Zobrazit přihlášovací formulář

Pečeme vánoční cukroví

Avatar
Odesláním formuláře souhlasíte s pravidly diskusí
danca60 16. 12. 2020, 14:57
prosím -čokoláda jako poleva na cukroví - jak na to - nikdy se mi nepovede hezky hladká, srazí se mi, nebo je moc hustá, nebo pořád lepí a neztuhne :-S zachraňte mě (zajic)
vlastaz 17. 12. 2020, 19:48
@danca60 Danuško, dnes jsem na vás myslela... Taky s tím mám problém, ale dělala jsem dnes cukroví podle receptu včetně polevy nahoru. Byla skvělá, krásně tekutá a přitom super ztuhla. Takže dávám poměr sem: 100 g čokoláda na vaření 125 g 100% tuk omega 50 g kakao Roztopit tuk ve vodní lázni, nevařit, jen zahřát. Přimíchat kakao a čokoládu, jen nechat rozpustit. Já jsem ještě před přidáním čokolády přimíchala metličkou 2-3 lžičky sušeného mléka, aby to bylo lahodnější. Skvěle se s tím pracovalo a syn vyjedl zbytky v hrníčku, prý moc dobrá. ,-)
motji 17. 12. 2020, 20:05
@vlastaz Vlasti, a není tam ten tuk moc cítit? Kluci právě nemají rádi ten tuk v ní, že je moc cítit, přitom ho tam tolik ani nedávám :^)
Dan.ka 17. 12. 2020, 20:37
@motji Jituš, neboj se nic. Léta dělám stejnou polevu jako Vlasta i stejný poměr a je výborná. Kakao teda nepřidávám, jen 100% tuk a čokoládu na vaření (Y)
vlastaz 17. 12. 2020, 20:31
@motji Není, nebo mi aspoň nepřijde. Ale vzhledem k tomu, že já čokoládovou polevu moc neumím a leta jsem používala jen tu ze sáčku, nebo podobné kupované mňamky, tak mi přijde v pohodě. :-D Ale brala jsem si ještě dva recepty, které sem někdo dával ( z toho videa, kde paní předváděla pečení sacheru ) a vyzkouším i ty. Tady jsem to prostě vzala z receptu krok za krokem. (F)
danca60 17. 12. 2020, 20:03
@vlastaz (L) jste poklad (*)
plamenek 17. 12. 2020, 0:44
MarkétaK. 16. 12. 2020, 21:25
@danca60 u nás doma děláme 10 dkg čokolády na vaření a 7 dkg másla. Pomalu rozpustíme ve vodní lázni. Povede se vždy a je to léty prověřené. Tak zkuste
zdenakucerova 16. 12. 2020, 15:11
@danca60 Dani...rozpustím čokoládu na vaření...nejčastěji hořkou z Lidlu...přidám máslo nebo smetanu 33% a zvolna míchám...dělám na nižší teplotu, hustota toho zředění máslem nebo smetanou je tak akorát, podle oka....nebo když potřebuju polevu značky tuhoš tak místo másla dám kousek omegy, s máslem ale tuhne také a má lepší chuť....já zase neumím polevu lesklou (F)....stejně postupuju když dělám polevu z ledových kaštanů, ta je také moc dobrá.
danca60 16. 12. 2020, 15:15
@zdenakucerova Zdeni, máte i nějaký poměr - třeba na 100g cokolády 1 šlehačka? ,-) Letos chci, aby se mi konečně povedla - vždycky dělám od oka a NIKDY to nevyjde 8o|
helena53 16. 12. 2020, 16:02
@danca60 Jestli má Zdena nějaký poměr, tak to tady určitě veřejně nenapíše ,-)
zdenakucerova 16. 12. 2020, 16:12
@helena53 Já tě vidím (6) ,-) klidně...tady to stejně nikdo nečte (*) ,-)
Zrušený účet 16. 12. 2020, 16:12
@helena53 (Y) :-D :-D
Cidos86 16. 12. 2020, 16:07
@helena53 (smich) (pst)
zdenakucerova 16. 12. 2020, 16:13
@Cidos86 hrklo ve mě, že o sobě něco nevím ,-)
Cidos86 16. 12. 2020, 18:13
@zdenakucerova Nevíš, ale tady se to dozvíš ,-) A proto sem chodíš, no ne?
zelenoockam 16. 12. 2020, 16:33
@zdenakucerova Mam ubrusy (Y) veskere,vsechny,bozi,dokonale :-Dvanocni,bile,i stylove na beznou potrebu.oval obri,kruh,obdelnik obri,behouny maly velky,8 prostirek,3 male ctverce...to vse 3x za cca 4000,- vc.nahradnich 3m.latky.
SarinaK 16. 12. 2020, 17:31
@zelenoockam já nakonec koupila damaškový, jednoduchý, docela slušná gramáž na aukru, tak jsem taky spokojená. Jen je to takový, co by se měl asi naškrobit, vyžehlila jsem to, ale asi budu muset znovu, než dám na stůl.
zelenoockam 16. 12. 2020, 17:48
@SarinaK mam damasek A je teda pevny,krasne drzi
zdenakucerova 16. 12. 2020, 17:27
@zelenoockam Výbava Jak pro nevěstu ,-) já uvažuji pořád o tom kulatém,že bych měla druhý sváteční na výměnu
zelenoockam 16. 12. 2020, 17:49
@zdenakucerova No vdavky cca za pet let nejdriv.to uz budou i ty litinove hrnce :-D
zdenakucerova 16. 12. 2020, 15:20
@danca60 No to právě nemám ,-)....nalámu čokoládu, rozpouštím a podle oka ředím...to je vám rada asi na nic, dělám na mírném plameni nebo ve vodní lázni, aby se to rozpouštělo zvolna. Moje maminka dělala "domácí" ...máslo, cukr, kakao...míchat a bylo.... ,-) to mě zrazuje...zdrcne se...ochcípne cukr +o(....prostě čokoláda na vaření to jistí. Tu omegu používám když potřebuju třeba tuhou polevu na malé kousky cukroví, které máčím....třeba kávová zrna Já zas moc neumím tu cukrovou polevu +o( nemám tu pěknou suchou krustičku...často lepivou +o( to zvádám ,-)
danca60 16. 12. 2020, 15:21
@zdenakucerova i tak děkuju (F)
zdenakucerova 16. 12. 2020, 15:23
@danca60 ještě mě napadlo :^) co takové ty polevy v sáčku?
danca60 16. 12. 2020, 15:25
@zdenakucerova Tu používám bílou, na hnědou bych ji musela mit fakt hodně - na to letošní množství :^) (vanoce)
helena53 16. 12. 2020, 15:17
@danca60 Pokud se srazí, byla moc na teple (nevím, jak to jinak napsat ,-)) Já teda dávám k čokoládě trochu (přiměřeně) 100% tuku a vždycky se mi povede.Ale vím, že není oblíbený, ale pro jednou se to nezblázní. Někdo dává máslo, někdo sádlo-nevím, s tím nemám zkušenost. (F)
zdenakucerova 16. 12. 2020, 15:21
@helena53 jj...teplem to je, nestejnou teplotou surovin ....taky se neošklíbám nad tukem do polevy...ale s máslem je taková jemnější, ale píšu daně, že ho taky používám.
danca60 16. 12. 2020, 15:20
@helena53 Sádlo už nemám (child12) - myslím domácí, s máslem mi to nikdy neztuhne a pořád to lepí a tu teplotu zkusím pohlídat (pernicek) 100% tuk klidně dám, když se povede - jen to množství "přiměřeně" mě nějak neuspokojilo (smich)
Zrušený účet 16. 12. 2020, 15:47
@danca60 Tak jeden starý...8 dkg másla nebo tuku, 8 dkg cukru,1 dkg kakaa,lžíce mléka, lžíce solamylu.....rozpustit tuk s cukrem a potom přidávat ostatní, solamyl nakonec.tuk nesmí vařit je dobré míchat v lázni. Když se poleva náhodou srazí přidat pár kapek horké vody.
helena53 16. 12. 2020, 15:33
@danca60 Dobře, tak na jednu čokoládu nebo jeden sáček polevy- no a teď babo raď kolik ,-), no asi tak do 10dkg , ale fakt to přesně nevím . Napíšu to ještě takhle- pokud je to čokoláda, tak dám větší kousek, pokud je to poleva (v sáčku), tak o něco míň. (F) Moc jsem asi nepomohla, tak se omlouvám (F)
zdenakucerova 16. 12. 2020, 15:22
@danca60 Dani....asi už bude pro vás pozdě, ale ještě budu polévat krémové cukroví, tak to ohlídám a dám vědět pro příště...prostě dám pozor na to množství "přiměřeně" ,-)
danca60 16. 12. 2020, 15:24
@zdenakucerova To budete zlatá - já to budu dělat až o víkendu, jen jsem chtěla mít trochu představu, jak na to, aby to klaplo (Y)
zdenakucerova 16. 12. 2020, 15:39
@danca60 peču nerada, všechno musím mít úplně přesně ,-) protože jinak šílím...tak pak dám vědět (F)
funkymama 16. 12. 2020, 15:00
@danca60 Dano háčkuji se pod vás... taky to neumím ,-)
helena53 16. 12. 2020, 15:19
@funkymama Já četla, že se učíte háčkovat podle Dany ,-)
funkymama 16. 12. 2020, 17:50
@helena53 To taky neumím :-D
motji 14. 12. 2020, 18:42
Holky moje, jak děláte polevu na cukroví s tou smetanou? A vážně to ztuhne? A ještě, našla jsem recept na čokoádová kolečka a krém se smetany a čokolády...děláme podobný krém do dortů, ale fakt vdrží déle jak týden? Máte zkušenosti? (L)
jta 14. 12. 2020, 13:53
Ahoj holky, pročítám diskusi a možná bych zkusila to masarykovo cukroví, mohu poprosit o recept? To se vykrajuje a slepuje nebo? Ale hodně tady chválíte, tak bych možná vyzkoušela a jestli není už pozdě na toto cukroví. A do čeho se ty ořechy namáčejí? A nemáte recept i na nějaké nepečené kuličky? Moc vám děkuji za tipy a rady, hezký den, pa (F)
maršmeloun 14. 12. 2020, 14:48
@jta Jitko, já jen rozválím silnější plát a formičkou vykrájím různé tvary, ale je to úplně jedno (Y) za mě to vypadá hezky, ale na chuti to nepřidá ,-) mám stejný recept jako Šarka. Letos jsem měla hodně vlašských ořechů tak jsem je tam dala (F)
HOCIKA 14. 12. 2020, 16:59
@maršmeloun Jani,tak jsem udělala druhé těsto a teď s domácíma lískáčema,první bylo s vlašáky a mandlemi a budu posuzovat ,-)
SarinaK 14. 12. 2020, 14:36
@jta namáčím do horké vody s rumem a nevykrajuju. Vytvořím váleček a krájím na plátky, tak, jak je tu v receptech. (F) Po upečení obalím v moučkovém cukru. dělám z receptu zde https://www.mimibazar.cz/recept/32760/masarykovo-vanocni-cukrovi-uzasne-a-jednoduche
MíšaC 14. 12. 2020, 14:02
@jta Máte tady v receptech (andel)
jta 14. 12. 2020, 14:37
@MíšaC To určitě....ale je jich tam více. Chtěla jsem tip na nějaký vyzkoušený, ze kterého se cukroví podaří.... (andel)
HOCIKA 14. 12. 2020, 17:01
@jta Dvě testa 30dkg hl.mouky ,20dkg másla,10dkg mou,cukr,1 žloutek a 20 deka ořechů.První s vlašáky a mandlemi,druhé s lískáči.Těsto super (Y)Dělám válečky a pak obalit v cukru.
klekanda 14. 12. 2020, 22:11
@HOCIKA Bez ořechů je to klasické linecké těsto.
HOCIKA 15. 12. 2020, 12:25
@klekanda Ano
Paulinka 14. 12. 2020, 11:21
Dobrý den ... poradíte mi, recept na cukroví asi to bude řez na plech dole těsto asi linecké pak marmeláda pak asi ořechová nadivka a nakonec poleva s čokolády *-) *-)měla jsem jeden kousek , ale byl famózní ......... hledám recept .děkuji
broni77 14. 12. 2020, 12:51
danca60 14. 12. 2020, 12:42
@Paulinka Cikánské řezy *-)
Venunka 14. 12. 2020, 11:32
@Paulinka nemohlo by to být tohle? https://www.toprecepty.cz/recept/45980-orechovo-medove-trojhranky/?fbclid=IwAR3nmPGBnz-r6y_uPj_lQ_Mywy7F6oZTloNhwPX7JWfzHSIjyrEsohFToGY&stranka=2 ...koukám, že se odkaz zde asi nezobrazuje, takže si zadejte TOPRECEPTY.CZ a tam vyhledejte Ořechovo-medové trojhránky nebo https://www.toprecepty.cz/recept/41099-cikanske-rezy-na-posledni-chvili
vlastaz 14. 12. 2020, 11:26
ani 13. 12. 2020, 20:49
Prosím, nějaký blbuvzdorný recept na pařížske rohlíčky? Každoročně mi je peče maminka, ale letos to neklapne, no :-S A já ten její recept nezvládnu
kamion 13. 12. 2020, 21:11
@ani 2 vejce + 28 dkg ml.cukru ušlehat ve šlehači, přidat 28 dkg ml. ořechů. Někdo tvaruje rukou, já dávám do sáčku přes špičku. Peče se pomalu, na 160 st. Krém dávám do všeho stejný: svařím šlehačku s 6 lžícemi krystalu, vychladné postupně vníchám do ušlehaného másla. Namáčím v čokoládě
ani 16. 12. 2020, 13:40
@kamion děkuju (F)
HOCIKA 13. 12. 2020, 13:05
Pistaciové stromečky,od pondělí v Lídlu pistáciový krém za 59,90.
katkajohny 13. 12. 2020, 12:47
Zrušený účet 13. 12. 2020, 12:42
Prosím poraďte mi jednoduchý krém do laskonek. Děkuji.
vokrij 13. 12. 2020, 20:10
@ Uvařene salko na karamel vařim2h. Vyšlehat s 1,5 másla.
kopretin.a 13. 12. 2020, 12:15
Prosím, potřebovala bych recept na karamelovou polevu, která ztuhne a není blemcavá - aby se mi cukroví v krabici neslepilo a nebylo to nevzhledné...díky (pernicek)
strip 12. 12. 2020, 17:47
Uz prosim plnite krémem? Neni brzy delat úly? Mam pocit ze to nestihám
STŘELEC 12. 12. 2020, 18:00
@strip já ještě ne, příští víkend budu dělat úly a opilého Francka
strip 12. 12. 2020, 19:28
@STŘELEC Potrebuji cukrovi mit v nedeli ke konzumaci tak v tydnu asi zacnu
Lanna1 12. 12. 2020, 17:55
@strip Je brzy, nejdříve bych začala až příští víkend (F)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie