Amarantová mouka má výraznou chuť i aroma, proto se při sladkém i slaném pečení doporučuje nahradit jen 10 % běžné mouky moukou amarantovou. Přidáním menšího množství amarantové mouky zvýšíte nutriční hodnotu pokrmu, ale výsledek nebude výrazně cítit po amarantu. Ve srovnání s běžnými cereáliemi (pšenice, oves, ječmen, žito, rýže, kukuřice) je zrno amarantu bohatší na bílkoviny, vlákninu kvalitní oleje, minerály a vitamíny. Amarant je svými vlastnostmi důležitý jako prevence pro všechny věkové kategorie. Zvláštní význam má pro malé děti (lyzin podporuje tvorbu mozkových buněk) a pro sportovce (minerály, vitamíny, nenasycené mastné kyseliny a kvalitní bílkovina podporují růst svalové hmoty). U starší generace podporuje regeneraci buněk a významně ovlivňuje látkovou výměnu.
Složení: 100 % mleté výlisky ze zrn laskavce (amarantu)
Hmotnost: 250 g
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota 1627 kJ / 385 kcal, tuky 6,3 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,7 g, sacharidy 66 g z toho cukry 6,2 g, bílkoviny 16 g, vláknina 9,7 g
Vyrobeno v České republice
Zdroj
fotografie
Marcela M.