Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 43 návštěvníků)

Dětský klobouček

0.0
Dětský klobouček

Postup

Potřebujeme: látku, zažehlený lemovací proužek

NÁVOD:
1. švy přidáváme pouze ke kloboučkové části, pokud budeme použávat lemovací proužek, na volánku a záklopkách na uši už nepřidáváme (doporučuji si změřt i hlavičku od čela k zátylku pro kontrolu výšky kloboučkového dílu, já šila velikost 74, při měření hlavičky u malých miminek doporučuji přidat si k obvodu 1-2cm, aby Vám dítko z kloboučku rychle nevyrostlo)
2.Kloboučková část: sešijeme 3 a 3 díly k sobě, aby nám vznikla pední a zadní část kloboučku. Obnitkujeme(oentlujeme) a poté teprve sešijeme zadní a přední část dohromady, by vznikly boční švy, které taky obnitkujeme.
3. Volánek: všechny čtyři kluhy na jednom místě kolmo rozstřihneme a sešijeme 2 a 2 k sobě. Pak volánky složíme rubem do sebe (švy taky na sebe) a vnější stranu zapravíme zažehleným prožkem (začínáme uprostřed zadního volánku)
4. Záklopky: složáme 2 a 2 rubem do sebe a lemovacím prožkem začistíme jednu stranu. Druhou stranu potom zapravíme tak, že v pokračování sešijeme lemovací prožek tak, aby tvořil šňůrky na zavázní.
5. Sestavení: Na lícní stranu kloboučkové čásni položíme lícem na líc volánek tak, aby boční švy kloboučku a švy volánku byli na sobě. Sešpendlíme po celém obvoduna a na šv volánku položíme záklopky tak, aby větší část zasahovala do zadního dílu kloboučku (zadní strana záklopky je ta, která pokračuje proužkem na zavázání, tudíž tuto stranu směrem do zadního dílu kloboučku). poté sešijeme dokola na 1cm a obnitkujeme. Šev obrátíme směrem do kloboučku a v kraji prošijeme.

Lehké co?
Jestli ho někdo budete zkoušet, budu ráda, když mi pošlete foto:o)
v případě dotazů písněte vzkazík....hezký den:o)

střih

foto z boku

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

LUCABS 11. 5. 2009, 16:38
Nádhera,hned jak bude chvilka tak ho malé ušiju. (clamp) (child11)
scully 6. 5. 2009, 18:54
Ten je nádherný (clamp) (clamp) (clamp) Časem určitě vyzkouším...

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie