Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 51 návštěvníků)

Zázračná síla jablečného octa - pleťová voda a husté lesklé vlasy

0.0
Zázračná síla jablečného octa - pleťová voda a husté lesklé vlasy

Postup

Pleťová voda pro mastnější pokožku
1/2 lt jablečného octa, 1 šálek levandulových květů, 1 šálek dobře omyté citronové kůry, 1 šálek růžových lístků a šalvěje. Pokud nemáte čerstvou šalvěj, kupte si sušenou a dejte poloviční dávku. Dáme do tmavé nádoby, dobře uzavřeme a postavíme na 3 týdny na slunné místo. Denně protřepeme, pak přecedíme a tekutinu přelijeme do jiné nádoby.
Pleťová voda pro suchou pokožku
Stejná příprava, jako u prvního receptu, ale s heřmánkem, mátou, petrželí a okvětními lístky pupalky.
Husté lesklé vlasy
Jablečný ocet vyživuje vlasy, které jsou příliš jemné, suché nebo nepoddajné, a posiluje vlasy barvené, odbarvené, po trvalé a upravuje v nich pH. Na poslední opláchnutí vlasů se smíchají 2 lžíce jablečného octa a 2 šálky vody. Tím se zvýrazní i lesk vlasů.
Tento návod jsem přečetla v srpnovém čísle Zahradkáře, zaujal mě proto, že je to kosmetika v podstatě zadarmo a na vlasy mám vyzkoušeno, skutečně se krásně lesknou.
Jablečný ocet se používá na všechny možné neduhy a dokonce snižuje hladinu cholesterolu (podle některých názorů je schopen odstraňovat tukové cholesterolové pláty usazené uvnitř na stěně cév).

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

konvalinka 6. 8. 2009, 18:05
dík (Y)vyzkouším...poleju se tim celá a pak to vypiju ;-)
pavlíkmacík 6. 8. 2009, 22:12
@konvalinka :-D :-D :-D..tak to je dobrý :-) :-)..aby Vám neslezly nehty u nohou (L) (hello) (hello)
lenkalesanka 30. 7. 2009, 22:08
Gabi,klobouk dolů. Zkoušela jsem 2lžíce octa do sklenice vody a bylo mi zle. Nevydržela jsem. Takže smekám. A na ty vlasy vyzkouším. Mám je přirozeně vlnité až krepaté a suché ,.Lenka
Kocour 30. 7. 2009, 20:22
A jak se užívá na vlasy??To se jen potírají??a potom umyjí?? *-) *-)
pavlíkmacík 30. 7. 2009, 22:43
@Kocour ne Ivet, máte to tam napsané - poslední spláchnutí - ocet s vodou (hello) (hello) (F)
pavlíkmacík 30. 7. 2009, 14:26
Tak jsem koukla do receptů, je tam návod na výrobu i užívání na hubnutí od PAVLÍNA K. ID 82 083 a TATJANA L. ID 45 446. Vyrábět ocet nebudu, je běžně k dostání, ale úrčo zkusím před jídlem na hubnutí. Tímto se omlouvám, že jsem dala recept sem a ne do receptů (hello) (hello)
Danča 2 30. 7. 2009, 7:03
....a jablečný ocet pomáhá hubnout!!!! (Y) (Y) mám to vyzkoušený :-)
Lenčidlo 30. 7. 2009, 12:43
@Danča 2 (Y)Dani, také prosím o radu jak hubnout s octíkem ;-)Díky (L)
Danča 2 30. 7. 2009, 21:21
@Lenčidlo Přesně jak tady píše Gabča podemnou. :-) Ale já jsem si ho kupovala v lékárně v kapslích. Ocet nesnášim a tady je to jen zapít a neni žádná kyselá hnusná příchut´. (clamp) (clamp) Kupovala jsem od Walmarku. Je jich tam 30 kusů,ale už si napamatuji cenu a mám dojem,že se berou dva denně. :-) Já jsem to vždy brala po zimě,když jsem se cítila jak těžký meloun ;-),tak dva tři měsíce :-).Ale už jsem to 4 roky nebrala,spíš potřebuji něco po čem se přibírá ;-) ;-)
gabrielin 30. 7. 2009, 13:09
@Lenčidlo Já to mám taky vyzkoušené, a fakt to pomáhá....před každým jídlem....tedy hlavním (snídaně, oběd, večeře) vypít asi třetinku vody smíchanou se dvěma lžícemi jabl. octa. Není to žádná bašta, ale zvyknete si....a hlavně, pro krásu se musí trpět a něco obětovat.. (D). Mám vyzkoušené i tablety, ale ty nejsou tak účinné.
pavlíkmacík 30. 7. 2009, 14:10
@gabrielin Gábi díky (kocka)..jak dlouho jste trpěla :-p..myslím jak dlouho se má ta "procedůra" vydžet *-) *-).. (hello) (hello)
gabrielin 30. 7. 2009, 14:30
@pavlíkmacík No abych pravdu řekla, tak ho piju pořád. Je to v rámci prevence-hubnout už nepotřebuji, ale chci jíst občas i vyloženě nedietně a jabl. ocet mi pomáhá zase nepřibrat. Samozřejmě všechno je o vůli a životosprávě-neznamená, že když budete pít ocet a k obědu si dáte kachnu se šesti, že budete hubnout ;-), spíš je to takový pomocník a popoháněč metabolismu a spalování. Takže pokud chcete zhubnout, tak upravit jídelníček, pít ocet, ale taky se trochu pohybovat (cinky). No, fakt to není snadné (child12)
pavlíkmacík 30. 7. 2009, 12:40
@Danča 2 Danuško napište, prosím, recept jak se užívá na hubnutí *-) *-)..díky (L) (L) (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie