Zobrazit přihlášovací formulář

Sada k dekorování vajíček - Světlice barvířská

Administrace

Sada k dekorování vajíček - Světlice barvířská

60 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Doposud žádný zájemce
Šetrné, ekologické a zcela přírodní barvení vajíček na žluto! 100 % přírodní žlutá barva Tato sada byla vyvinuta speciálně pro ty, kterým záleží na zdravém životním stylu a kteří preferují zcela přírodní způsob barvení vajíček. V naší nabídce najdete v…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 16. 3. 2010
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Sada k dekorování vajíček - Světlice barvířská

60 Kč
  • Popis zboží
Šetrné, ekologické a zcela přírodní barvení vajíček na žluto!
100 % přírodní žlutá barva
Tato sada byla vyvinuta speciálně pro ty, kterým záleží na zdravém životním stylu a kteří preferují zcela přírodní způsob barvení vajíček. V naší nabídce najdete v kategorii 100 % přírodní ještě sadu Zdobení slámou (číslo zboží 7712), která obsahuje cibulové slupky a slámu a Semínkovou sadu (číslo zboží 7725), která obsahuje různá semínka k vytváření ornamentů.

Světlice barvířská (Carthamus tinctorius) byla známá už ve starověku, kdy se hojně využívala k barvení. Ve středověku sloužila jako náhražka nejdražšího koření na světě, šafránu. V současnosti se rostliny používají do květinových vazeb. Z nažek se lisuje olej, využitelný jak v potravinářství, tak v barvířském a kosmetickém průmyslu.
Obsah balení:
Sušené okvětní lístky světlice barvířské 10 g (Carthamus tinctorius), krabička na sušení vajíček.
Návod na zdobení vajíček:
Použijte jen bílá vejce. Sada nabarví 4 až 5 vajec. Před barvením doporučujeme vajíčka umýt v roztoku jedlé sody (2 polévkové lžíce jedlé sody na 1 litr vody).
Připravte si papírové ubrousky, skleněnou nádobu, jedlou sodu a lžíce.
1. Vysypte sáček do hrnce, dolijte 4 až 5 sklenic vody (800 až 1000 ml). Vložte vajíčka (osolte vodu, aby nepopraskala). Přiveďte vodu k varu a přidejte 1/3 lžičky sody. Na mírném varu povařte 10 až 15 minut.
2. Pro rovnoměrné obarvení vytáhněte vejce opatrně z hrnce. Okvětní lístky sceďte přes sítko do skleněné nádoby a do nálevu opatrně vložte barvená vejce na 2 až 3 hodiny. Pro intenzivnější odstín nechejte vejce v barvicím nálevu přes noc v lednici.
3. Pro tečkovaný vzor vejce po vaření namočte do vody a poválejte v rýži. Poté ho obalte gázou nebo tenkou látkou, zavažte bílou nití a pono
  • 11. 4. 2020, 15:51

  • Zobrazení

    34

  • Oblíbené

    0

Kategorie