Zobrazit přihlášovací formulář

VITAMIN D3 Kapky pro kosti, zuby a imunitní systém

Administrace

VITAMIN D3 Kapky pro kosti, zuby a imunitní systém

289 Kč 549 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Doposud žádný zájemce
Doprava: od 40 Kč
Kapky Vitamin D3 vyvinuli výživoví odborníci. Tento produkt obsahuje vitamin D na bázi olivového oleje. Podle Rakouské výživové zprávy z roku 2012 je vitamin D považován u celkové populace za jednu z rizikových živin. Jeho množství přijímané potravou…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 18. 3. 2014
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

VITAMIN D3 Kapky pro kosti, zuby a imunitní systém

289 Kč
  • Popis zboží
Kapky Vitamin D3 vyvinuli výživoví odborníci. Tento produkt obsahuje vitamin D na bázi olivového oleje.

Podle Rakouské výživové zprávy z roku 2012 je vitamin D považován u celkové populace za jednu z rizikových živin. Jeho množství přijímané potravou nedosahuje u žádné věkové skupiny doporučených dávek. Vitamin D, také označovaný jako cholekalciferol, je znám jako sluneční vitamin, který reguluje látkovou výměnu vápníku a kostí. Také reguluje látkovou výměnu fosfátu, a tak plní důležitou roli pro složení kostí a vývoj zubů. Vitaminu D v aktivní formě je zapotřebí nejen pro látkovou výměnu kostí, nýbrž i pro funkci mnoha buněk a orgánů. Zdraví cév, srdce a imunitního systému do značné míry závisí na dostatečném zásobení vitaminem D.

Mnoho vědeckých výzkumů na poli zdravé výživy prokázalo, že nedostatečné využití vápníku a fosforu pro kosti často vede mimo jiné kvůli deficitu vitaminu D k vzniku osteoporózy, poruch imunity a k chybnému vývoji kostí a zubů. Vitamin D3 se vyskytuje především v tučných rybách (např. sleď, losos), v rybím jaterním tuku, ve žloutku, v mléčných produktech (v malých koncentracích), v některých houbách (hřib, smrž), v avokádu a v masu. Vitamin D se však také může vytvářet v těle při vystavení pokožky slunci. Důležité je ale také vědět, že tvorbu vitaminu D v těle stimulují pouze určité části UV záření slunečního světla. Právě této části slunečního záření je v našich zeměpisných šířkách k dispozici během měsíců září až květen, kdy dráha Slunce probíhá blíže horizontu, jen málo.
  • Značka

    COSMOTERRA

  • Rozměry

    Objem 20 ml, kód 370120

  • 16. 7. 2021, 20:22

  • Zobrazení

    237

  • Oblíbené

    1

Kategorie