MAGAZÍN - Jídlo

Máte vybíravé dítě? Pět zaručených strategií, jak ho naučit jístPublikováno 11.9.2019, 6:50
Žádné dítě nechce jíst všechno jídlo. I rodiče mají své chutě a preference a řada z nich dětskou vybíravost chápe. Co ale dělat, když překročí meze a dítě odmítá téměř jíst běžná jídla?
Výživa batolat: lžičkou nebo rukama? Aneb tohle je BLW!Publikováno 17.7.2019, 6:00
Nešiďte děti tím, že jim budete dávat mixované jídlo, nechte je, ať poznají skutečný tvar a opravdovou chuť různých potravin. Tak nějak by se dal shrnout postoj zastánců metody baby-led weaning, kteří nechávají své potomky, aby už od věku několika měsíců sami jedli rukama více či méně nakrájené jídlo.
Otestovali jsme dietní přípravky KetoMix. Fungují opravdu tak, jak slibují?Publikováno 30.6.2019, 11:23
Léto je tu a s ním i návštěvy koupališť a oblíbené dovolené. Která z nás by si nepřála pár kilo zhubnout a bez obav vystavit své křivky. O keto dietě se v posledních pár měsících mluví jako o malém zázraku, a proto i my jsme nechali vybrané čtenářky produkty KetoMix vyzkoušet. Jak testování dopadlo?
Ovoce a bylinky – trendy chuť létaPublikováno 27.6.2019, 15:49
Každým dnem můžeme přijít na kombinaci chutí, která nám natolik zalahodí, že ji natrvalo zařadíme do svého repertoáru. Zdaleka jsme nevyčerpali všechny možné kombinace, a i když jste fanoušky klasických chutí, nezaškodí někdy trošku zaexperimentovat. Velmi nenápadné experimenty se v poslední době dějí okolo klasických chutí ovoce s pečlivě zvolenými čerstvým i bylinkami. A některé kombinace jsou na léto jako stvořené – zdaleka nemusíme skončit u klasické máty s limetkou!
Nejlepší domácí zmrzliny z ingrediencí, které máte v ledničcePublikováno 14.6.2019, 16:46
Kdo by neměl rád zmrzlinu. I když si ji v létě nikdo z nás asi neodpustí (a někoho touha dát si jako se dezert vychlazený kopeček až dva nepřejde ani v zimě, nebo vlastně... nikdy), všichni víme, že je to asi tak trošku dietní hřích. Ale ani zmrzliny s krémovým základem nemusí nutně být kalorické bomby. Jak si můžeme doma připravit zmrzliny z pár ingrediencí, které budou vynikající, zdravé a jednoduše neodolatelné?
Třešně pro kvalitní spánek i zdravou štítnou žlázuPublikováno 1.6.2019, 18:22
Třešně jsou tak trošku opomíjeným ovocem. Všichni je máme rádi, aniž bychom se úplně pídili po tom, co vlastně děláme pro své zdraví, když je jíme. Není pochyb, když se povedou, jsou vynikající, ale kromě toho, že jsou krásně červené a slaďoučké, co všechno nám mohou dát? Věděli jste, že díky nim můžete lépe spát? Nebo že zlepšují paměť?
Ideální čas na smrkový (nejen) sirup!Publikováno 30.5.2019, 22:19
Ne tak úplně si ho dát, ale nasbírat si smrkové výhonky a začít ho vyrábět. Proč? Že jste o něm ještě neslyšeli? Je to jedna z pradávných medicín, naše babičky by si určitě vzpomněly. A teď, když máme všichni tendenci se vracet k tradičnímu stravování i léčbě, je možná čas si tyto tradiční recepty připomenout. Smrkový sirup nás může zbavit kašle a pomoct při nachlazení, je extrémně jednoduchý na výrobu a, a to je momentálně nejdůležitější, sezóna smrkových výhonků je tady!
Chcete konzumovat méně kalorií? Těchto deset věcí už tedy nekupujtePublikováno 3.5.2019, 17:29
Je jednoduché sem tam něco přihodit do košíku, protože jsme prostě zvyklí mít to doma. Ať už jsme si vzali takový zvyk z domu, nebo jsme si ho vypěstovali sami, často je pocit „tohle být doma prostě musí“ jedním z důvodů toho, proč se nám ne a ne daří shodit těch pár deka, která nás už tak dlouho štvou (dobře, možná i nějaké to kilo). Které věci nekupovat nebo je aspoň trošku jinak využívat?
10 důvodů, proč si letos dopřát co nejvíc chřestuPublikováno 3.5.2019, 17:27
Teda pokud nejste alergičtí – i když chřest alergii většinou nezpůsobuje. A ano, po jeho konzumaci bude moč cítit jinak, tuhle legendu o chřestu taky všichni známe. Ale jeho sezóna je za rohem a my bychom měli vědět, proč je chřest vynikající nejen chuťově, ale taky pro naše zdraví. Je pomalu čas přestat brát chřest jako exotiku a dívat se na něj jako běžnou součást jídelníčku – když ho zrovna dostaneme koupit.
Pažitka? Další jarní hitPublikováno 30.4.2019, 16:03
Všichni víme, že sezóna medvědího česneku vrcholí. Ale na vrcholu je také sezóna pažitky, i když vzhledem k tomu, jak jednoduché je ji pěstovat (nebo celoročně koupit), na sezónu tolik moc hledět nemusíme. Pažitka je trošku opomíjená bylinka, kterou si umíme představit možná tak na vajíčka, ale jinak to pro nás není žádná exotika. A to je právě chyba! Kromě své skvělé chuti nám dodá i pár extra prospěšných látek. A jaké že jsou další recepty, ve kterých lze pažitku využít?
Celkem: 182 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,19 další >>
© 2004-2020 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt