Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 20 návštěvníků)

papučky na doma- pantofle :)

0.0
papučky na doma- pantofle :)

Postup

Je to môj prvý návod tak ak tam budem mať chyby napíšte a opravíme :)

Ide o kombináciu viacerých anglických návodov ale takto sa mi zdajú papučky úplne najľahšie. Stačí vám vedieť krátky stĺpik a retiazku, aj keď ja som použila aj iné. Použila som háčik č. 4 takže pri použití hrubšieho vám bude stačiť menej riadkov.

Špička:

1) 10 retiazkových očiek ( pre veľkosť cca 38-40, čiže podľa potreby o pár viac alebo menej)
2) 1 RO, 3 KS do jedného očka, 8 KS každé do osobitného RO, 3KS do jedného očka, 2KS do prvého RO (tam kde sme na začiatku dali 3KS) -spojíme PO
3) 2 KS do jedného očka, 8 KS každé do osobitného očka, 2 KS do jedného, 1 KS, 2KS do jedného, 8KS do osobitného

v tomto mieste som si dala farebnú vlnku na označenie konca

4-15 riadok dookola, ideálne skúšať na nohe. Keď už špička začne byť tesná treba pridať ďalšie očká. Ja som pridala dokopy 8 očiek. Pokračujeme až kým nám papučka nesiaha tak do trištvrte nártu.

Podrážka:

Prehneme špičku na polku a pokračujeme len v spodnej časti - vytvorí sa nám pásik. Mne vyšlo 17 riadkov. Skončíme v momente, keď nám podrážka siaha (treba trošku natiahnuť aby sa potom nevyzúvala) na koniec päty tak už nerobíme ďalší riadok ale ju spojíme.

Päta:

Spájať sa dá rôznymi spôsobmi, kto chce môže ísť na to nasledovne: podrážku prehneme na polovicu tak, aby nám očko na háčiku išlo zozadu ( ak vychádza spredu treba dorobiť ešte riadoček). Háčikom vpichneme do prvého predného očka sprava, urobíme 1KS a do prvého zadného PO. Pokračujeme druhým predným a druhým zadným až do konca. Komu to nejde stačí zošiť :)

Dokončenie:

V tomto momente je papučka len s takou malou pätou. Netreba sa báť bude to vyzerať ako má. Kdekoľvek, ideálne na šve, začneme znovu háčkovať dookola KS až kým sa nám nezdá papučka dosť hlboká. Mne vyšlo 5 riadkov.

Dúfam, že sa bude páčiť :)

začiatok špičky- v tomto momente už nepridávame očká len háčkujeme dookola

v tomto mieste som pridala 8 nových očiek pretože papučka už bola tesná

takto vyzerá cca koniec špičky kedy už ďalej pokračujeme len háčkovaním spodnej časti- podrážky ( použila som DS ale dajú sa aj KS je to na vás)

koniec podrážky ( fakt je dobré trošku to natiahnuť ony tie papuče vždy trošku povolia )

spojenie päty: do predného prvého očka spravíme KS

do zadného prvého očka spravíme PO (pevné očko)

takto vyzerá hotová päta. Pokračujeme už len KS dookola celej práce

hotové papučky :)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

d.martasek 2. 11. 2012, 18:37
jé, to jsme měly jako děti ,-) ... jediné, co si pamatuji je, že na dlažbě se pěkně klouzaly a to se nám líbilo, tedy do té doby než se nám podařilo rozbít dveře a zlomit si ruku *-) ale na koberci večer u tv musí být prima (clamp)
Lucinda S. 1. 11. 2012, 20:12
Tak jsem se do Vašich papuček pustila, ale vůbec nechápu tu špičku. Když se v jedné řadě rozdvojují sloupky, tak jak se pak zase může dělat těch sloupků osm? A PO se dělá jen v té 1. řadě a pak už je to bez ukončování řad? Nemohla by jste to rozkreslit? Sice jsem improvizovala, ale nemám ji tak hezkou jako Vy. Moc děkuji!!! (F)
thily3 2. 11. 2012, 18:20
@Lucinda S. dobre skusim to v priebehu tyzdna rozkreslit a pridam ak technika nezlyha :)
bluemorgiana 25. 10. 2012, 16:16
Jsou skvělé, musím říct. (Y) Jdu se do nich pustit, kamarádce k narozeninám, doufám, že se mi povedou. (H)
snecka 10. 10. 2012, 20:35
:-D ježíš, tohle jsem měla jako malá na doma taky, ale teda v ponožkách to šlo ale bez ponožek to šíleně kousalo, měla jsem je z chemlonu, co bych ocenila, bylo hlavně pro holky... jejich tancování a skákání, , se mi obyč. papučky vyzouvali, tyhle ne, takže baletka (L) (L)
Míša Pa 10. 10. 2012, 19:32
vyzkouším (clamp) (Y)
Géňa10 9. 10. 2012, 20:33
(Y) (Y) (Y) Pěkné - vyzkouším |:o) (clamp) (clamp) Takové nějaké měla babička - pamatuju si jí, jako malá holka ... (L) (hello)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie