Víko lze použít k:
pečení nejrůznějších druhů chleba - hotový chléb má vždy hladké boky a oblé rohy,
pečení různých druhů koláčů, buchet, nákypů (sladkých, masových, zeleninových atd.),
pečení zeleniny, např. rajčat, plněných paprik,
pečení masa, ryb, pernaté zvěřiny,
marinování masa.
Od mrazení přes pečení v troubě, vaření v mikrovlnné troubě až po servírování
Tato nádoba odolává teplotám od -25°C do +230°C.
Můžete vařit, péct, servírovat i zmrazovat. A to vše v jedné nádobě.
Při manipulaci s horkou formou vždy používejte kuchyňské chňapky.
Nádoby Ultra při manipulaci držte vždy oběma rukama – (ne pouze za jedno ucho)!
Ke krájení přímo ve formě či k servírování pokrmů z formy používejte pouze plastové či dřevěné kuchyňské nástroje, nikdy nepoužívejte kovové nože, servírovací lopatky apod.
Nádoby je možno mýt v myčce na nádobí.
K mytí v ruce používejte jemné čistící prostředky, nikdy nepoužívejte drsné houbičky nebo čistidla obsahující hrubé přísady.
Bezprostředně po použití je vhodné formu ponořit do horké mýdlové vody.
Vhodné jako víko pro nádobu na lasagne 3,5l.