, každý tvrdí, že je to stráááášně jednoduché http://www.toprecepty.cz/recept/15073-piskotova-rolada-s-marmeladou/ - tak jsem ji dělala přesně dle návodu. No a z trouby jsem teď vytáhla něco tenkého a pomuchlaného, no vypadá to jak hadra . Kraje mi vylezly z plechu, pokrčily se, udělal se na nich krásný ohněm opálený efekt a "tlusté" to je asi 3 mm. Teď jsem to jakože srolovala do tenké hadičky, až to vychladne, tak to namažu a budou z toho jednohubky
macekd
22. 3. 2021, 19:40
@sieta
Hm, hlavně teda na piškot vždy šlehám sníh zvlášť a opatrně ho ručně nakonec vmíchám do těsta. a do piškotu nemám v žádném receptu máslo, ani jiný tuk Neumím kynuté, to mi nejde, ale piškot OK. A tahle se mi teda povedla vždycky https://www.mimibazar.cz/recept/154599/jablecna-rolada-vyborna-a-bez-tuku-o
sieta
22. 3. 2021, 20:02
@macekd
tam právě sníh nebyl, tak jsem kvedlala celá vejce. Ale prý je chyba, že jsem to máslo tam dala horké. Díky za tip
maršmeloun
21. 3. 2021, 16:23
@sieta
Silvi, ja mám poslední dobou celkem často v rukách nasráno před minulou neděli, jsem osolila brambory tak, že byl řízek s chlebem v týdnu jsem pekla buchtu, ta sla hned do popelnice . Člověk by řekl, že věkem bude v kuchyni a opak je někdy pravdou . Se solí mám teda velký problém
ladab
21. 3. 2021, 16:14
@sieta
A když jste to lila na plech, byla to pěna nadýchaná? Já do piškotu nedávám to máslo, tak mě napadlo, jestli se to tím máslem nerozředilo a nebylo z toho "voda", pak bych chápala, že je z toho tenká placka. Těsto na piškot musí být nadýchané, nerozteče se na plechu samo, musí se stěrkou urovnat do roviny. A peče se na 175°C.
ladab
21. 3. 2021, 16:23
@sieta
Tak to je špatně. Nedala jste tam to máslo teplé? Nebo hodně toho másla? Nechápu proč je taky máslo v receptu, piškotové těsto je jen mouka+vejce+cukr.
ladab
21. 3. 2021, 16:29
@sieta
Tak to je ono! Teplé tekuté máslo vám zničí všechnu tu nadýchanou pěnu z vajec! Já sice do piškotu máslo nedávám, ale kdybych ho tam dala, tak vychladlé. A lehce zašlehat dovnitř, jen metličkou, aby se nezničily ty bublinky v našlehaném těstě.
zdenakucerova
21. 3. 2021, 16:35
@sieta
Já mám v jedné kuchařce popis na piskotovou balenku je tam napsáno že se tam zlehka do těsta zabaluje sníh a pak se ta placka bali s náplní ... popis jak z osmnáctého století s ještě ten něžný název...balenka
e-sladkyspanek.cz
21. 3. 2021, 15:54
@sieta
Já se taky jednou pokusila . Bylo to podobné. Vysypala jsem to do misek. Ano čteš dobře , vysypala A zalila pudinkem
sieta
21. 3. 2021, 16:01
@e-sladkyspanek.cz
Ty jo, tak jsem zklamaná, namazala jsem to a je to fakt placaté, jak palačinka, ale palačinky jsou lepší. Ani vzdáleně to nevypadá jak na obrázku Tuhá placatá palačinka s marmeládou
sieta
21. 3. 2021, 16:07
@e-sladkyspanek.cz
Kdybych to nemazala marmeládou, mohla jsem mít celestýnské nudle do polívky
motji
21. 3. 2021, 15:36
@sieta
já zase dnes dělala beklepkovou šlehačkovou roládu, vždycky ji mám takovou škaredou zdrclou..ale mi to tak milujeme. Jenže dnes jsem omylem začala šlehat žloutky s bílkama dohromady, tak jsem udělala klasickou piškotovou a říkám si, konečně bude hezká..no nebyla . Páč se mi stejně nechtěla odlepit od papíru a jako vždy mám uprostřed díru..teda měla jsem..po vyndání z ledncie byla za 10minut fuč
Zrušený účet
21. 3. 2021, 15:58
@motji
Tahle piškotová je super https://www.mimibazar.cz/recept/56410/piskotova-rolada-stacena-za-studena-rychla
motji
21. 3. 2021, 17:56
@
Marti mě vyhovuje naše šlehačková..nám chutná to, že je taková zdrclá a celej kousek narvem do pusy
motji
21. 3. 2021, 21:43
@
no ne, fakt! Dnes byla nadýchaná a muselas do ní dvakrát kousnout. Jinak já ji dělám většinou na tajnačku a ty moji smradi přijdou ve chvíli, kdy krájím konce, na které mám výsadní právo! Pokud ji nenarvu do lednice, tak ji hned sežerou . A pamatuju si z dětství, kdy jsem ji udělala, rozkrojila na tři díly, jeden jsme nechali mamině a s bráchou ji hned sežrali..to je prostě láska k roládě na celý život
Zrušený účet
22. 3. 2021, 7:19
@motji
Tak to neznám U nás se rolády krájí na plátky a jí dezertní vidličkou Ale jsou jiné moučníky, které mizí podobným způsobem jako u vás roláda.
motji
22. 3. 2021, 19:27
@
tak roládu dělám jen tuhle, jinou ne. Asi na ně nejsme. Na tohle je vidličky škoda, zvlášt když to vypadá zdrcle a nechutně
motji
22. 3. 2021, 21:00
@
proč pako? Ti to někdy vyfotím..navíc navrchu je vlastně ten spodek, takže to fakt není hezký...ale pánové to nechtějí mít krásné a nadýchané, ale zdrclé, aby to mohli nacpat do h.. pusy:D. U nás je žádoucí, aby se to nepovedlo . Jeslti mají něco nejraději, tak je to tohle..ale jinak oni jsou skromní, sežerou všechno
Amysa
21. 3. 2021, 16:04
@
Chtěla jsem sem hodit recept, na tu, co dělám já a vždycky se povede a koukám, že ingredience jsou totožné jen lehce jiný postup a ten olej na papíře je taky dobrá vychytávka Každopádně výsledek je určitě vždycky stejný a je opravdu rychlá a hlavně výborná a zvládne jí už i Emi sama https://www.mimibazar.cz/recept/16693/vynikajici-rolada-za-8-min-kterou-zvladne-i-laik-rolovana-za-studena
Zrušený účet
21. 3. 2021, 16:28
@Amysa
Já rolády nikdy neuměla. Problém byl v tom, že jsem je moc pekla. Pak mě bubu naučila tu kakaovou bez mouky a další jsem zkusila tuhle. Dělám ji i se strouhanýma jabkama - k tomu mě inspiroval recept tady.
Amysa
21. 3. 2021, 16:31
@
Marti, to je super nápad Dáváš syrová nebo necháš lehce přejít varem? Hoď mi prosím recept, taky ji zkusím, ta nám bude určitě šmakovat
Amysa
21. 3. 2021, 16:38
@
Díky moc, určitě vyzkoušíme, E. mi ráda pomáhá, tak nám to jde pak pěkně od ruky... Tu poslední jsem dělala sama jako překvapení, Ondra mi do toho neustále něco plkal a nebyla jsem až tak spokojená, ale byla dobrá i tak a zbyl i kousek pro mamku
Zrušený účet
21. 3. 2021, 16:35
@zelenoockam
Tady je recept https://www.mimibazar.cz/recept/103087/piskotova-rolada-s-jablky Ale já dělám tu stáčenou za studena a strouhám na ní jablka. Skořice nesmí chybět Nejdřív jsem dávala jablka dospod, na to lila těsto, pak se to muselo obracet... Teď normálně naliju těsto, na to jablka, upeču a pak stáčím normálně bez obracení.
sieta
21. 3. 2021, 16:08
@Amysa
kdyby tam bylo v nadpise, že zvládne i blbec, tak bych se možná ještě pokusila, vajec mám dost
Amysa
21. 3. 2021, 16:21
@sieta
Silvi, je opravdu jednoduchá, dělala jsem jí xxx krát a vždycky se povedla, umíchat vejce s cukrem a moukou, lehce vmíchat sníh a šup s tím na plech s pečícím papírem ( potřený olejem )... pak hlídat troubu a opravdu po těch 8 minutách vyndat a nenechávám ani dojít na plechu, hned ten papír s upečenou roládou stahuji vychladit na mřížku... Promazávám vyšlehanou šlehačkou s tvarohem a zdobím ovocem... teď naposledy jsme měli banán + lesní ovoce mažu rovnou na té mřížce, zabalím a vůbec mi nevadí, že mám nahoře tu spodní stranu, protože krém mažu i nahoru, takže se nějaká ta vada schová ( i prasklina ), ale to je spíš manipulací, je opravdu křehká a nadýchaná... A doporučuji vydržet a nechat proležet, je pak ještě lepší... Když jí zblajzli za 10 minut, nestihla se proležet a byla určitě sušší
sieta
21. 3. 2021, 16:23
@Amysa
Díky Ali, nemám mřížku na vychladnutí, ale snad by vychladla dobře i na stole
Amysa
21. 3. 2021, 16:29
@sieta
Používám normálně tu z trouby Roládu peču na plechu, který drží v pojezdech a přehodím na tu mřížku, jinak lze samozřejmě vyndat kamkoliv, důležité je odstranit právě ten další zdroj tepla
zdenakucerova
21. 3. 2021, 16:15
@sieta
Mě se jednou stalo, že roláda po upečení skrabatila jako šarpej ,při liftingu jsem ji potrhala, následně osolila slzama a děcka to pak přikusování k pudinku ... takže máš me pochopení.
Zrušený účet
21. 3. 2021, 16:22
@sieta
Šlehají, je to tam v postupu. Když o tom přemýšlím, nikdy jsem nedělala žádnou roládu bez sněhu.
anilvap2
21. 3. 2021, 16:00
@Nikis.
Taky jsem vyrazila do Lidlu Původně mělo být včera, ale spíš to vypadá, že si ho dám zítra k obědu. Nemám doma parmezán, v Lidlu ho neměli. Nikam jinam se mi už potom nechtělo. A dnes nejdu už vůbec nikam. Jsem ráda, že jsem se dnes zvládla převléknout z pyžama
miazmije
21. 3. 2021, 15:49
@zelenoockam
Jo, jde mi objednat,ale ne zaplatit. Chtěla jsem lithops, tři po 39,99
zelenoockam
21. 3. 2021, 15:54
@miazmije
Tady plny kvetinac lithopsu za stovku myslim.mam je na parapetu.chces foto?tak 169,ale je jich asi 17.jdou sehnat i levneji
zelenoockam
21. 3. 2021, 18:02
@miazmije
Chodim na vystavy.tam maji uzasne,ale ted..jedine obi nebo zahradnictvi.muj je ze zahradnictvi
Dan.ka
21. 3. 2021, 18:13
@zelenoockam
Tomu se říká nějak jako kameny? Co to je za zajímavou rostlinu?
Dan.ka
21. 3. 2021, 18:17
@zelenoockam
Hmm, fakt zvláštní, nikde jsem to ještě neviděla. Vypadá to jak nějaká jedovatá, mořská žoužel
zelenoockam
21. 3. 2021, 18:23
@Dan.ka
Ne.jako kaminky,kopytka jsem tomu jako mala rikala.na zimu uplne vyschnpu,pak vyrasi znova
Nikis.
21. 3. 2021, 13:57
@
Nám zůstaly dvě porce na dnešek, takže si dnes dáme repete. Včera jsem k tomu upekla bagety, jedna zůstala, tak tu rozpeču...
Zrušený účet
21. 3. 2021, 14:02
@Nikis.
U nás budou odpoledne jednohubky, tomu neodolám, tak si jí dám bez pečiva.
vlastaz
21. 3. 2021, 11:15
@yva
Se ti z něho stává kuchtička , to je tím lockdownem, že nikam nemůže? Tak ať mu to co nejdýl zůstane a ty si užívej krásné nedělné dopoledne - u nás sněží Jo a už mi lezou rajčata To jsem zvědavá, s mým přístupem mě to taky může přestat bavit dřív, než nastane čas je přesadit ven
yva
21. 3. 2021, 11:28
@vlastaz
Já nemůžu na pravou ruku, moc si neužívám Nejspíš zánět v trapéze, nebo mě dohnalo to mamčino svalové revma Bolí mě mezi páteří a lopatkou, mezi krkem a ramenním kloubem a mrtví mi předloktí z vrchní strany a dlaň Slušně se poslední dobou sypu takovým tím stylem stokrát nic umořilo osla Jdu asi číst, to datlování levou je pekelný
vlastaz
21. 3. 2021, 11:31
@yva
Tak suchý teplo a nějakej uvolňovák v piluli. Nezapomněla jsi na horkou bramboru?
Nikis.
21. 3. 2021, 11:12
@yva
To je informace jak od děcka co přišlo ze školy. Já: "Co jste měli na oběd?" Děcko: "Nevím, nějaké maso!"
vlastaz
21. 3. 2021, 11:16
@Nikis.
Jo, to je přesná odpověď. A ještě bývá vylepšená o " Nějaké hnusné maso!"
Nikis.
21. 3. 2021, 11:17
@vlastaz
Jednou jsem dostala informaci, že to maso bylo fialové. To mě docela zarazilo, tak jsem se snažila dopátrat tomu, jakéžeto bylo maso - no mami prostě fialové, já nevím jaké, ne, nebyly to játra, nevím, prostě fialové maso!
vlastaz
21. 3. 2021, 11:21
@Nikis.
Občas jsem pátrala na netu v jídelníčku, protože informace byly fakt zavádějící. Ale od té doby, co mají kluci dietu, jim vaří zvlášť ( jako zvláš´t všem dietářům ze školy) a na jídelníčku to nemají, tak jsem nahraná Tak mi nezbylo než se smířit s tím, že prostě něco jedli. Fialový maso - bych tipla maso chytlo barvu od omáčky nebo marinády ( červené zelí, řepa? )
Silverwing1
21. 3. 2021, 11:08
Dneska pečená vepřová panenka, šťouchané brambory...takové to nůůůďo Odpoledne spáchám čokoládový fondán a na zítra plánuji sekanou s bramborovou kaší.
Nikis.
21. 3. 2021, 11:06
Pacient je doma Vařím vývar, bude trhané kuřecí maso, bramborová kaše a odpoledne jim uvařím pudink - dostala jsem pudinky přímo z Marlenky Oběd jim určitě zůstane i na zítřek, tedy doufám... A já si od zítřka vařím obědy do práce, potřebuji oddech od toho stravování ve velkém, co tam máme, takže si budu každý den chystat budha bowl a na to se těším moc Jen nemám vhodnou mísu, budu muset pořídit https://www.jimejinak.cz/jak-si-sestavit-vlastni-buddha-bowl-krok-po-kroku/
Nikis.
21. 3. 2021, 11:14
@danca60
Dělám ho podle receptu Pradobroty: http://www.pradobroty.cz/2019/05/perske-trhane-kure.html Dělám ho poprvé, jinak dělám vždy hovězí, nebo vepřové a to dělám jinak. K receptu jsem přidala jen půlku cukety a plátek celeru na drobné kostičky.
petˇka
21. 3. 2021, 13:12
@Nikis.
Niki prosím, mohu poprosit o recept na hovězí či vepřové trhane? Dekuji doplnuji. Jak to dopadlo s bundou?
katkajohny
21. 3. 2021, 12:35
@Nikis.
Čekám na Ty jo,to taky někdy zkusím .Pradobroty super stránka - už jsem pár receptů podle ní dělala .Polívky,pomazánky,lívanečky .....
Šarda
21. 3. 2021, 11:26
@Nikis.
teda Nikolo vy dneska jedete mám další uložený recept,a trhané vepřové děláte prosím jak?
vlastaz
21. 3. 2021, 10:58
@crhakp
Nezkoušela z Lidlu, občas peču doma v troubě s další zeleninou... jestli máte ráda batáty, určitě budou fajn.
klotylda
21. 3. 2021, 10:58
@crhakp
Včera jsem je koupila, měli jsme je k hovězímu steaku a byly dobre stejne jako doma dělané...ja teda dělám v troubě..
zelenoockam
21. 3. 2021, 10:56
@crhakp
Z lidlu ne,ale v restauraci jo,to bude stejne.lepsi jsou ty doma delane
STŘELEC
21. 3. 2021, 10:55
Roštěnky na pivě, bramborové nočky, ledový salát a ke karamelové větrníky