Jasmínová rýže je nejrozšířenější a nejoblíbenější druh rýže v asijské kuchyni. Je charakteristická je tím, že má jemnou květinovou vůni. Podobá se rýži basmati, je lehce stravitelná, po uvaření se téměř nelepí. Je vhodná do nákypů, ale také jako příloha. Při přípravě se postupuje jako u rýže bílé.
Složení : rýže dlouhozrnná loupaná jasmínová
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výrobek může obsahovat stopy sezamu, lepku, soji a skořápkových plodů.
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energie 1478kJ/34kcal
tuky 0,2g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,1g,
sacharidy 79g
z toho cukry 0,4g,
vláknina 0,8g
bílkoviny 8,1g
sůl 0,01g
Země původu: Kambodža / Thajsko ( vyznačeno na obalu)
Výrobce: J.O.D. Dvořákovi s.r.o.
Zeměchy 187
44001 Louny
Zdroj
fotografie
Petra M.