Zobrazit přihlášovací formulář

MEDUŇKA lékařská (Melissa officinalis) - rostliny

Administrace

MEDUŇKA lékařská (Melissa officinalis) - rostliny

25 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Zaujalo jednoho uživatele
Doprava: od 0 Kč
♥rostlina proti nespavosti a oparům♥ MEDUŇKA lékařská (Melissa officinalis). Meduňka je vhodná na čaje, do salátů, či jiných mlsek, ale i pro jiné bylinné produkty a výrobky, např. do vonných polštářků, do směsí potpourri, do koupelových solí atd. …

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 3. 12. 2010
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

MEDUŇKA lékařská (Melissa officinalis) - rostliny

25 Kč
  • Popis zboží
♥rostlina proti nespavosti a oparům♥ MEDUŇKA lékařská (Melissa officinalis). Meduňka je vhodná na čaje, do salátů, či jiných mlsek, ale i pro jiné bylinné produkty a výrobky, např. do vonných polštářků, do směsí potpourri, do koupelových solí atd.
Meduňkový čaj z listů snižuje stres, uklidňuje, uvolňuje, zpříjemňuje spánek a zajišťuje dobré zažívání. Nově se uznávají protivirové účinky, zvláště u herpesvirů (opary). Z listů se rovněž připravuje meduňkový likér. Nať se používá v lidovém lékařství jako hypnotikum a sedativum. Používá se také jako koření. V kuchyni se pro svou citrusovou vůni za čerstva přidává do míchaných nápojů a ovocných salátů.

POPIS:
Vytrvalá rostlina dorůstající výšky 70–150 cm. Aromatické listy voní po citrónu. Má bílé květy, kvete od června do srpna. Vyhovují jí chráněné a slunné polohy s propustnou humózní půdou.
Sbírá se list nebo celá nať – zásadně před květem. Je třeba sušit ji rychle, ne však na slunci, vhodné jsou nízké teploty.

Z naší zahrádky naprosto bez syntetických vlivů, hnojení jen přírodní podle receptů z klášterních zahrad. Pěstována v čistém prostředí u lesa ve vyvýšených kamenných valech.

♥ Nezasílám poštou, z důvodu, že má rostlina měkký stvol, aby se nepoškodila - POUZE OSOBNÍ PŘEDÁNÍ po domluvě v Praze na Budějovické (cca 1x týdně), nebo u Kamenice u Prahy (denně).
-
  • 19. 9. 2023, 20:27

  • Zobrazení

    1 460

  • Oblíbené

    1

Další nabídky bazárku

semena IBIŠEK VENKOVNÍ barva růžová
6x velká rostlina červená Amarylis, Hvězdník
MOŘSKÁ CIBULE alias Snědek ocasatý ♥ léčivka
Skalník opadavý, nepoléhavý, neplazivý, v. 2 x 2m
rostlina CYMBALARIA - ZVĚŠINEC, skalnička, koření
SÍTINA rozsaditá - SÍTÍ (Juncus) kořenová čistička
Aloe Vera - pokojová rostlina
Větší rostliny TLUSTICE CRASSULA OVATA
semena ORLÍČEK OBECNÝ - Aquilegia vulgaris
semena CYMBALARIA *ZVĚŠINEC* - koření a skalnička
JAHODNÍK STÁLE PLODÍCÍ - menší a voňavější plody

Kategorie