Zobrazit přihlášovací formulář

Schleich - Dinosaurus set, Spinosaurus a T-Rex

Administrace

Schleich - Dinosaurus set, Spinosaurus a T-Rex

329 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Doposud žádný zájemce
Doprava: od 59 Kč
Cenově výhodný set 2 dinosaurů ze série small (menší). Set obsahuje 2x model z tvrdé gumy. Dinosauři obsažení v setu: Spinosaurus. Model z tvrdé gumy. Rozměr: 17x8x4cm Tyrannosaurus Rex. Model z tvrdé gumy. Rozměr: 15x7x6cm Spinosaurus byl…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 10. 7. 2009
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Schleich - Dinosaurus set, Spinosaurus a T-Rex

329 Kč
  • Popis zboží
Cenově výhodný set 2 dinosaurů ze série small (menší). Set obsahuje 2x model z tvrdé gumy.

Dinosauři obsažení v setu:

Spinosaurus. Model z tvrdé gumy. Rozměr: 17x8x4cm
Tyrannosaurus Rex. Model z tvrdé gumy. Rozměr: 15x7x6cm

Spinosaurus byl obrovským masožravým dinosaurem, který žil na území dnešní severní Afriky. V současnosti je považován za největšího známého dravého dinosaura. Spinosaurus měl plnou tlamu ostrých rovných zubů. Večeře se obvykle skládala z jiných dinosaurů nebo ryb. Charakteristické jsou pro tento druh dlouhé zádové výběžky, tvořící jakési „trny“ o délce až 2 metry, za života zvířete zřejmě sloužící v podobě kožní plachty, napnuté mezi těmito výběžky, k regulaci tělesné teploty.
Odhaduje se, že největší spinosauři mohli dosahovat délky kolem 18 metrů a hmotnosti 9 tun. Spinosaurus tak představuje zdaleka největšího dravého tvora, který kdy chodil po souši.

Tyrannosaurus Rex se tyčil nad ostatními dinosaury. Dokázal dělat dlouhé kroky, a tím pádem rychle utíkat. Byl jedním z největších masožravých dinosaurů a zároveň jedním z největších suchozemských predátorů všech dob. Svou tělesnou stavbou patřil k nejmohutnějším a nejnebezpečnějším. Měl dvě krátké přední končetiny, které měly pouze dva drápy, a nemohl s nimi dosáhnout do úst. Měl padesát velkých zubů a nebyl zvyklí žvýkat. Svou kořist trhal na kousky. Nejdelší dosud objevená lebka je dlouhá rovných 150 cm se zuby dlouhými až 28 cm. Tyrannosauři dospívali asi v 18 letech a dožívali se věku nejspíše kolem 30 let.
Odhaduje se, že největší tyrannosauři mohli dosahovat délky kolem 14 metrů a hmotnosti 7,5 tuny.

Vyznačují se svojí kvalitou a propracovaností. Figurky jsou vyrobené ze zdravotně nezávadných materiálů. Díky speciálnímu gumovému materiálu mají výbornou odolnost a
  • 12. 1. 2021, 12:08

  • Zobrazení

    625

  • Oblíbené

    0

Další nabídky bazárku

Kategorie