Zobrazit přihlášovací formulář

Rýmovník - mexický eukalyptus

Administrace

Rýmovník - mexický eukalyptus

3 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Zaujalo 3 uživatele
Doprava: od 50 Kč
Nabízím řízky rýmovníku, řízky jsou dlouhé cca 10cm, olistěné, nezakořeněné - zakoření do týdne,pak jsou vhodné k zasazení. Rýmovník (Plectranthus amboinicus) známý také pod názvem Mexický eukalyptus nebo třeba Kubánské oregano je léčivá rostlina,…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 19. 11. 2009
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Rýmovník - mexický eukalyptus

3 Kč
  • Popis zboží
Nabízím řízky rýmovníku, řízky jsou dlouhé cca 10cm, olistěné, nezakořeněné - zakoření do týdne,pak jsou vhodné k zasazení.

Rýmovník (Plectranthus amboinicus) známý také pod názvem Mexický eukalyptus nebo třeba Kubánské oregano je léčivá rostlina, která Vám uleví od rýmy a byt zbaví otravného hmyzu. Roste do výšky okolo 40 - 50 cm. Listy rostliny krásně voní, připomínají vůni kombinace meduňky a máty . Máte-li rýmu zkuste pár rozlámaných listů chvíli inhalovat ,nebo stačí rostlinou jemně "zatřást" a vůně se rozvoní sama.Doma jej mám v každém pokoji, jeho vůni oceňuji především, když jsme někdo doma nemocní. Rýmovník se používá i k výrobě odvaru, který snižuje krevní tlak a snižuje cholesterol. Odvar je možné udělat tak, že dva listy přelijeme 200 ml převařené vody.

Rýmovník pěstuji jako pokojovou rostlinu na světlém místě- ne na slunci. Pěstování rýmovníku je nenáročné.
V létě jej pěstuji na venkovním parapetu, mouchám a komárům moc nevoní, tak mi domů nenalítávají, opět platí beze slunce -spálilo by ho to. Samozřejmě na zimu jej schovávám domů, umrzl by.

Uvedená cena 3 kč je za jeden řízek rýmovníku, zasílám doporučeně, rostlinka je zaslána v krabičce, konec řízku obalen vlhkým ubrouskem, celé v mikrotenovém sáčku.
K dispozici mám cca 10 -15 řízků.Foto ilustrační,každá rostlinka je jiná,což je předpokládám pochopitelné.
  • 17. 2. 2018, 14:05

  • Zobrazení

    3

  • Oblíbené

    0

Kategorie